Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de caise

Ingrediente Dulceata de Caise :

10 kg caise coapte,

2 kg zahar,

OPTIONAL 1 lingurita salicil

3 lamai,

Preparare Dulceata de Caise:

Caisele le spalam bine in apa rece,scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele fara samburi le punem in cratita pe foc mic si amestecand mereu le lasam sa fiarba pana scade cantitatea doua degete.

In acest moment adaugam cele 2 kg zahar si zeama de la cele 3 lamai si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute dupa care oprim focul si punem dulceata in borcanele.

OPTIONAL – (Adaugam o 1 lingurIta salicil (sau praf conservant) ,amestecam pana se dizolva ,apoi asezam dulceata de caise  in borcanele.)

Capsam borcanele, le intoarcem cu gura in jos si le lasam pana a doua zi in dunst uscat (invelite in paturi ) pana la racire dupa care le asezam in camara pe raft .

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram