Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ceafa umpluta

Ingrediente
1,5kg ceafa
3 carnati oltenesti
400 gr ciuperci proaspete
cascaval
usturoi
ardei uscat rosu
piper
cimbtu
ierburi provance
boia dulce
sare
vin roze
1 lg faina sau
1 lgt amidon

Garnitura
cartofi cu usturoi
fasole verde si galbena sote

Mod de preparare

Ceafa de porc se desface intr-o felie mai mare ,se condimenteaza cu un amestec de usturoi pisat ,cimbru ,ierburi provance ,boia iute ,sare ,piper.Se aseaza bucatile de carnati oltenesti ciupercile calite un strat generos de cascaval si se ruleaza cat de strans puteti legand-o cu ata alimentara.
Se lasa la frigider de seara pana dimineata (de preferat) dupa care se aseaza intr-o forma de graten se adauga cam 400 ml vin roze ,se acopera cu o folie de staniol si se introduce la cuptor .Dupa ce a stat cam 30 min se inlatura folia si se stropeste din cand in cand cu lichidul din forma.
Se tine pana se rumeneste frumos.
In sosul ramas mai adaugam putin vin ,cu ajutorul unei palete desprindem toate bucatelele de pe forma si mai lasam sa scada cam 10 min. Sosul il degresam si il punem intr-o craticioara din nou la foc mic.Dizolvam in putina apa faina sau amidonul si il rasturnam peste sos amestecand continuu.
Sosul format se strecoara si se foloseste alaturi de feliile de ceafa si garnitura de cartofi si fasole sote
Pofta buna!!





Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anonymous

    29/09/2012 at 15:23

    arata foarte bine astazi incerc si eu

  • cosmin

    29/09/2012 at 21:24

    eu zic asa … daca ai ceafa n-are rost sa o umpli … 1 ceafa este deja grasa si zemoasa incearac niste cotlet data viitoare s-ar putea sa aibe efectul dorit … in al doilea rand evita carnatii din comert … sarea cu nitrit din ei .. da un aspect de crud cum s-a intamplat si in poza ta, cascavalul ala ras din loc in loc? se dezintegreaza si da un gust mai zemos la o carne deja zemoasa .. este putin dezgustator la aspect … daca ai fi lasat felie sau bucata mai intreaga de cascaval in locul morcovului de exemplu … ar fi iesit mult mai estetic pentru ca se intinde cand il mananci si ii simti si textura si tot ce trebuie ciupercile sunt o idee geniala si nu uita … doar carnea rosie se mananca in sange .. restul bine facuta 😛 sper sa accepti sfaturile unui bucatar amator, nu sa le iei ca pe un afront la persoana 🙂 app in loc de carnati poti sa faci tu compozitia din carne tocata de vita … o sa dea mai bine si oricum nu fuge nicaieri nu trebuie neaparat sa ramana in mat
    😀

    • Lory

      29/09/2012 at 23:48

      Cozmin multumesc pentru sfaturi si precizari 🙂
      Cu prima ocazie am sa pun in practica tot ce ai spus!!

    • Lory

      29/09/2012 at 23:49

      Acum trebuie sa-ti dau si un miel ca ti-am pocit numele :)Scuze!!

    • Anonymous

      30/09/2012 at 19:35

      Cosmin, cu mare parere de rau trebuie sa iti spun sa te programezi la un oftalamolog ! Nici pe departe in reteta nu scrie la ingrediente cuvantul MORCOV, apoi nici in imaginea finala nu vad asa ceva !!!! Deci clar trebuie sa consulti de urgenta un medic oftalmolog !!!!!!!
      Multa sanatate iti doresc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *