Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Prajituri de Craciun si Revelion

Nu poate fi sarbatoare de Craciun si Revelion fara ca pe masa sa nu se regaseasca prajituri si torturi.
Si daca prajiturile si torturile sunt pregatite in casa atunci cu atat mai bine.
In selectia Prajituri de Craciun si Revelion am adunat o multitudine de retete de prajituri dar si retete de torturi , unele mai complicate iar altele extrem de usor de pregatit chiar si de catre un incepator .
Veti gasi retete de torturi de ciocolata, torturi diplomat, torturi cu frisca, torturi cu fructe dar si retete de prajituri cu nuca, prajituri cu nuca de cocos, prajituri cu crema, prajituri cu foi, prajituri cu fructe.
O alta categorie de prajituri ce o veti regasi aici sunt prajituri traditionale de Craciun si Revelion- scutecele Domnului sau turte rupte la Ajun, baclava, piersici umplute, cornulete, haiose si multe altele.
Mai jos le veti descoperi retetele daca dati clic pe imaginile care va intereseaza.

Prajitura Bulgari de Zapada- Ho Labda

Ingrediente pentru blat : 8 oua 10linguri zahar 12 linguri faina 8 linguri apa fierbinte 1/2 plic praf de copt (reteta originala prevede sa pui si 1 lingura cacao ,dar eu am renuntat la ea ) Ingrediente crema : 500 ml lapte 3 plicuri zahar vanilat (sau esenta de vanilie) 6 linguri faina 200 gr […]

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Ingrediente: Ptr. Blat : 6 oua 6 ling.zahar 100 ml ulei 6 ling. faina 1/2 praf de copt Ptr. Crema : 1 kg branza dulce 200 gr zahar 250 gr rama (cub) 750 ml suc Fanta 2 plicuri cu budinca de vanilie Mod de preparare: Preparare blat : 6 galbenusuri ,6 linguri zahar, 100 ml […]

Rafaello rapid

INGREDIENTE : 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, 250 gr margarina Rama , 2-3 pliculete zahar vanilat, 2 galbenusuri ou, 200 gr lapte praf, 100 gr biscuiti macinati, nuca cocos pentru ornat, alune, visine (optional ), PREPARARE : Intr-un vas punem 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, zaharul vanilat, 200 gr […]

Tort cu crema de trufe

Ingrediente Blat 8 oua 6 lg faina 8 lg zahar 2 lg cacao 50 gr ciocolata rasa esenta de rom Crema 1 200 ml frisca 100 gr ciocolata amaruie 100 gr ciocolata cu lapte esenta rom Crema 2 200 ml frisca 200 gr ciocolata alba esenta vanilie Sirop 6 lg miere de albime 400 ml […]

Tort cu fructe, ness si ciocolata

Ingrediente Blat 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao o esenta rom Stratul 1 300 gr zahar 5 mere 5 pere 1/2 plic gelatina esenta rom Crema 400 ml frisca 3 lg ness 5 galbenusuri 250 gr mascarpone 200 gr zahar 100 gr ciocolata amaruie esenta de vanilie 1/2 plic gelatina […]

Prajitura cu ness

Prajitura cu ness Imi cer mii de scuze ca v-am lasat sa asteptati atat de mult timp reteta acestei prajituri. Este foarte usor de facut si se aseamana foarte bine cuPrajitura cu lamaie ca tehnica. Ingrediente foi 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie crema 400 gr frisca 125 gr mascarpone 5 […]

Prajitura Vienetta

Prajitura Vienetta , o delicioasa prajitura cu foi fragede cu nuca macinata, umplute cu o crema fina de vanilie  si o glazura crocanta din zahar ars. Va recomand sa incercati -Prajitura Vienetta!! Ingrediente foi: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri apa 6 linguri nuca macinata 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente […]

Tort cu nuca

Tort cu nuca Blat 8 oua 8 lg zahar 4 lg apa 6 lg faina 2 lg cacao 4 lg nuca macinata esenta de rom Crema 1 2 galbenusuri 100gr zahar 125 gr baranza mascarpone 100 gr nuca prajita macinata 200 ml frisca 2 lg ness 1/2 plic gelatina Crema 2 2 galbenusuri 100gr zahar […]

Prajitura cu lamaie

  Ingrediente Foi 9 oua 9 lg faina 9 lg zahar esenta de vanilie Crema 400 ml frisca 5 galbenusuri 125 gr mascarpone 200 gr zahar o lamaie esenta vanilie un plic gelatina Decor nucade cocos Mod de preparare Foi Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta […]

Prajitura Manyka

Prajitura Manyka

Nimic mai simplu decat aceasta prajitura Manyka! Fara un efort prea mare obtinem un adevarat deliciu ce poate fi savurat atat de cei mari cat si de cei mici . Prajitura Manyka – Ingrediente foi 150 g zahar1 lingura mare cacao2 oua intregi2 linguri miere albine50 g unt1 praf de copt400-500 g faina Ingrediente crema:2 […]

Bilute glazurate

Bilute glazurate Ingrediente un blat cam din 3 oua sau o jumatate de chec un pumn de nuci un pumn de stafide 150 gr ciocolata 50 gr nuca de cocos 2 lg miere 2 lg cacao 50 gr unt 50 ml frisca (daca mai este nevoie) visine din visinata Preparare Aceste bilute se fac din […]

Prajitura cu zmeura

Blat 200 gr biscuiti 150 gr ciocolata 50 gr stafide 2 lg miere 2 lg zahar brun 100 gr unt 2 lgt de pudra de roscove Crema 600 gr branza dulce de vaci 300 gr smantana 4 lg miere de albine 4 lg zahar brun coaja si zeama de la o lamaie o esenta vanilie(fiola) […]

Tort Elegance

Ingrediente- Tort Elegance Blat 7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao razatura de lamaie Crema 4 oua 400 gr zahar 4 lg apa 100 gr cacao 500 gr  unt 82%grasime sau margarina rama 2 fiole esenta rom Sirop 300 gr zahar 500 ml apa 1 esenta rom fasii de coaja de […]

Indiene cu frisca

Coji 3 oua 3 lg zahar 3 lg faina Razatura de portocale Crema 250 ml frisca 3 galbenusuri 100 gr zahar ½ plic gelatina(5 gr) esenta vanilie razatura portocale Sirop 100gr zahar 150 ml apa esenta vanilie(fiola) coaja de portocale Glazura 100 gr ciocolata neagra 50 ml frisca 20 gr unt Preparare coji Se separa […]

Prajitura Excelent

Foi 8 oua 8 lg zahar 8 lg faina Esenta de vanilie Crema 2 oua 200 gr zahar 2 lg apa 250g margarina rama 50 gr cacao 1 esenta rom Glazura 200 gr ciocolata 100 ml frisca 50 gr unt. Fistic maruntit Preparare foi Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu […]

Urmareste-ne si pe Instagram