Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Panificatie si patiserie

Retete simple si laborioase de cozonaci, cornuri, paine de casa, cornulete, cornuri.
Retete de cozonac, retete de strudel, retete cornulete, retete beigli.

Melcisori cu cacao

Melcisori cu cacao

Ingrediente aluat Melcisori cu cacao: 500 g faina, 70 g zahar, 1/2 lingurita sare, 30 g drojdie proaspata, 200-250 ml lapte, 2 oua, 2 linguri ulei de masline, Ingrediente umplutura Melcisori cu cacao: 150 g unt, 1 lingura cacao, 3 linguri zahar, Preparare Melcisori cu cacao: Punem faina intr-un vas. 250 ml lapte il incalzim […]

Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere  Ingrediente aluat 350 g faina 100 g untura 3 linguri smantana 2 galbenusuri ou 1/2 plic praf de copt 3 linguri zahar brun un praf sare 2 plicuri zahar vanilat coaja razuita de portocale Umplutura 5-6 mere 4-5 lg zahar brun 100 gr unt scortisoara un praf de sare zahar vanilat […]

Cornuri cu mac si nuca- Pozsonyi Kifli

Ingrediente aluat: 600 g faina, 120 g unt, 120 g untura, 150-200 ml lapte, 30 g zahar, 2 oua, 1 praf sare, 20 g drojdie,  Ingrediente umplutura mac: 200 g mac macinat, 150 g zahar, 150 ml lapte, 50 g stafide, coaja rasa de la 1 lamaie, Ingrediente umplutura nuca: 200 g nuca macinata, 150 […]

gogosi

Gogosi

Ingrediente : 600 gr faina, 360 ml lapte, 30 gr drojdie proaspata, 1 lingura mare zahar, 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 ), 30 ml esenta rom, coaja de la 1 lamaie, 2 plic zahar vanilat, 2 praf sare, 50 gr unt(margarina), ulei ptr prajit, zahar pudra […]

Paine cu cartofi

Painea copilariei mele , un gust ce mi-a trezit multe amintiri …. Ingrediente : 1 kg faina alba 400 gr cartofi sare frunza de varza drojdie cca. 30 gr Preparare: Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii curatim si ii zdrobim si asa ii lasam […]

Cuib de viespi- Darazs feszek

Ingrediente aluat: 40 g drojdie proaspata, 1 kg faina, 100 g zahar, 300 gr margarina(sau unt), 1/2 lingurita sare, 4 galbenusuri ou, 200 ml – 300 ml lapte, Ingrediente sirop: 800 ml lapte, 300 g zahar, 4 sticlute esenta rom, Alte ingrediente: 200 g margarina(sau unt), 280 g zahar, 200 g nuca macinata (sau nuca […]

Cozonac cu cacao si mac

Cozonac cu cacao si mac

Cozonac cu cacao si mac Cozonacul cu cacao si mac, este unul din prefaratii familiei. Mereu tot ce era cu mac, Linzer cu mac, Beigli cu mac era in topul preferintelor. Daca intrebam cu ce vreti sa fac linzerul, raspunsul era foarte rapid…, cu mac. Asa ca umplem cu mac tot ce putem. Chiar si […]

Burek cu branza

Burek cu branza

  Burek cu branza Ingrediente un pachet foi de placinta (400 gr) Umplutura de branza 1,3 kg branza de vaci, 300 gr zahar, 500 gr smantana, 6 oua, 200 gr unt sau margarina, 2 plicuri zahar vanilat, razatura de lamaie., Sodou 200 gr smantana, 2 oua, 100 ml apa minerala , 1 plic zahar vanilat, […]

baclava cu nuci

Baclava cu nuci

Baclava cu nuci.Cum se prepara baclavaua cu nuci. Cea mai buna reteta de baclava cu nuci. Baclava cu foi de placinta si nuci. Reteta deserturi. Baclava cu nuci-Ingrediente 400 gr foi de placinta 500 gr nuca macinata 150 gr zahar 100 gr unt Sirop 300 gr zahar 200 gr miere coaja fasii de la 2 […]

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]

Painici umplute cu dulceata

Painici cu dulceata

Ingrediente Painici cu dulceata: 500 g faina, 1 praf de sare, 3 linguri zahar, 1/4 l lapte, 1 cub drojdie proaspata(30 g), coaja rasa de la 1 lamaie, 170 g unt moale, 1 ou, dulceata, grasime pentru forma, zahar pudra pentru decorat, Preparare Painici cu dulceata: Se pune faina intr-un castron,se presara sarea si zaharul […]

Chifle umplute

Chifle umplute

Va propun aceasta reteta pentru mic dejun, usor de pregatit si la indemana oricui!! Aveti nevoie de: chifle vechi de o zi, cascaval, carnati cabanos, sunculita taraneasca, oua, lapte, fulgi de ardei, piper, Taiati la chifle un capac, scobiti cu grija miezul dupa care inmuiati-le in lapte. Peretii chiflei nu trebuie sa fie prea imbibati […]

Baghete cu dovleac

Simple,usor de facut si foarte foarte gustoase!! Pentru aceasta reteta va trebuie asa: 800 gr aluat foietaj 500 gr dovleac de placinta zahar dupa gust esenta de rom esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 linguri de zahar brun amestecat cu praf de scortisoara (optional) Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa […]

Covrigi Fragezi

Covrigi Fragezi

A sosit si cea doua reteta votata de catre voi … Covrigi Fragezi. Se potrivesc perfect alaturi de O cana cu lapte dimineata sau seara … Va invitam sa ii incercati si sigur veti fi multumiti ! Ingrediente pentru 20 bucati: 500 g faina, 375 ml lapte, 4 linguri zahar, 30 g drojdie, 220 g […]

Painici umplute

Painici umplute Ingrediente: 800 g faina, 150 ml lapte, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, sunca, cascaval, pasta de ardei, ketchup, 15 g drojdie proaspata, 1 lg untura(sau 1 lg unt), 1 ou pentru uns, (pentru umplutura puteti folosi diferite variante, eu am folosit ce am avut la indemana,merg foarte bine umplute cu amestec de […]

Urmareste-ne si pe Instagram