Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Mancaruri

Retete simple, specialitati regionale, pentru mese simple alaturi de prieteni.
Mancaruri cu carne si legume, mancaruri traditionale, retete unguresti

Ardei Umpluti-Toltot Paprika

Ingrediente folosite: 400 gr carne tocata(sa fie mai grasa) 300 gr orez 2 buc ceapa 1/2 litru bulion sare, piper , 1 lingura boia, delikat frunze telina 100 ml ulei 20 buc ardei grasi 3-4 rosii Preparare : Cele 2 bucati de ceapa se taie marunt si se calesc pe 100 ml ulei la care […]

Tocanita din Piept de Pui si Ardei Copti

Ingredientele necesare : 600 gr piept de pui 300 gr ardei Capia 4 catei usturoi 300-400 gr rosii 30 ml ulei 1 legatura patrunjel verde sare,piper 100 ml smantana Cum procedam : Incalzim cuptorul in prealabil.Carnea o portionam in cuburi mai mari si o asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu ulei. Turnam […]

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Cand e vorba de Tocanita din Burta nu stau mult pe ganduri si ma pun sa o pregatesc rapid. Tocanita din Burta si Picioare de Porc o prefer desi imi place la fel de mult si Ciorba de Burta. Alte retete cu burta ar fi Tocanita de burta cu Ciolan, Tocanita de burta cu Creier. Toate sunt […]

Cuiburi cu Ou- Tojas Feszek

Avem nevoie de : parizel ou sare, cascaval Cum procedam : Incingem uleiul si punem felia de parizel curatat de pielita la prajit . Va recomand ca sa obtineti cosuletul (cuibul ) mai frumos ,sa nu folositi parizelul care are felia asa de mare . Parizelul prin prajire face o burta in sus in acest […]

Chiftelute in Sos Bechamel

Ingrediente chiftelute: 500 gr carne tocata 2 cartofi medii 2 buc ceapa 2 oua 1 lingura patrunjel verde 1 lingurita marar verde sare, piper dupa gust faina ulei ptr prajit Ingrediente sos: 30-40 gr unt 2 linguri faina 1/2 litru lapte 100 gr smantana zeama de la 1/2 lamaie patrunjel verde sare, piper alb Preparare […]

Ficatei de Pui cu Sos de Smantana

Ficatei de Pui cu Sos de Smantana

Simplu de preparat acesti Ficatei de Pui cu Sos de Smantana si sunt perfecti pentru pranz sau cina. Cand sunteti in pana de idei aceasta mancare cu ficatei de pui o sa va scoata din impas. Se pot servi si cu o Mamaliguta calda frecata! Ficatei de Pui cu Sos de Smantana – Ingrediente 500 […]

Friptura Franceza- Francia Hus- French Roast

In imaginea de mai sus se vad si ingredientele pentru prepararea Supei De Ceapa Este foarte usor de realizat aceasta friptura si carnea este foarte frageda. Sa vedem de ce avem nevoie la varianta 1. 400 ml supa ceapa(fara cozile verzi) 10-12 felii cotlet porc(se poate folosi si piept de pui sau curcan) sare, piper […]

Ostropel de pui a la Leila

Sa vedem de ce avem nevoie pentru acest ostropel de pui. Pulpe de pui sau aripioare (cantitatea de carne ,fiecare o stie dupa cat de mancaciosi sunt cei din familie).Mai avem nevoie de 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii,3 catei de usturoi,300 gr ardei kapia copti in prealabil, 1 legatura mica de patrunjel verde,100 ml […]

Musaca de cartofi

Ingrediente: 800 gr cartofi 400 gr carne tocata 4 ardei kapia copti 2 cepe 1 cutie ciuperci gulyas sare, piper, maghiran, patrunjel verde cascaval smantana carnati afumati Preparare: Ceapa o taiem marunt si o calin pe 50 ml ulei, apoi adaugam carnea macinata si o calim mai departe adaugand sare, piper. Se adauga apoi ciupercile […]

Mancare din resturi de friptura rece

Mancare din resturi de friptura rece Ingrediente 1kg cartofi o jumatate de pui prajit 200gr cascaval 5 ciupercute 4 oua sare piper Sos de rosii 0 cutie rosii decojite sare piper ierburi provence 2 catei de usturoi 2 lg ulei Mancare din resturi de friptura rece  Mod de preparare Cartofii se fierb in coaja se […]

Iahnie de fasole cu carnati

Iahnie de fasole cu carnati Ingrediente fasole 300g morcov 1 buc ceapa 1 buc pastarnac 1 buc pasta de tomate 1 lg sare piper o legatura de patrunjel si marar carnati afumati sau costita afumat Iahnie de fasole cu carnati Mod de preparare Fasolea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert in […]

sarmalute cu foi de vita

Sarmalute cu foi de vita

Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu este casa de roman in care sa nu se pregateasca de cateva ori pe an sarmale. Fie ca sunt sarmalute cu foi de vita sau varza, sarmalutele sunt nelipsite de pe mesele de sarbatoare dar si atunci cand ii pomenim pe cei dragi plecati de langa […]

Chiftele marinate

Ingrediente Chiftele marinate : 500 gr carne tocata macra 2 buc.ceapa 1/4 legatura patrunjel verde 1 ou crud 1 foaie dafin 300 ml bulion 250ml apa 1 lingura zahar sare, piper dupa gust 100 ml ulei Preparare Chiftele marinate: O bucata ceapa razuim pe razatoarea fina si o adaugam la carnea tocata.Patrunjelul verde il taiem marunt […]

Bulgari de cartofi cu surpriza- Izgalmas Krumpli

Ingrediente Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 500 gr cartofi 1 ou Pentru pane : faina ou pesmet Pentru umplutura Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 100 gr carne tocata 1 ceapa 1 catel usturoi 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu) un praf chimen macinat,un praf oregano 1 lingurita mica boia dulce […]

Mancarica pe inimi de curcan

Mancarica pe inimi de curcan

Nimic spectaculos in aceasta reteta Mancarica pe inimi de curcan, poate doar ingredientul principal folosit. Este o reteta cu mancarea obisnuita ce se prepara in casele fiecaruia, o idee ce te poate scoate din impas cand nu mai stii ce sa gatesti. In sectiunea Retete cu Carne de Pasare veti gasi si alte retete cu preparate […]

Urmareste-ne si pe Instagram