Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Prajituri de Craciun si Revelion

Nu poate fi sarbatoare de Craciun si Revelion fara ca pe masa sa nu se regaseasca prajituri si torturi.
Si daca prajiturile si torturile sunt pregatite in casa atunci cu atat mai bine.
In selectia Prajituri de Craciun si Revelion am adunat o multitudine de retete de prajituri dar si retete de torturi , unele mai complicate iar altele extrem de usor de pregatit chiar si de catre un incepator .
Veti gasi retete de torturi de ciocolata, torturi diplomat, torturi cu frisca, torturi cu fructe dar si retete de prajituri cu nuca, prajituri cu nuca de cocos, prajituri cu crema, prajituri cu foi, prajituri cu fructe.
O alta categorie de prajituri ce o veti regasi aici sunt prajituri traditionale de Craciun si Revelion- scutecele Domnului sau turte rupte la Ajun, baclava, piersici umplute, cornulete, haiose si multe altele.
Mai jos le veti descoperi retetele daca dati clic pe imaginile care va intereseaza.

Prajitura cu crema de lapte

Ingrediente Crema de lapte 2 l lapte de vaca 800 gr zahar o lingurita rasa bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie Sirop 350 ml lapte 250 […]

Prajitura cu crema de portocale

Ingrediente Blat 3 oua 3 lg zahar 2 lg faina o lg cacao razatura de portocale Crema 300 ml frisca 100 gr zahar pudra o portocala esenta vanilie Sirop 200 ml apa 100 gr zahar coaja de portocala Mod de preparare Albusurile se bat spuma cu zaharul,adaugam galbenusurile omogenizate cu razatura de portocale dupa care […]

Tarte cu migdale

Ingrediente tarte 250 gr margarina rama (sau unt) 200 gr zahar pudra 4 lg de smantana 4 galbenusuri 500 gr faina razatura de lamaie un praf de sare Ingrediente umplutura 4 albusuri 150 gr zahar 150 gr migdale macinate o lg de faina esenta de vanilie gem de caise Mod de preparare Margarina se mixeaza […]

Choux a la creme (2)

Ingrediente Coji 150ml ulei 300 ml apa 200 gr faina 7 oua Crema: 1,300ml lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua zahar vanilat bourbon 200 gr frisca batuta zahar pudra vanilat Mod de praparare Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza […]

Crema de Zahar Ars- Tort

                      Ingrediente folosite ptr blat : 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/4 pachet praf de copt Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul […]

Rulada cu mascarpone si afine

ingrediente Foaie 4 oua 4 lg zahar 3 lg faina o lg cacao 1/2 plic zahar vanilat bourbon Crema 125 gr mascarpone 125 gr frisca 100 gr zahar pudra 1/2 plic zahar vanilat bourbon cateva linguri dulceata de afine Glazura 150 gr ciocolata 50 ml frisca lichida 25 gr unt Mod de preparare: Se separa […]

Cusmele cazacului

Ingrediente Blat 6 oua 6 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema un plic budinca de vanilie 300ml lapte 125 g unt sau margarina 200 gr zahar esenta vanilie Glazura 200 gr ciocolata 150 ml frisca lichida 50 gr unt Decor nuca de cocos bombonele colorate Se prepara blatul astfel:se separa […]

Tort 2010

Ingrediente: Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta rom Crema 500 ml frisca 4 galbenusuri 300 gr zahar 500 gr mascarpone 300 gr afine(de la congelator) esenta vanilie o ciocolata Primola cu lapte si crema de cacao un plic gelatina Sirop 300 gr zahar 500 ml apa 4 lg […]

Piramide de ciocolata

Ingrediente:Foi6 oua6 lg zahar6 lg fainarazatura de portocalaCrema4 oua400gr zahar4 lg apadoua esente rom(fiola)100gr cacaodoua pachete margarina ramaGlazura200 gr ciocolata150ml frisca50 gr unt Mod de preparare:FoiSe separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu doua lg de zahar si razatura de portocale.Se amesteca lejer cele doua compozitii peste ele adaugam […]

Rulada de ciocolata

 Reteta Rulada de ciocolata, Ingrediente Foaie 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema un ou 100 gr zahar o lg apa 125 g unt 82% grasime sau margarina esenta rom 2 lg cacao Glazura 75 gr ciocolata 50 ml frisca o nuca de unt Preparare foaie Se separa albusurile de galbenusuri. […]

Fursecuri cu jeleu si dulceata

Ingrediente : 600 gr faina 200 gr margarina Rama 200 gr zahar pudra 3-4 plicuri zahar vanilat 3 oua 2 linguri smantana 1 borcan dulceata caise 1 praf de copt cocos rosu 2 pachete jeleuri Silvana Preparare : Intr-un vas frecam spuma 200 gr margarina Rama , 200 gr zahar pudra, 3 galbenusuri de ou […]

Piscoturi de sampanie

ingrediente oua 6 buc zahar 60 gr faina 120 gr zahar pudra 1. se bat albusurile spuma; 2. se adauga zaharul treptat 3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate 4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica 5. se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt 6. se cerne deasupra […]

Prajitura fina

ingrediente un pachet piscoturi(400gr) doua cutii mascarpone(500gr) 5 galbenusuri oua rata(sau 7 de gaina) 250 gr zahar o esenta vanilie(fiola) 600 ml frisca doua cani cafea(eu am folosit decofeinizata) 100ml lichior Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior. Galbenusurile se bat […]

Prajitura vanilata

  Foi 8 oua 8 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic zahar vanilat Bourbon Crema 500ml frisca 5 galbenusuri 250gr zahar 1plic gelatina 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon Sirop 200gr zahar 250 ml apa 2 plicuri ciocolata calda 50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa)) Decor cacao Mod […]

Tiramisu

Tiramisu

  Ingrediente Tiramisu: 7 galbenusuri 200 g zahar 500 g Mascarpone 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit) 500 ml frisca Megle 4 linguri smantana aproximativ 48 bucati piscot o tava de circa 35 cm x 25 cm Sirop pentru piscoturi: 200 ml cafea neagra 200 ml apa […]

Urmareste-ne si pe Instagram