Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Limba cu sos de smantana





Ingrediente :
2-3 bucati limba porc sau vitel (vita),
500 gr smantana,
2 oua,
ulei,
1 foaie dafin,
3 catei usturoi,
1 lingurita piper boabe,
1lingurita mustar,
sare, piper alb ,dupa gust ;

Preparare:

Limba se spala si se pune la fiert impreuna cu 1 lingurita sare, piper boabe , cateii de usturoi si foaia de dafin. Lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor limba. Se scoate in acest moment se lasa un putin la racit , apoi se curata de pielita si se feliaza subtire.
Din galbenusurile de ou impreuna cu mustarul facem o maioneza. Cand e gata adaugam la maioneza, smantana , condimentam cu sare si piper alb dupa gust. Turnam acest sos de smantana peste feliile de limba si dam totul la rece pentru aproximativ 1 ora. Se poate servi ca si aperitiv cu paine proaspata , dar si cu paine prajita.

Pofta Buna !

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • mirela

    25/01/2011 at 13:27

    o bunatateee,sunt ani de zile de cand nu am facut,,,,dar cum mi-ai facut pofta am sa fac curand….pupp!!!

  • Iulia

    25/01/2011 at 14:00

    Vai ce bun trebuie sa fie! Imi place limba dar nu am mai mancat de ani buni. Ce pofta mi-ai facut!

  • bucatariamoraritei

    25/01/2011 at 15:26

    Delicioasa! Te superi daca o preiau candva si la mine? Ma gandesc sa ma axez pe mancaruri care merg la dieta (sunt la cura acum) si asta merge de minune!

  • Leila

    25/01/2011 at 22:58

    Asa e … e foarte bun . Daca ar fi sa aleg intre un gratar si limba ,sigur as opta ptr a doua varianta 🙂

  • Leila

    25/01/2011 at 22:59

    Iulia , te invit la o portie 🙂

  • Leila

    25/01/2011 at 23:03

    „Morarita” mea draguta 🙂 crezi ca tu nu mi-ai facut pofta cu crapul acela sarbesc :)) …. Daca imi permiti un sfat 🙂 inlocuieste smantana cu iaurtul si incearca sa faci o maioneza din faina de soia 🙂 asa sigur ai voie la limbuta 🙂
    Pupice ! si iti tin pumnii sa reusesti in lupta cu kilogramele .Cu siguranta vei reusi !

  • Leila

    25/01/2011 at 23:05

    Era sa uit 🙂 poti sa o preiei linistita

  • ama

    26/01/2011 at 11:37

    offf de cand nu am mai mancat limba. neaparat iau si eu una cand gasesc si o gatesc asa 😀

  • Anonymous

    02/06/2011 at 13:02

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , am inundat tastatura .
    Tot Diana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.