Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa crema de rosii coapte in cuptor

Supa crema de rosii coapte in cuptor


Supa crema de rosii coapte in cuptor este o supa ce imi aduce aminte de vara ce a trecut. Am facut-o des si asta vara cu rosii din gradina mea, dar parca mi-a fost tare pofta si am facut-o si acum in sezonul rece.
O puteti pregati de Post cu smantana vegetala sau cu smantana de gatit daca nu vreti sa fie de Post. In ambele variante este delicioasa!

In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in format Video!

Puteti folosi pentru pasare mixerul vertical HHB-DC1000SSB de la Heinner sau orice blender cu vas daca nu aveti un blender vertical. Cu doar cateva ingrediente simple pregatiti un pranz copios si sanatos.

Supa crema de rosii coapte in cuptor – Ingrediente:

800 g rosii
2 ardei capia
2 buc ceapa
1 capatana usturoi
1 ardei iute ( optional)
4-5 frunze busuioc
200 ml smantana de gatit vegetala( sau smanata de gatit)
300 ml supa legume sau apa
sare, cimbru,
ulei ( poate fi si de masline)
1-2 linguri zahar( optional)

ingrediente

Supa crema de rosii coapte in cuptor-Preparare
Pe o tava punem jumatatile de rosii de la care am indepartat coditele lemnoase, jumatatile de ardei capia curatate de seminte. Ceapa se curata, spala si se taie in jumatate. Capatana de usturoi se taie in jumatate.

Supa crema de rosii coapte in cuptor

Ardeiul iute se taie pe jumatate si se indeparteaza semintele( se poate omite sa puneti daca nu va place picant). Stropim totul cu ulei si condimentam cu sare si cimbru macinat.

Supa crema de rosii coapte in cuptor


Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru circa 20 de minute( poate 25 asta depinde de cuptorul fiecaruia!) pana se inmoaie si se rumenesc deasupra.

Toate legumele se pun intr-un vas mai adanc. Usturoiul se stoarce si se pune doar miezul. Punem acum si frunzele de busuioc. Zeama lasata de legume in tava o turnam peste legumele coapte.

pasare

Pasam legumele coapte cu ajutorul unui blender vertical pana totul devine o crema fina. Adaugam supa de legume( sau apa) si smantana de gatit( care varianta o preferati, smantana vegana sau sau cea de gatit cu 30% grasime).

Supa crema de rosii coapte in cuptor


Puneti vasul pe foc si lasati sa dea 2-3 clocote si mai condimentati cu sare daca e nevoie. Eu adaug la final 1-2 linguri zahar ca sa reduc din aciditatea rosiilor. Se serveste fierbinte sau rece cu crutoane de paine.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram