Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi

piept-de-pui-umplut-cu-garnitura







Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi
Ingrediente

3 jumatati piept de pui
6 felii rulada de porc
3 felii pastrama de porc
6 feliute de cascaval
1 kg cartofi noi mici
boia de ardei dulce
ierburi provance
praf de usturoi
ulei de masline
ghimbir
piper
sare

Mod de preparare

Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert(eu i-am pus la steamer).Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu ulei de masline 2-3 lg si se condimenteaza cu un amestec din sare ,piper, ierburi provance,praf de usturoi si boiaua de ardei dulce ghimbir.
Pregatim pieptul umplut astfel:jumatatile de piept de cresteaza pe lateral ,le condimentam cu sare si introducem in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama.Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten sau tava pe care o stropim cu putin ulei.Se pun si cartofii condimentati ,turnam cam 200 ml apa incet pentru a nu spala cartofii de condimente si dam la cuptor pana ce pieptul e bine patruns si cartofii aurii.
Se serveste alaturi de o salata de sezon in cazul meu o salata de varza alba.

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.