Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Paste si pizza

Pastele si pizza reprezinta o sursa inepuizabila de meniuri pline de imaginatie.
Paste la cuptor, penne la cuptor, spaghete, pizza de casa.

Spaghetti Milaneze

Spaghetti Milaneze

Spaghetti Milaneze  Reteta de spaghetti milaneze este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute retete italienesti. Parmezanul, busuiocul si oregano ofera retetei o aroma minunata. Daca aveti invitati si vreti sa pregatiti ceva gustos si rapid, spaghetele milaneze sunt reteta ideala. Poate va intereseaza mai multe retete de paste. Spaghetti Milaneze-Ingrediente 2 portii 150 g […]

Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos bolognese, o reteta traditionala de paste ce poate fi gatita in mai multe variante dupa gustul fiecaruia. Poate va intereseaza si varianta de Post, Spaghete cu Sos Bolognese de post. Vi le recomand!! Spaghetti cu sos Bolognese-Ingrediente Pentru 4 portii 400 g amestec de carne tocata (vita si porc) 1 ceapa 1 […]

Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii Mai zilele trecute am primit de la Maggi doua produse de incercat: Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata, si Bors cu gust de legume care de altfel il folosesc frecvent pentru a acrii ciorbele deoarece nu am la indemana bors de putina. Daca tot au fost trimise am zis hai […]

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

In sfarsit am reusit sa fac mucenici muntenesti. La noi in Moldova dupa cum bine stiti,  mucenicii se fac din aluat dospit. De mult timp vroiam sa incerc si reteta de mucenici muntenesti, asa ca anul acesta nu am mai stat pe ganduri cand am gasit forma speciala de decupat mucenici. Nu  imi suradea ideea sa […]

Taietei cu branza-Turos Csusza

Taietei cu branza-Turos Csusza

Taietei cu branza-Turos Csusza Turos Csusza  este un preparat cu specific  maghiar ce se gateste in mai toate bucatariile din Ardeal. Reteta originala are ca ingredient principal branza de vaca, dar de-a lungul anilor a fost imbogatita si inobilata cu branzeturi  cum doar la noi gasim adica cu branza telemea. Putem folosi telemea de vaca, […]

Tagliatelle cu trufe si sos de branza brie si camembert

Tagliatelle cu trufe si sos de branza brie si camembert

Tagliatelle cu trufe si sos de branza brie si camembert Tagliatelle cu trufe, bucatelele din piept de pui, aroma baconului rumenit toate imbracate intr-un sos cremos, fin si aromat de branza brie si camembert, fac ca acest preparat savuros sa fie o incantare pentru un apetit sanatos si pentru gurmanzi. Tagliatelle cu trufe si sos de branza […]

Paste cu mac

Paste cu mac

Paste cu mac In copilarie mama ne pregatea mereu Paste cu mac, Paste cu nuci, dar si paste cu varza sau cartofi. Pot sa spun ca aceasta varianta cu mac este una din preferatele mele si interesant gustul s-a mostenit si la copiii mei. Nu exista saptamana sa nu le pregatesc una din variantele amintite […]

Reteta blat pizza

Reteta blat pizza De ani de zile folosesc aceasta reteta pentru a face blatul de pizza. Este cel mai bun blat de pizza, dintre toate cele pe care le-am incercat de 20 de ani incoace. Se prepara foarte usor si cantitatile pe care le dam in Reteta blat pizza sunt suficiente pentru a obtine 4 […]

Pizza rapida cu tortilla si miez de lapte

Pizza rapida cu tortilla si miez de lapte

Pizza rapida cu tortilla si  miez de lapte Daca esti in criza de timp si ai vrea sa mananci ceva bun,sanatos si cu ingrediente la indemana,incearca aceasta pizza rapida cu foi de tortilla, legume proaspete si bucatele mici de branzica proaspata miez de lapte. Poate fi un pranz sau o gustare gata in 10 min. […]

Paste Farfalle cu Rosii cherry si busuioc

Paste Farfalle cu Rosii cherry si busuioc

Paste Farfalle cu Rosii cherry si busuioc Cum se preparara Paste Farfalle cu Rosii cherry si busuioc. Retete cu Paste Farfalle cu Rosii cherry si busuioc. Retete cu paste farfalle.Paste cu rosii si busuioc.Preparare paste rapide Miez de lapte , rosii, paste … un intreg arsenal de care organismul nostru are nevoie. Intr-o farfurie se intrunesc mai […]

Cannelloni cu carne de pui si ciuperci

Desi imi plac mult pastele gatite in fel si chip, pana acum nu am gatit Cannelloni cu carne de pui si ciuperci si rau am facut !!M-am tot uitat dupa o reteta dar pana la urma am facut-o cum am crezut eu mai bine, dupa gustul meu.Asa ca dragilor nu ridicati piatra daca vi se pare […]

Pide cu cascaval si oua de prepelita

Pide cu cascaval si oua de prepelita ! Am tot vazut pe net pide in tot felul de variante , m-a atras foarte mult forma lor de barcuta si ca pot fi pregatite in foarte multe variante. Pidele sunt de fapt varianta orientala a pizzei, pot fi pregatite cu diferite toppinguri, asa simple cum am […]

pizza margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita e printre favoritele mele. Nu contine multe ingrediente, se face usor si are un gust minunat !! Va sfatuiesc sa o incercati daca nu ati facut-o pana acum ! Pizza Margherita-Ingrediente aluat 400 gr faina 160 ml apa 15 gr drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 50 ml ulei de masline Topping […]

Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara, am facut la indemnul cumnatei mele care isi lauda sotul cat de priceput este la spaghete. Nu am avut eu ingredientele necesare pentru a pregati carbonara de la mama lui de acasa, dar am improvizat cu ce aveam prin casa si a fost pe placul nostru. De atunci pregatesc Spaghete Carbonara pe stilul […]

Coltunasi cu dulceata de prune

Coltunasi cu dulceata de prune- Taste – Derelye

 Ingrediente: 3 oua(90 g), 230 g faina, dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor), pesmet, sare, ulei ptr.prajit pesmetul, Preparare: Se framanta din faina, oua si un praf de sare un aluat nu prea tare dar elastic( la nevoie se poate adauga si un pic de […]

Urmareste-ne si pe Instagram