Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi

Friptura de Miel impanata cu Slanina si UsturoiFriptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi, reteta culinara. Cum se prepara Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi.Friptura pentru masa de Pasti. Cea mai buna friptura de miel. Salata de sfecla rosie 

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente

carne miel taiata in bucati
6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei )
10 catei de usturoi ( ptr. impanat )
slanina afumata (clisa, ca pe la noi in Bihor)
vreo 500 ml
apa
rozmarin (proaspat sau uscat din care avem )
sare, piper

tava- 43/35 cm


Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Preparare

Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in doua sau patru si felie de slanina afumata.
Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura.
Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati, cateva felii de slanina taiata subtire si turnam turnam peste ele 500 ml vin si apa cat sa acopere carnea.
Punem tava in cuptorul preincalzit, lasam sa se prajeasca cca 40 min. dupa care intoarcem bucatile de carne si  lasam mai departe sa se prajeasca pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi
Friptura de Miel impanata cu Slanina si UsturoiAceasta friptura se mananca alaturi de Salata de sfecla rosie si hrean
.
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi

Mentiuni:

Friptura o servim cu piure de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.