Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan

Ardei copti la borcan
Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan in fiecare an se pun la noi cu kilogramele. Acum coc si pun in borcane cate 5 kg ardei, peste 3-4 zile nici urma de ei. Aceeasi poveste in fiecare an. Anul acesta am pus peste 30 kg de ardei capia ca sa avem. Initial ii puneam in congelator, dar mai apoi am preferat aceasta metoda de conservare care este mult mai bun. Desfac doar boercanul si salata de ardei copti este gata pentru a fi consumati.

Ingrediente Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan :
10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg capia si 5 kg ardei grasi),
800 ml apa,
200 ml otet,
200 g zahar,
3 linguri sare fara iod (la vrac),
1 lingurita salicil (1 plic si jumatate praf conservant)

Preparare Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan:
Coacem ardeii ii saram cu sare si ii lasam pentru circa 30 minute la odihna. Ii curatam, apoi de pielita, indepartam codita si semintele si ii asezam  in borcane de 800 ml. Fiind asezati in borcane ne putem apuca de preparat siropul ce il vom turna peste ardei.

Punem intr-o oala la fiert 800 ml apa cu 200 g zahar, 3 linguri sare, si 200 ml otet. Cand da in clocot oprim focul, tragem oala deoparte si adaugam 1 lingurita salicil (sau 1-1/2 plic de praf conservant), amestecam ca acesta sa se topeasca apoi turnam acest sirop in fiecare borcan peste ardei pana se umple. Inchidem cu capace si asezam borcanele cu ardei la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.

Daca nu vreti sa folositi conservanti puneti borcanele la sterilizat in baie de apa pentru 20 de minute de la primul clocot, dupa care ii puneti intre paturi pana a doua zi cand borcanele sunt reci.

[amd-yrecipe-recipe:132]

Aceasta cantitate de sirop data este de ajuns pentru 6 borcane de 800 ml.

 

215 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.