Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute dovleceiAceste chiftelute de dovlecei sau dovleac, caci si din dovlecei mai tinerei putem pregati chiftelutele sunt excelente pentru o zi de post, dar si in alte zile cand nu avem chef de carne si vrem ceva mai usor si mai ieftin de gatit.

Daca nu vreti varianta de post la compozitie adaugati 1 sau 2 oua. Rasfoiti si sectiunea cu mancaruri de post unde veti gasi si alte Retete de Post , si Retete cu legume si fructe unde veti gasi preparate delicioase cu legume si fructe.

Ingrediente Chiftelute de dovlecei :

700 g dovlecei ( curatati si razuiti)
60 g faina
50 g pesmet
sare,piper
3-4 catei usturoi
1 lingura marar verde tocat(optional)

Preparare Chiftelute de dovlecei :
Dovlecelul se curata se taie pe jumatate de-a lungul si indepartam semintele dupa care il razuim pe razatoarea mare. Presaram cu putina sare, amestecam si lasam 15 minute la murat dupa care vom stoarce dovlecelul razuit si il punem in alt vas. Adaugam piper, marar verde tocat, usturoiul pisat, sare daca mai e nevoie faina si pesmetul. Amestecam si formam chiftelutele pe care le vom praji in ulei incins pana se rumenesc frumos. Se scot pe servet de hartie se servesc cu diferite sosuri, ketchup, dar las la latitudinea fiecaruia cu ce doreste sa le serveasca. Eu personal le prefer cu mustar, dar si cu o salata de castraveti si rosii nu le refuz.

Chiftelute dovleceiPofta Buna !!!

49 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.