Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Se stie deja ca raciturile se fac mai mult iarna, nu ca nu pot fi facute si pe timpul verii, insa e o mancare specifica anotimpului rece.
Imi plac raciturile, cele din carne de porc sunt preferatele mele. Din pacate nu mai am voie, asa ca ma multumesc si cu aceasta Piftie-Racitura de curcan la Multicooker.
De curand, am primit de la Fram Electrocasnice o „jucarie” cu, care racitura mea a fost gata in 40 de min. fara aburi si miros in casa.

Multicooker-FPCK-R57IX

Este vorba de acest Multicooker FPCK-R57IX pe care il ador, el este prevazut cu 10 programe :
– Setare manuala, prajire, preparare lenta, preparare iaurt, prajituri, orez, gatire la abur, fasole, carne de pui, carne de porc si vita.
Deci poti gati cu el sarmale, racitura, ciorbe, supe, legume la abur, orez bob cu bob, tocanite. Se mai pot face prajituri, retete gustoase cu carne, preparate lent, ardei umpluti, pilafuri, fasole cu ciolan, rasol de vita, porc sau pasare.
Tot ce trebuie sa faci este sa pui ingredientele sa il pornesti si el isi face treaba fara a fi nevoie de supraveghere sau sa te temi ca mancarea se va arde. La unele preparate timpul de gatire chiar se injumatateste.

Racitura-Piftie-de-curcan-la-Multicooker


Il recomand cu toata increderea, mie imi face munca mult mai ușoară in bucatarie. Reduce cu mult timpii de preparare a mancarurilor dar mai ales ca nu trebuie sa stai langa oale cat se gateste.
Are presiune max 0.8bar, temporizator, control electronic, display LED, o capacitate de 3,7 l, si o putere de 1100 W, temporizator. Si cel mai important e ca toate produsele Fram Electrocasnice au 6 ani garantie !!

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker- Ingrediente

  • 1kg pulpe inferioare de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 l apa rece
  • 15 g gelatina maruntita
  • sare dupa gust
  • 10 catei de usturoi
  • piper boabe(optional)
  • foi de dafin (optional)

Si aceste retete de mai jos pot fi pregatite la multicooker !!

De ce sa facem piftie la Multicooker!

Dupa cum bine stiti, clasic, piftia se fierbe timp indelungat pana ce carnea se desprinde de pe os si zeama scade destul de mult. Ca sa obtii o zeama clara trebuie fiarta la foc moderat, ca sa nu se tulbure. Ei, tocmai de asta multi renunta sa mai faca piftie fiindca necesita mult timp.
Trebuie sa va spun ca, cu ajutorul multicooker-ului timpul de preparare se reduce la mai putin de jumatate, poate chiar si mai mult daca aveti o carne de pasare de tara.
Desi fiarta la presiune, zeama ramane clara si nu scade in cantitate asa cum se intampla clasic iar carnea de orice tip devine frageda. Si cel mai important lucru pentru mine e ca nu face aburi si nu stau mult in bucatarie.

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Da haideti sa va explic cat de usor se pregateste racitura la acest Multicooker FPCK-R57IX de la Fram Electrocasnice.
Trebuie sa va spun ca daca nu doriti sa folositi gelatina in piftie, atunci pe langa bucatile cu multa carne e de preferat sa adaugati si tacamul (spate, gat, aripi). Eu nu am pus fiindca nu am gasit de cumparat decat pulpe inferioare de curcan.

Cum pregatim piftia de curcan la Multicooker

Se pune carnea in vasul antiaderent al aparatului, se adauga, ceapa si morcovii, 2 lingurite de sare si 1 litru de apa rece. Daca va place, se poate adauga si piper si foi de dafin(eu nu am pus) .

ingrediente racitura


Se inchide ermetic cu capacul, se inchide butonul de presiune, se seteaza functia manuala cu presiune maxima si un timp de 40 min. Se da start si aparatul incepe sa lucreze.

programe multicooker fram

Dupa ce aparatul a atins presiunea setata, pe dispay-ul electronic se afiseaza timpul care incepe sa se scurga.

piftie la multicooker

Dupa terminarea timpului, aparatul intra automat in programul de pastrare la cald. Daca se doreste sa se deschida capacul imediat, atunci se deschide butonul de presiune si se elibereaza tot aburul.
Se inlatura capacul si se scoate carnea si legumele cu ajutorul unei palete.
Usturoiul curatat se trece prin presa si se adauga in zeama calda, se potriveste gustul cu sare, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. In acest timp se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece, dupa ce s-a hidratat se rastoarna in zeama calda da nu clocotita si se amesteca pana la dizolvare.

fierbere piftie

In ce vase se pune racitura

Pentru a monta racitura am folosit 2 caserole de sticla cu capac, am pus ca decor pe fundul caserolei rondele de morcov fiert si cateva frunzulite de patrunjel verde. Am pus apoi carnea curatata de pe oase iar la final am adaugat zeama pana aproape de margina caserolei. Se lasa sa se raceasca bine, se inchide cu capacul si se pune la rece in frigider.
Racitura mai poate fi montata si in castronele mici cat pentru o portie sau pe platouri adanci sau in caserole mai mari din care se pot taia portii potrivite !!
Racitura- Piftie de curcan la Multicooker este perfecta pentru mesele festive de Craciun sau Revelion!!
Sa aveti spor si pofta!!

piftie asamblare

CONCURS!!

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, stati aproape de noi, incepand cu 20 decembrie impreuna cu partenerii nostri Heinner, dam startul unui concurs pe pagina noastra de Facebook!!
Premiul este un aparat electrocasnic folosit foarte mult in aceasta perioada!! Ce sa fie oare??

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram