Albinita- Prajitura cu miere de albine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (14 votes)
Print Friendly

Ingrediente foi:
60 g untura(100 g unt),
250 g zahar,
2 oua,
100 ml lapte,
100 ml miere,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
850 g faina,

Ingrediente crema:
300 g zahar praf,
400 ml lapte,
6 linguri gris,
250 g unt,
2 plicuri zahar vanilat,
zeama de la o lamaie mica,
dulceata de caise,

Preparare foi:
Zaharul, mierea, oula, laptele, untura si bicarbonatul le punem intr-un vas pe care il asezam pe baie de aburi. Tinem vasul cu compozitia de mai sus pe baie de aburi pana devine ca o spuma. Se ia de pe foc si se adauga in bloc 850 g faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se imparte in 5 bucati egale si fiecare bucata se va intinde pe dosul tavii pe care in prealabil il vom unge cu putin ulei si il punem la copt pana foaia devine aurie(cuptorul va fi incalzit inainte sa ne apucam de intins foile). Cand este copt scoatem tava din cuptor si inca cat este cald cu un cutit mai lung vom desprinde foaia de catre tava apoi o vom aseza pe o coala de hartie. Ungem din nou tava si intindem urmatoarea foaie cu care procedam identic ca la prima. Deasupra primei foi vom pune o coala de hartie curata si asezam deasupra urmatoarea foaie coapta. Procedam la fel si cu celelalte.

Preparare crema:
Intr-un vas punem 6 linguri de gris la care adaugam 400 ml lapte si il punem la fiert. Lasam la racit si adaugam la aceasta compozitie 250 g unt spumat cu 300 g zahar praf si 2 plicuri de zahar vanilat. Adaugam treptat amestecand in continuare si zeama de la lamaie.

Asamblare:
Pe un platou asezam o foaie peste care punem jumatate din cantitatea de crema obtinuta peste vom aseza urmatoarea foaie pe care o vom unge deasupra cu un strat subtire de dulceata. Asezam deasupra cea de-a treia foaie peste care vom pune restul de crema si acoperim cu a patra foaie pe care o vom unge din nou cu un strat de dulceata.
Punem ultima foaie deasupra stratului de dulceata, presam cu palma foile avand grija sa nu crape, dupa care tragem platoul cu prajitura intr-o folie sau punga de plastic pentru cel putin 24 de ore ca acestea sa aiba timp sa se inmoaie foile.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Tort cu masinuta

Tort cu masinuta

Reteta precedenta
Ciolan in sos de vin

Ciolan in sos de vin

  • http://www.blogger.com/profile/12720732621871750650 Alina C.
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ador prajitura asta!
    arata perfect! :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Alina C, este perfecta pentru sarbatori :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Roxana, se poate folosi si alt fel de dulceata :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Rodica,cand citesc retetele dv,ma relaxez,imi plac mult,dupa sarbatori,le voi incerca si cred ca o sa reusesc sa fac prajituri bune!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    :) Suntem flatate Rodica ! :* Asteptam cu nerabdare primele impresii :) !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • gabyta
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    superba prajitura,,,nu am mai facut aceasta reteta cred ca de vreo 10 ani ,,,maine o execut,,,cu siguranta va iesi super ca de altfel tot ce am facut din cele puse de voi ,,,,sunteti minunate si va iubesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • daniela
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    multumesc pentru reteta!!!! Am sa o fac chiar astazi… baietii mei iubesc prajitura asta.Multe binecuvintari si La Multi Ani!!!!Multumesc pentru atitea retete superbe.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Gabby
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ador prajitura aceasta. As vrea sa stiu care sunt dimensiunile tavii. Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    La Multi Ani !
    Gabby, dimensiunile tavii mele e de : lungime =40 cm ,latime=30 cm . Pntru aceasta marine sunt date cantitatile din reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ruxy , este una din preferatele noastre . E si buna si spornica :) :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • mariana miron
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am facut prajitura aceasta si mi-am amintit de copilarie:))a iesit buna de tot!copii mei o adora!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/11252144593658514800 tinagh00
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    La crema cu gris, pun amestecul rece de gris in amestecul de unt? Am intrebat ca nu este clar ce se pune peste ce. Sunt foarte bucuroasa pentru website-ul asta ca asa pot sa fac si eu prajuituri romanesti care imi plac foarte mult. In special cele ardelenesti.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/11252144593658514800 tinagh00
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    La crema cu gris, se pune amestecul de gris peste amestecul de unt? Am intrebat caci nu este clar in indicatii. Sunt foarte bucuroasa pentru acest website caci asa pot sa fac si eu prajituri romanesti. Imi plac foarte mult, in special cele ardelenesti.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Tinagh00 , la gris se adauga untul spumat , se amesteca pana se omogenizeaza apoi adaugi putin , cate putin zeama de lamaie amestecand continuu pana la incorporarea acesteia .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Aceasta este preferata mea , de acum o fac cu placere ca am citit ca se poate intinde aluatul direct pe o foaie de copt si nu ma chinui sa o intind pe fundul tavii cum o faceam pana acuma.Cand s-a rumenit si este gata coapta foaie o desprind usor cu un cutit mai lung si poate sa ramana asa pe hartie pana le umplu cu crema , se pot suprapune unele peste altele chiar daca sunt inca caldute.Multumesc pentru reteta publicata , mai invatam cate ceva din secretele bucatariei. Va multumesc si va urmaresc cu multa placere.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • cornelia recea
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Albinita ..este preferata mea f.f .f buna Sarbatori Fericite!tuturor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1786112834 Sandor Gyongyi
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ajutati ma va rog!!!!!!!!! cum pot remedia crema de gris care mi s a taiat!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • stinga doina
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am sa o fac si eu pe 4 febroarie de ziua fetitei mele

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • carmen
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Am facut sambata prajitura!!! nu am mai mancat niciodata aceasta prajitura este fffff buna!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Carmen ma bucur ca ti-a placut reteta :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania