Chiftele din Mamaliga
Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii . Ingrediente : mamaliga […]
Gulyas cu Oua- Tojasgulyas
Dupa sarbstori ne mai raman cateva oua vopsite ce nu au avut stapan . Incerc sa va prezint o idee ce sa faceti cu aceste oua ramase. Si ce altceva ,decat un gulyas ! Ingrediente: 4-5 oua fierte 1 ceapa mijlocie 1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita) 3 […]
Tochitura- reteta cu sos de rosii
Tochitura este un preparat pregatit cu precadere in regiunea Moldovei. Nu este o reteta unica asa ca ea se pregateste in mai multe feluri. Poate fi o friptura dintr-un amestec de carnuri de porc si carnati sau tot un amestec de carnuri ce au fost prajite in prealabil peste care se toarna un sos de […]
Fripturica de Primavara- Tavaszi Rakott Szelet
Ingrediente : 1.5 kg – 2 kg cartofi 8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa , cotlet , ceafa) 1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei) 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt sa ungem tava Preparare : Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie […]
Chiftele Surpriza- Rejtelyes Fasirozott
Ingrediente : 800 gr carne tocata 2 – 3 oua 3 catei usturoi 1 lingura boia dulce 2 felii paine sare, piper dupa gust Umplutura : 4-5 oua fierte tare Preparare : Carnea tocata o punem intr-un vas si adaugam la ea 2-3 oua crude, 1 lingura boia dulce, 3 catei usturoi pisati , sare […]
Costite de porc invelite in frunze de varza murata- Csurdongolos
Ingrediente : 6 costite de porc 6 frunze de varza murata mai mari (sau 12 buc frunze murate) 150 gr ceapa 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cimbru piper macinat 1 cub supa de carne ( sau delikat 1 lingura ) sare untura circa 2 linguri 150 gr slanina afumata Preparare : Costitele le portionam […]
Ou Panirat cu Sos Tartar- Bundaban Sult Toltott Tojas
Ingrediente : 4 buc oua fierte 100 gr ton maruntit (fie in ulei ,fie in apa cu sare) 1/2 legatura patrunjel verde 30 gr unt (margarina) 1 lamaie sare,piper dupa gust pesmet, faina 1 ou crud ulei pentru prajit Preparare: Ouale fierte le taiem pe lungime si intr-un vas punem galbenusurile la care adaugam 100 […]
Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok
Ingrediente : Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]
Fasole la oala de lut- Zalai Babos
Ingrediente : 400 gr fasole uscata alba 4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos ) 5-6 catei usturoi 2 buc. ceapa rosie 6 linguri untura de gasca ( sau 150 ml ulei) sare , piper , 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru Preparare : Fasolea o punem de cu seara la inmuiat […]
Omleta cu ciuperci
Ingrediente 3 oua 250gr ciuperci proaspete 1 gogosar sare piper 2lg ulei de masline Ciupercile se curata si se taie in lame subtiri apoi se calesc in ulei de masline pana ce scade tot sosul format .Se adauga si gogosarul taiat rondele si se mai tine pe foc cam 5 min.Peste aceasta compozitie se adauga […]
Mancarica cu Mazare- Zoldborsofozelek
Mancarica cu mazare Foarte simplu de preparat si foarte satios . Ia sa vedem de ce avem nevoie sa putem prepara aceasta mancarica . 300 gr pulpa porc 200 gr rosii 1 lingura pasta gulyas sau pasta de ardei ( 1 lingurita boia dulce) 1 ceapa mare 1 ardei gras sare, piper dupa gust 400 […]
Carne Marinareasca- Matrozhus
Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare rosie 500 gr carne porc 1 lingurita piper macinat 3 linguri maghiran 2 linguri mustar 1 lingura delikat 100 ml frisca ( eu am folosit 6 linguri smantana) Preparare : Ceapa taiata marunt o calim pana devine sticloasa pe cele 2 linguri ulei . Adaugam peste ceapa carnea […]
Musaca de Vinete- Muszaka Csoben
Ingrediente : 3 buc vinete ( mai maricele) 3-4 bucati ceapa 1 conserva mare de carne de por in suc propriu 1 lingurita coriandru macinat 1 frunza dafin 2-3 catei usturoi circa 300 gr rosii ulei sare, piper dupa gust 1 mana orez pentru umplutura 3 galbenusri ou zeama de la 1 lamaie Preparare : […]
Carnati cu Varza si Mamaliguta
Ingrediente : 1 kg varza murata marunta 1 fir carnat de casa afumat portionat 300 gr slanina afumata taiata felii si crestata 1 ceapa taiata marunt sare, piper , 1/4 lingurita cimbru si pasta de gulyas( daca nu aveti folositi boia dulce 1 lingurita) 50 ml bulion 200 ml apa faina de malai Preparare : […]
Sarmalute in foi de varza
Deja e stiut ca sarmalele sunt printre preferatele romanilor si nu exista masa de sarbatoare pe care sa nu se aseze si vestitele sarmalute in foi de varza. Fiecare le pregateste in felul lui, nu cred ca este o reteta anume de la care nu te poti abate. Asa ca astazi eu va propun una […]