Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Limba cu sos de smantana





Ingrediente :
2-3 bucati limba porc sau vitel (vita),
500 gr smantana,
2 oua,
ulei,
1 foaie dafin,
3 catei usturoi,
1 lingurita piper boabe,
1lingurita mustar,
sare, piper alb ,dupa gust ;

Preparare:

Limba se spala si se pune la fiert impreuna cu 1 lingurita sare, piper boabe , cateii de usturoi si foaia de dafin. Lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor limba. Se scoate in acest moment se lasa un putin la racit , apoi se curata de pielita si se feliaza subtire.
Din galbenusurile de ou impreuna cu mustarul facem o maioneza. Cand e gata adaugam la maioneza, smantana , condimentam cu sare si piper alb dupa gust. Turnam acest sos de smantana peste feliile de limba si dam totul la rece pentru aproximativ 1 ora. Se poate servi ca si aperitiv cu paine proaspata , dar si cu paine prajita.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.