Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Mancaruri

Retete simple, specialitati regionale, pentru mese simple alaturi de prieteni.
Mancaruri cu carne si legume, mancaruri traditionale, retete unguresti

Cocolosi cu Branza- Bulz

Ingrediente : 500 gr faina malai 1 l apa sare 250 gr branza de burduf 200 gr carnat afumat Preparare : Carnatul il prajim . Punem apa la fiert cu un pic de sare . Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert frecam bine faina […]

Balmos

Ingrediente : 3 cupe (1 cupa = 1 litru ) jintuiala de oaie 3 maini faina mamaliga grunjoasa 1 lingurita sare Preparare : Jintuiala o punem intr-un borcan la acrit pentru cel putin 2 zile. Punem jintuiala la fiert cu 1 lingurita sare intr-o oala mai inalta pentru 45 de minute . Amestecam mai des […]

Rosii umplute

Inainte de a scrie reteta fac o precizare…la aceste rosii umplute am folosit un rest de Pilaf de orez cu piept de pui… pe care eu il prepar foarte simplu:carnea de pasare o pun la fiert impreuna cu ceapa tocata fin , morcov rondele,piper o lg de Maggi.Cand este aproape fiarta adaug orezul spalat bine […]

Ficatei cu mamaliguta

Pentru preparare, aveti nevoie de: ficatei de pasare 500gr rosii 3 buc piper sare usturoi 3 catei ulei 2 lg Ficateii spalati bine se pun la sotat impreuna cu uleiul si o canita cu apa .Cand s-au patruns bine se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierbe impreuna pana ce se formeaza un sos […]

Paella cu Piept de Pui si Carnaciori

Ingrediente : 500 gr piept pui(dar putem folosi si pulpe, aripioare) 200 gr carnaciori oltenesti 250 gr orez 300 gr fasole verde si boabe 2 rosii rase 1 litru supa de carne (se poate folosi si apa )sau preparati 1 l de supa din 2 cubulete Knor 100 ml ulei sare, piper, 1/4lingurita sofran ,dafin,1/4 […]

Ardei Umpluti-Toltot Paprika

Ingrediente folosite: 400 gr carne tocata(sa fie mai grasa) 300 gr orez 2 buc ceapa 1/2 litru bulion sare, piper , 1 lingura boia, delikat frunze telina 100 ml ulei 20 buc ardei grasi 3-4 rosii Preparare : Cele 2 bucati de ceapa se taie marunt si se calesc pe 100 ml ulei la care […]

Tocanita din Piept de Pui si Ardei Copti

Ingredientele necesare : 600 gr piept de pui 300 gr ardei Capia 4 catei usturoi 300-400 gr rosii 30 ml ulei 1 legatura patrunjel verde sare,piper 100 ml smantana Cum procedam : Incalzim cuptorul in prealabil.Carnea o portionam in cuburi mai mari si o asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu ulei. Turnam […]

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Cand e vorba de Tocanita din Burta nu stau mult pe ganduri si ma pun sa o pregatesc rapid. Tocanita din Burta si Picioare de Porc o prefer desi imi place la fel de mult si Ciorba de Burta. Alte retete cu burta ar fi Tocanita de burta cu Ciolan, Tocanita de burta cu Creier. Toate sunt […]

Cuiburi cu Ou- Tojas Feszek

Avem nevoie de : parizel ou sare, cascaval Cum procedam : Incingem uleiul si punem felia de parizel curatat de pielita la prajit . Va recomand ca sa obtineti cosuletul (cuibul ) mai frumos ,sa nu folositi parizelul care are felia asa de mare . Parizelul prin prajire face o burta in sus in acest […]

Chiftelute in Sos Bechamel

Ingrediente chiftelute: 500 gr carne tocata 2 cartofi medii 2 buc ceapa 2 oua 1 lingura patrunjel verde 1 lingurita marar verde sare, piper dupa gust faina ulei ptr prajit Ingrediente sos: 30-40 gr unt 2 linguri faina 1/2 litru lapte 100 gr smantana zeama de la 1/2 lamaie patrunjel verde sare, piper alb Preparare […]

Ficatei de Pui cu Sos de Smantana

Ficatei de Pui cu Sos de Smantana

Simplu de preparat acesti Ficatei de Pui cu Sos de Smantana si sunt perfecti pentru pranz sau cina. Cand sunteti in pana de idei aceasta mancare cu ficatei de pui o sa va scoata din impas. Se pot servi si cu o Mamaliguta calda frecata! Ficatei de Pui cu Sos de Smantana – Ingrediente 500 […]

Friptura Franceza- Francia Hus- French Roast

In imaginea de mai sus se vad si ingredientele pentru prepararea Supei De Ceapa Este foarte usor de realizat aceasta friptura si carnea este foarte frageda. Sa vedem de ce avem nevoie la varianta 1. 400 ml supa ceapa(fara cozile verzi) 10-12 felii cotlet porc(se poate folosi si piept de pui sau curcan) sare, piper […]

Ostropel de pui a la Leila

Sa vedem de ce avem nevoie pentru acest ostropel de pui. Pulpe de pui sau aripioare (cantitatea de carne ,fiecare o stie dupa cat de mancaciosi sunt cei din familie).Mai avem nevoie de 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii,3 catei de usturoi,300 gr ardei kapia copti in prealabil, 1 legatura mica de patrunjel verde,100 ml […]

Musaca de cartofi

Ingrediente: 800 gr cartofi 400 gr carne tocata 4 ardei kapia copti 2 cepe 1 cutie ciuperci gulyas sare, piper, maghiran, patrunjel verde cascaval smantana carnati afumati Preparare: Ceapa o taiem marunt si o calin pe 50 ml ulei, apoi adaugam carnea macinata si o calim mai departe adaugand sare, piper. Se adauga apoi ciupercile […]

Mancare din resturi de friptura rece

Mancare din resturi de friptura rece Ingrediente 1kg cartofi o jumatate de pui prajit 200gr cascaval 5 ciupercute 4 oua sare piper Sos de rosii 0 cutie rosii decojite sare piper ierburi provence 2 catei de usturoi 2 lg ulei Mancare din resturi de friptura rece  Mod de preparare Cartofii se fierb in coaja se […]

Urmareste-ne si pe Instagram