Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Panificatie si patiserie

Retete simple si laborioase de cozonaci, cornuri, paine de casa, cornulete, cornuri.
Retete de cozonac, retete de strudel, retete cornulete, retete beigli.

Painici umplute cu dulceata

Painici cu dulceata

Ingrediente Painici cu dulceata: 500 g faina, 1 praf de sare, 3 linguri zahar, 1/4 l lapte, 1 cub drojdie proaspata(30 g), coaja rasa de la 1 lamaie, 170 g unt moale, 1 ou, dulceata, grasime pentru forma, zahar pudra pentru decorat, Preparare Painici cu dulceata: Se pune faina intr-un castron,se presara sarea si zaharul […]

Chifle umplute

Chifle umplute

Va propun aceasta reteta pentru mic dejun, usor de pregatit si la indemana oricui!! Aveti nevoie de: chifle vechi de o zi, cascaval, carnati cabanos, sunculita taraneasca, oua, lapte, fulgi de ardei, piper, Taiati la chifle un capac, scobiti cu grija miezul dupa care inmuiati-le in lapte. Peretii chiflei nu trebuie sa fie prea imbibati […]

Baghete cu dovleac

Simple,usor de facut si foarte foarte gustoase!! Pentru aceasta reteta va trebuie asa: 800 gr aluat foietaj 500 gr dovleac de placinta zahar dupa gust esenta de rom esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 linguri de zahar brun amestecat cu praf de scortisoara (optional) Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa […]

Covrigi Fragezi

Covrigi Fragezi

A sosit si cea doua reteta votata de catre voi … Covrigi Fragezi. Se potrivesc perfect alaturi de O cana cu lapte dimineata sau seara … Va invitam sa ii incercati si sigur veti fi multumiti ! Ingrediente pentru 20 bucati: 500 g faina, 375 ml lapte, 4 linguri zahar, 30 g drojdie, 220 g […]

Painici umplute

Painici umplute Ingrediente: 800 g faina, 150 ml lapte, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, sunca, cascaval, pasta de ardei, ketchup, 15 g drojdie proaspata, 1 lg untura(sau 1 lg unt), 1 ou pentru uns, (pentru umplutura puteti folosi diferite variante, eu am folosit ce am avut la indemana,merg foarte bine umplute cu amestec de […]

Pateuri cu Branza

Pateuri cu Branza

Ingrediente Pateuri cu Branza: 1 pachet aluat de foetaj, branza dulce,sau branza telemea, 1 ceapa mijlocie, sare dupa gust, boia, seminte de in, de susan, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, Preparare Pateuri cu Branza: Aluatul de foetaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si […]

Rozete aperitiv

  Rozete aperitiv Aluat Ingrediente 500 gr faina 25 gr drojdie un ou 250 ml lapte 1/2 lgt sare 1 lgt zahar 50 ml ulei Umplutura sunculita taraneasca cascaval ardei capia sos de rosii picant un ou pentru uns   Rozete aperitiv MOD DE PREPARARE Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam […]

Tarta cu prune si mere

Ingrediente: 600 gr aluat foetaj, 20 gr unt, 50 gr ciocolata, Umplutura: 400 gr prune, 700 gr mere, zeama de lamaie, Pentru presarat: 100 gr zahar, un plic zahar vanilat, scortisoara dupa gust, 50 gr unt, Pentru ornat: 5-6 lg dulceata de caise, 2 lg suc de portocale, Pentru decor: ciocolata rasa Mod de preparare: […]

Pogacele cu jumari

Pogacele cu jumari

INGEDIENTE Pogacele cu jumari: 600 gr faina, 160 gr jumari, 200 gr untura, 4 galbenusuri ou, 30 gr drojdie proaspata, 400 ml smantana, 1 lingurita sare, PREPARARE Pogacele cu jumari: Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ). Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita […]

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Ingrediente Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza : 2 capatani varza dulce (aproximativ 2.5 kg), 400 g.slanina afumata, 1 kg faina alba, 30 g drojdie, sare, piper, apa, 1 ou , Preparare Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza: Umplutura: Varza se taie fidea. Slanina afumata se taie bastonase dupa care se pune la prajit. […]

langose cu carne

Langos cu carne

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g cartofi, 20 g drojdie proaspata, 1 praf zahar, 1 praf sare, 100 ml lapte , INGREDIENTE UMPLUTURA: 600 g carne porc tocata, 250 g ceapa rosie ( putem folosi si alba ), 100 ml ulei, 1 lingurita boia dulce, piper macinat, sare dupa gust, ALTE INGREDIENTE NECESARE: ulei […]

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac Ingrediente: 250 g margarina (sau unt), 250-300 g faina + pentru intins, 80 ml apa, o lingurita zeama de lamaie, 3 linguri zahar, jumatate fiola vanilie, o lingurita praf de copt, un praf de sare, umplutura; 700 gr dovleac pentru placinta ras, 300 gr zahar, 100 gr margarina(unt), 2-3 lg pesmet alb […]

Placinta cu marar- Kapros

Placinta cu marar- Kapros

INGREDIENTE Placinta cu marar- Kapros: 1 kg faina, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1lingurita zahar, untura, 2 legaturi marar, apa, PREPARARE Placinta cu marar- Kapros: Dizolvam drojdia in circa 150 ml apa calduta in care dizolvam in prealabil 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul […]

Cornuri cu rahat turcesc

Cornuri cu rahat turcesc, reteta de patiserie. Cornuri pufoase cu rahat turcesc. Cum preparam cornuri pufoase cu rahat. Cornuri cu rahat din aluat dospit. Cornurile cu rahat sunt printre preferatele mele, se fac extrem de usor, sunt pufoase, aromate si merg foarte bine langa un pahar cu lapte sau o ceasca cu ceai.  Cornuri cu […]

rolls cinnabon

Rolls Cinnabon

Rolls Cinnabon Un mare adevar a spus Gabriela Cara la aceasta reteta postata pe un site culinar „Mananci si plangi!!” De ceva vreme le-am tot dat tarcoale acestor Rolls Cinnabon  asa ca de asta data li s-a implinit si pot sa va spun ca sunt de vis!! Merita sa incercati aceste rulouri cu scortisoara si glazura […]

Urmareste-ne si pe Instagram