Prajitura Vienetta

Print Friendly








Ingrediente foi:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
6 linguri nuca macinata
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:
3 galbenusuri
3 linguri faina
100 gr zahar
200 ml lapte
200 gr Rama

Glazura :
300 gr zahar

Preparare :
Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma , adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi de 25/35cm cu aproximatie(compozitia o intindem pe foaie de copt ce o punem pe dosul tavii) .

Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta .

Ne apucam sa preparam crema … 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 gr Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie , punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa . Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat , ori cu glazura de ciocolata . O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri (ramase de la galbenusurile folosite la crema) batute spuma cu 150 gr zahar pe baie de aburi.

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Reteta precedenta
Tort cu nuca

Tort cu nuca

  • http://www.blogger.com/profile/17941258823887277258 mirela

    Foarte buna prajitura,eu o am sub denumirea de Petre Roman,sa nu ma intrebi de ce,pentru ca nu stiu,o am de la o fosta colega de munca cu multi ani in urma,oricum este tare buna si a ta arata delicios,eu nu am facut-o de multa vreme,asa ca am sa-ti fur o bucata.O zi frumoasa!!

    • Anonymous

      de ce ???!!!! pt ca si Petre Roman cu multi ani in urma era tare bun si delicios))jajajajaja glumita

      • http://www.facebook.com/robert.borger.16 Robert Borger

        jajajajaja???? Ce Dumnezeu mai este și asta???

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy

    astept cu (ne)rabdare.

  • http://www.blogger.com/profile/15436025171111627943 Vanilla

    doamne…multe minunatii mai faci tu pe aici…iti urmaresc blogul inka de la inceput si tot nu mam saturat de el…

  • http://www.blogger.com/profile/15766813241905673076 mikimik

    de ce nu mai merge copy-paste pe blogul asta? :(
    era bine daca puteam salva retetele, asa cine sta cu pixul im mana sa le scrie pe caietel?

    • Anonymous

      print friendly si PDF si se salveaza pe desktop, merge sigur

  • http://www.blogger.com/profile/00053484869973084639 Cristina

    Foarte faina prajitura. Mie mi-e cam frica de glazura de zahar ars, am imprezia ca se taie cam greu. De asta n-am facut nici dobos desi imi place tare mult.

  • http://www.blogger.com/profile/00579461605190087779 Reka

    Prajitura arata foarte bine.. iar eu inca astept reteta……

  • http://www.blogger.com/profile/12363289777858788287 me and you

    ouaaau!ce bine arataaaaa!3 portii si pt mn!cand ies din post o ncerc si eu.felicitari

  • http://www.blogger.com/profile/05255474593971996106 Camy

    nu postezi si reteta te rog?

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Imi cer scuze pentru intarzierea cu care am revenit . Din pacate starea de sanatate al tatalui meu e precara.Investigatiile necesita timp si plimbari numeroase din pacate.In cele din urma dupa 1 an si jumatate avem un diagnostic cert care din pacate nu e imbucurator .
    Va multumesc pentru intelegere.

    Leila

  • Anonymous

    foarte buna prajitura! O stiam sub o alta denumire:)

  • http://www.blogger.com/profile/08786608783717177700 Cristina Darie

    astazi am facut si eu prajitura…e delicioasa si fina…am insa o nelamurire si poate ma clarificati: cum e cu zaharul ars? cum se prepara sa arate asa frumos pe prajitura si sa se intinda mai usor?

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Cristina pui zaharul intr-o tigaie si adaugi peste el putina apa cat sa-l umezeasca.Apoi il caramelziezi tinand-ul pe foc potrivit.Vezi sa nu se inchida la culoare ca atunci capata gust amarui si nu mai este bun.

  • http://www.blogger.com/profile/02953102578465063275 justitiarul

    se numea prin 90″ prajitura Petre Roman

  • Anonymous

    in zaharul ars se pune o bucatica de unt si o lingurita de otet si atunci se va taia usor,adica se inmoie si intra in foi

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Multumim de idee!!

  • Anonymous

    Am facut si eu prajitura…e supeeeeeeerrrrrrr!!!!!!!multumesc de reteta :D

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Ne bucuram ca ai facut-o si ca ti-a placut:) Sa o savurati cu placere!!

  • http://www.facebook.com/alina.sigmirean Alina Sigmirean

    e foarte buna, am facut-o de sarbatori

  • silvia

    De ce nu se spune si tava de cit este? Cum se salveaza/ Nu vad nici un PDF.

    • LoredanaCarp

      Silvia in coltul dreapta sus scrie Print, e incadrat cu verde.
      Dimensiunea tavii e tot de 25/35cm cu aproximatie

  • silvia

    multumesc

  • Simona

    …eu as inlocui Rama…cu unt.crema cu margarina nu are gust bun…asta-i parerea mea!

    • LoredanaCarp

      Simona la vremea aceia asa a facut-o cu margarina dar tu poti folosi unt cu continut mare de grasime 82% .Daca e mai slab in grasimi contine mai multa apa si taie crema .

  • http://dulceiutesarat.wordpress.com/ Didi

    cum arataaa!!! … i-am pus gand rau


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania