Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Prajituri de Post

In perioada postului pentru gospodine este o adevarata provocare sa pregateasca retete delicioase de prajituri de post.Noi am strans in aceasta postare cateva retete de prajituri de post care va vor fi de ajutor sa va rasfatati familia .Veti gasi aici prajituri de post rapide, prajituri de post simple, prajituri de post cu crema , prajituri de post cu mere, dulciuri de post cu dovleac, prajituri de post fara cuptor, dulciuri de post cu fructe.

Cosulete cu pere

  Ingrediente 400 gr aluat foietaj 6 pere 3 lg zahar brun Pentru uns 1 ou(optional) Mod de preparare Foaia de aluat se taie in 12 patrate , la fiecare patrat se decupeaza colturile opuse ,fiecare lipindu-se de coltul celalalt.In cosuletul format asezam jumatatile de pere curatate de coaja si presuram zahar brun pudra. Ungem […]

Prajitura cu pere si biscuiti

Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg pere mai tari 600 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa esenta de vanilie scortisoara sare Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie […]

Cosulete cu fructe

Ingrediente 1 pachet foietaj Umplutura 10 caise 10 piersici 10 prune 300 gr afine 300 gr mure 3 mere 500 gr zahar 2 lg amidon 4 lg pesmet fin 3 lg zahar brun Mod de preparare Fructele se taie in bucati porivite si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul .Se tine pe foc pana […]

Prajitura cu mere si biscuiti (de post)

  Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg mere 500 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa 150 gr stafide esenta de vanilie scortisoara 100 ml rom(eu am folosit lichior de migdale) Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la […]

Mere la Gratar

Si cum am inceput sezonul gratarelor m-am gandit la un dulce rapid ,si anume la mere coapte pe gratar . Ingrediente : 4 mere 7-8 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1-2 linguri nuca macinata frisca Preparare: Curatam merele. Le taiem in doua si scoatem partea cu samburii (ideal ar fi sa taiem merele in felii […]

Banane la Gratar

Ingrediente : 4 banane, 3 linguri zahar, 4 lingurite Metaxa, 3 linguri nuca macinata (sau alune macinate) Preparare: Spalam bananele, si le stergem cu un prosop uscat. Le asezam pe gratar si le prajim pana coaja devine maronie. Fiecare banana se curata de o fasie groasa de coaja in partea superioara . Pulpa fierbinte se […]

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie […]

Foietaj cu nuca si gem de caise

Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun. Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet aluat foietaj(800gr)umplutura de nuca 150gr nuca macinata 50gr ciocolata 25gr unt(margarina) esenta rom umplututa de gem gem de caise(sau de care doriti) 5 lg 2 lg […]

Placinta cu varza

Foi 500g faina 25gr drojdie sare apa Umplutura 2kg varza alba(proaspata) o ceapa o lg pasta de tomate zahar(dupa gust) ulei de masline piper Preparare: Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min.Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de […]

Pireu de Castane Fals- Gesztenyekrem Babbol

Ingrediente: 300 gr fasole uscata pestrita(tarcata) 200 gr zahar 30 ml apa 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta) 3 linguri esenta rom (2 linguri Rom) Preparare : Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e […]

c

Coliva

Reteta coliva din arpacas de grau.Cum se pregateste, cat timp fierbem arpacasul pentru coliva. In cat lichid se fierbe arpacasul . Ce ingrediente folosim. Coliva din arpacas de grau -Ingrediente 1 kg arpacas de grau 4,2 l apa 500gr zahar(sau dupa gust) 100g biscuiti(optional) nuca macinata/maruntita nuca de cocos(optional) esenta de rom esenta de vanilie […]

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata. Prajitura GeorgianaBlat zahar 200gr faina 500gr nuci macinate 200gr ulei 6 lg apa minerala (suc)400 ml praf de copt 2 pachetele esenta de rom Crema frisca vegetala 600ml gelatina vegetala 20 g zahar 100gr jeleu 1 plic esenta de vanilie Sirop […]

Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post. Boema de post-Ingrediente Blat 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate O lg rasa de bicarbonat 2 cani fainaCrema […]

Negresa de post

Negresa de post, reteta de prajituri.Cum se face prajitura negresa de post.Reteta rapida de prajitura de post.Negresa de post cu nuci si gem de prune. Aceasta prajitura am mancat-o prima data cand eram copil si mi s-a parut una dintre cele mai bune prajituri. E o prajitura simpla cu ingrediente de post, economica si la indemana […]

Follow on Instagram