Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba Radauteana

ciorba-radauteana-11

Ingrediente Ciorba Radauteana 
600 gr carne curcan (piept pui)
2 morcovi
1 ceapa razuita
1 radacina de patrunjel
1/2 telina mica
400 g smantana
3 galbenusuri ou
4-5 catei usturoi pisati
1 legatura patrunjel,
sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) Am folosit aproximativ 30 ml otet de pe ardei iuti
facultativ ardei iute

Mod de preparare Ciorba Radauteana :

Carnea de curcan taiat fasii(sau pieptul de pui) se pune la fiert in 4 l apa rece cu putina sare. Se ia spuma si intre timp curatam morcovii, patrunjelul, telina ,le taiem cubulete si pe 50 gr unt le calim impreuna cu 3 catei usturoi pisati.Cand supa nu mai spumeaza adaugam legumele calite si ceapa razuita si se sareaza dupa gust. Se lasa la fiert pana se inmoaie .Cand carnea si legumele sunt fierte acrim ciorba cu otet sau lamaie( eu am acrit-o cu otetul de pe ardeii iuti).Cantitatea de otet nu o specific deoarece fiecare acreste dupa gustul lui ciorba ,asa ca las la latitudinea fiecaruia sa adauge otet dupa plac. Galbenusurile de ou se bat bine cu smantana,se adauga restul de usturoi pisat, se adauga treptat supa la amestecul de smantana si ou sa nu se prinda din cauza diferentei de temperatura si apoi turnam totul in oala unde fierbe ciorba. Adaugam si un ardei iute taiat felii daca dorim sa fie mai picanta si presaram deasupra patrunjelul tocat fin. Lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.
Daca ciorba se doreste mai acra se mai poate adauga ulterior in farfurie otet sau ardei iute .

Pofta Buna !!!!

Aceasta reteta provine de pe blogul Bucataresele Vesele

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *