Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Conserve si muraturi

Retete de conserve si muraturi pe gustul tuturor. Avem retete cu saramura, otet dar si combinatii de dulce acrisor. Tot aici gasiti retete de dulceata si siropuri de fructe, lichioruri de fructe si nectar.

Compot de piersici

Pentru prepararea acestui compot de piersici  foarte gustos aveti nevoie de urmatoarele cantitati pentru un borcan de 800gr: piersici 3-4 buc zahar 3 lg apa cat cuprinde Se aleg piersici mai tari pe care le taiem felii si le asezam in borcane spalate si sterilizate in cuptor. Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau […]

Prune si struguri murati

Ingrediente : 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii ) 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri ) 300 gr zahar 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml otet 4-5 cuisoare intregi 10-15 boabe piper 1 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant Preparare : Spalam bine prunele . […]

Ardei bulgaresti la borcan

Ardei Bulgaresti la Borcan

In fiecare an punem in gradina noastra din acesti ardei bulgaresti. Clar ca vom pune si pentru iarna, Ardei Bulgaresti la Borcan! Nu se poate altfel. Sunt foarte buni alaturi de diferite ciorbe. Nu sunt nici prea iuti, dar nici prea dulci. Sunt perfecti pentru a fi mancati cu pofta! Va recomandam sa incercati si […]

Ardei Iuti Conservati la Rece

Ardei Iuti Conservati la Rece

In fiecare an pregatesc acesti  Ardei Iuti Conservati la Rece. Cum si anul acesta am avut o gramada de ardei iuti, jalapeno, chili, bulgaresti nu se putea sa ratez sa pun cateva borcanase. Ii folosesc la mancaruri, ca muraturi, dar si acresc ciorbele cu zeama de pe ei. Folosesc zeama iute de la acesti ardei […]

Zacusca cu Fasole Boabe

Ingrediente : 3 kg ceapa 3 kg gogosari 1 kg fasole boabe alba 1 l ulei 750 ml bulion sare grunjoasa piper , 2 foi de dafin Preparare : Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam […]

Ghiveci la Borcan- Lecso Telire

INGREDIENTE 1 PORTIE: 1 litru ulei, 3 kg ceapa, 2 kg ardei grasi, 1 kg morcovi, 7 kg rosii, 1 kg fasole verde cruda, 2 buc vinete mari, 1 legatura mare frunze telina, 1 legatura mare frunze patrunjel, 2 bucati ardei iute (facultativ), Sare grunjoasa ( sa nu fie iodata ), piper dupa gust, 1 […]

Compot de „coarne”- Som Befott

Or fi avand aceste „coarne” si o alta denumire…., dar eu sincer nu o cunosc . Asa le spunea strabunica si bunica , asa le spun si eu… Ingrediente : 3 kg coarne 1 kg zahar 3 l apa 1/2 lingura salicil ( praf conservant ) Preparare : Curatam coarnele de codite si le spalam […]

dulceata de afine

Dulceata de afine

Dulceata de afine pregatita in casa fara conservanti !! Saptamana trecuta am ajuns in zona de munte, asa ca nu am scapat ocazia sa cumpar afine de padure. La noi se gasesc foarte rar si sunt extrem de scumpe. Am pregatit din ele dulceata dar si prajituri cu afine. Intr-adevar  dulceata de afine este printre […]

Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar

  Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar INGREDIENTE: 11 kg caise coapte, 3 kg zahar, 2 linguri salicil (praf conservant), 3-4 plicuri zahar vanilat (facultativ), zeama de la o lamaie (facultativ ), PREPARARE: Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De […]

Dulceata de Caise Intregi- Sargabaracklekvar

INGREDIENTE: 11 kg caise coapte, 3 kg zahar, 2 linguri salicil ( praf conservant), PREPARARE: Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele desamburite le punem in cratita pe foc mic si amestecand mereu le lasam sa […]

Dulceata din Coji de Portocala

Ingrediente: 1 kg portocale (folosim doar coaja de la ele ) 500 ml apa 500 gr zahar 50 ml zeama lamaie Preparare: Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. […]

Peltea de Gutui si Mere

Peltea de Gutui si Mere

In fiecare toamna pregatim aceasta Peltea de Gutui si Mere. Nu mult doar atat cat sa avem cateva borcanele in camara. Aceasta peltea se va inchega ca o piftie mai moale. Se poate folosi la tarte, budinci, gris si orez cu lapte. Pelteaua se va mai gelifica in borcane mai mult sau mai putin. Din […]

Dulceata de Gutui- Birsalmalekvar

Ingrediente pentru 1 portie: 500 ml apa 600 gr gutui cantarite dupa ce au fost rase pe razatoarea mare(sau taiate bastonase subtiri) 1 kg zahar 100 ml zeama lamaie 2-3 cm baton vanilie ( sau 2 plic zahar vanilat) Preparare : Spalam gutuile sa indepartam puful de pe ele. Le curatam si le dam pe […]

Conservarea Tarhonului

Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati . 1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza. 2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator. A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda […]

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri Ingrediente gogosari struguri otet din vin de 9 grade zahar apa miere seminte de mustar piper boabe foi de dafin * cantitatile sunt in functie de cati gogosari doriti sa conservati dar si de marimea borcanelor in care sunt asezati. Gogosari umpluti cu struguri Mod de preparare Gogosarii se spala, li […]

Urmareste-ne si pe Instagram