Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele de Post din cartofi

Chiftele de Post din cartofi

Pana acum mai cateva zile mi-am dat seama cat de des pregatesc aceste Chiftele de Post din cartofi si totusi reteta nu am publicat-o pe blog.
De aceasta data daca tot le-am pregatit am facut si cateva poze cat mi-a permis spatiul sa ma desfasor avand in vedere ca de ceva timp casa este cu susul in jos si mesterul meu nu da semne ca ar termina repede de zugravit… . Mdaaaa! Asta este o alta poveste cu cantec. Sper ca pana de Craciun sa reusesc sa pun totul la loc si sa am loc de desfasurare in bucatarie, macar.

Alte preparate de Post simple si rapide gasiti si in sectiunea Retete de Post, aperitive, supe, ciorbe, mancaruri si chiar si pajituri de Post.
Prajiturile de post de mai jos le puteti vedea dand click pe titlul din imagini!

Chiftele de Post din cartofi – Ingrediente

500 g cartofi
4-5 linguri faina
50 ml ulei
2-3 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
1 lingurita boia dulce
Vegeta Naturella ( nu contine aditivi si conservanti)
sare daca mai e nevoie

Chiftele de Post din cartofi – Preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se fierb in apa cu putina vegeta naturella . Dupa ce au fiert se scurg de apa si se zdrobesc. Adaugam la cartofii zdrobiti, uleiul, usturoiul zdrobit, piperul, boiaua de ardei, Vegeta Naturella dupa gust si faina.

Chiftele de Post din cartofi

Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Trebuie sa obtinem o compozitie cat mai densa. Ne umezim pe maini cu apa rece si formam chiftele. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Nota: Chiftelele formate se pot da daca doriti prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Daca nu vreti sa le prajiti in ulei va recomand sa dati chiftelele prin pesmet si sa le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si sa le coaceti in cuptor timp de 30-35 minute pana se rumenesc frumos.

Chiftele de Post din cartofi

Chiftelele de Post din cartofi, Se pot servi fierbinti sau reci, cu salata de varza, salata de castraveti, muraturi sau ketchup si mustar.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram