Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciolan umplut la cuptor

Ciolan umplut la cuptor

De sărbatori in locul ruladei clasice de carne pregatesc acest Ciolan umplut la cuptor care este foarte apreciat de familia mea.

Ciolanul este la un preț accesibil și chiar se pot pregăti multe rețete deosebite din el. Aperitive, diverse mâncăruri, fripturi, și de ce nu și alternativa prezentată în cele ce urmează și în format Video acum!

Speram să vă fie pe plac și să încercați rețeta propusă la una din sărbătorile ce urmează.

Ciolan umplut la cuptor

Să vedem acum de ce ingrediente avem nevoie!

Ciolan umplut la cuptor – Ingrediente

1 ciolan spate crud
2 felii de franzelă înmuiate în apă rece
50 g untură
3 căței usturoi pisați
1 legatură mică pătrunjel verde tăiat mărunt
1 ou
sare, piper după gust
100 ml vin
200 ml apă

Ciolan umplut la cuptor – Preparare

Se desface pielea, șoricul cu grijă de ciolan având grijă să nu se rupă.
Pielea se sărează pe interior și se pune deoparte. Se taie carnea de pe os și se dă prin mașina de tocat. Adăugăm oul, usturoiul, pătrunjelul verde, pâinea înmuiată în apă rece și bine stoarsă.

Ciolan umplut la cuptor

Condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm compoziția.
Închidem capătul mai îngust al șoricului luat de pe ciolan cu ace pentru carne sau îl coasem cu o ață mai tare. Se umple cu umplutura de carne preparată. Se închide și capătul celălalt cu ace sau se coase. Se sărează ciolanul reconstituit pe toate părțile.

Ciolan umplut la cuptor

Se pune într-o cratiță( tavă) unsă cu untură. Se toarnă în vas vinul și apa,
se acoperă cu un capac și se pune în cuptorul preincălzit la prăjit la 200 grade Celsius. Din când în când stropim ciolanul cu sosul ce se formeaza pentru ca șoricul să nu rămână tare. Se ține la cuptor aproximativ 2 ore. Când se pătrunde ușor cu furculița este gata.

Ciolan umplut la cuptor

În cazul în care nu este facut se mai poate adăuga puțină apă în vas.
Ultimele 10 minute se lasă vasul fără capac pentru a se rumeni frumos.
Se lasă ciolanul puțin la răcorit după care se feliază. Se servește cu cartofi natur.

Ciolan umplut la cuptor

Alte rețete interesante cu ciolan gasiți în recomandările de mai jos, dând clic pe titlurile din imagini.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram