Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Torturi si prajituri

Torturi si prajituri. Prajituri si torturi de casa, retete torturi de casa, retete prajituri de casa, retete de tort, tort cu ciocolata, tort cu fructe, tort cu mascarpone, tort cu frisca, torturi festive, prajituri cu frisca, prajituri cu fructe, cornulete fragede, savarine, chec, retete cheesecake, cupcakes, muffins, eclere. Retete de torturi si prajituri cu imagini, retete probate in bucataria noastra!!

Fondant

Fondant pentru prajituri  Ingrediente zahar 1 kg glucoza100gr(eu am folosit miere ) apa 500ml Mod de preparare 1. se dizolva zaharul in apa; 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa; 3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea); 4. se ia proba in apa rece,turnand cateva […]

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti […]

Tort 2 in 1- Csikos Torta

Ingrediente blaturi: 16 oua 8 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita cacao 3 linguri nuca macinata 1 lingura pesmet 1 plic praf de copt Ingrediente crema : 400 ml lapte 6 linguri faina 500 gr rama(cub) 400 gr zahar 2 plic vanilie 1 fiola esenta rom 1 lingura praf cafea naturala 2 linguri cacao […]

Tort cu mere si crema de zahar ars

Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]

Tort ” Lia „

Ingrediente blat : 24 oua 24 linguri faina 24 linguri zahar 11/2 plic praf de copt Ingrediente crema : 200 ml cafea neagra 660 gr zahar 6 galbenusuri 400 gr Rama (cub) 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca Ingrediente pentru insiropat blaturi : 6 linguri zahar 60 ml esenta rom 400 ml apa Fondant […]

Cornulete Albe- Feher Omlos Kifli

Ingrediente : 700 gr faina 250 gr untura 25 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 oua dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca) zahar praf 1 plic zahar vanilat Preparare : Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el […]

Minitarte cu crema de vanilie

Aluat unt100gr zahar 100gr oua 2 buc faina 280gr bicarbonat 1 lingurita rasa coaja de lamaie si portocala vanilie Crema ingredientele si prepararea o gasiti aici puteti sa injumatatiti cantitatile aluatul se prepara astfel: se cerne faina pe planseta; se freaca untul cu zaharul,vanilia si bicarbonatul; se adauga treptat ouale ,coaja de lamaie si portocala; […]

Prajituri asortate

Prajituri Asortate Daca aveti in plan sa pregatiti mai multe sortimente de prajituri, pentru sarbatorile de Craciun sau pentru orice alta petrecere, eu va recomand sa incarcati sa pregatiti aceste retete de prajituri : –   Minieclere – Prajitura Delicia – Prajitura Negresa MiniamandineBlat 9 oua 9 lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao […]

Prajitura Kassai

Prajitura Kassai- Kassai Szelet

Prajitura Kassai, o prajitura de casa foarte apreciata de noi. A fost refacuta de multe ori, dar niciodata nu am apucat sa ii fac o poza mai buna cu aparatul foto ce il am in dotare si acum a venit si randul ei. Pozele initiale au fost facute in 2008, nu am sa le sterg […]

Savarine

Savarine PT. ALUAT faina 250 g drojdie 15 g lapte 200 ml oua 2 buc zahar 20 g (o lingura) ulei 30ml sare 5 g coaja rasa lamaie PT. SIROP: zahar 280 g esenta rom apa 400 ml DECOR: frisca 200ml vanilie jeleu sau gem de care va place Pentru uns formele unt faina Savarine […]

Indiene

Aceasta prajitura e un test… am facut-o din resturi ramase de la rulada Passion…..ar fi trebuit sa-mi iasa vre-o 3 bucati dar…intr-un final doar una …constatasem ca imi disparuse cojile… 🙁 coji 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina 1 lg faina pentru pudrat crema 200 gr ciocolata alba 200ml frisca lichida decor 200gr […]

Rulada,,Passion”

Ingrediente Foaie 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao Crema 200 gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie 1/2 plic tort-gelee 125 ml zeama de compot caise Mod de preparare Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar […]

Chec cu glazura de ciocolata

ingrediente 8 oua 10lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao esenta de vanilie 200gr ciocolata se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.Se amesteca cele doua compozitii ,adaugam faina cernuta si se omogenizeaza lejer.Impartim compozitia obtinuta in doua intr-o […]

Prajitura cu mure si zarzare

Ingrediente blat 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina 2 plic zahar vanilat Sirop zeama de la un compot de zarzare Crema 750 gr branza de vaci 7 lg miere de albine 1 lamaie 1 plic gelatina(10gr) 300 ml frisca esenta de vanilie Decor mure zarzare din compot 250 ml sirop de visine 1 […]

Tort ,,teren fotbal”

Blat 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina Crema 500gr ciocolata amaruie 500 ml frisca esenta de rom Sirop 250 gr zahar 350 ml apa esenta de rom Decor 500ml frisca Din ingredientele de mai sus se face un blat obisnuit care se coace intr-o tava dreptunghiulara.Dupa ce s-a racit se taie in 3 […]

Urmareste-ne si pe Instagram