
Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri pregatita in casa. Cea mai buna dulceata din petale de trandafiri. Cum se face dulceata din petale de tandafiri. Dulceata de trandafiri-INGREDIENTE 250 gr petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1 l apa, 2 plicuri sare de lamaie, Dulceata de trandafiri-MOD DE PREPARARE Petalele de trandafiri se freaca cu sarea de lamaie […]

Melcisori cu nuca de cocos-Kokuszcsiga
Ingrediente aluat: 500 g biscuti petit beurre, 150 g margarina, 150 g zahar praf, 50 g nuca cocos, 4 linguri cacao, 100 ml cafea 100 ml rom 5-6 linguri dulceata de caise sau piersici Ingrediente umplutura : 4 linguri faina, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g margarina (cub), 200 g zahar praf, […]

Ardei iuti in otet
ARDEI IUTI IN OTET- reteta fara fierbere. Cum pregatim ardeii iuti pentru a-i conserva in otet. Cei mai buni ardei iuti in otet . Ardei iuti feliati, conservati in otet cu zahar . Anul acesta am pus altfel ardeii iuti in otet. De obicei ii puneam intregi si faceam o solutie de otet, apa, sare, […]

Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe- Zarzavat pentru ciorbe-Ingrediente (ptr 18 borcane de 800gr) 6 kg rosii 4 kg ardei gras galbeni si rosii 2 kg morcov 2 radacini telina 500 gr pastarnac 5 leg de patrunjel 3 legaturi telina 3 legaturi leustean 10 lingura sare grunjoasa neiodata 1 lingura salicil sau conservant (optional * vezi nota de […]

Dulceata de prune cu nuca
Dulceata de prune cu nuca Ingrediente 1kg prune fara sambure 800 gr zahar cu pectina 150 gr miez de nuca prajit Dulceata de prune cu nuca Mod de preparare Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune […]

Pasta de pere
PASTA DE PERE Pasta de pere Ingrediente 1,2 kg pere curatate 600 gr zahar cu pectina 1/2 fiola esenta vanilie Pasta de pere Mod de preparare Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele […]

Marmelada de coarne
Maemelada de coarne Ingrediente 1 kg coarne 300 gr zahar alb 300 gr zahar cu pectina o lamaie Marmelada de coarne Mod de preparare Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste . Se aseaza intr-o […]

Lichior de Portocale
Ingrediente : 10 bucati portocale mari cu coaja groasa 1 l vodka (eu am folosit vodka de 21%) 500 ml apa 500 gr zahar Preparare : Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala ) si cojile le punem intr-un […]

Lichior de Ciocolata Alba
Ingrediente : 800 ml frisca Megle (sau Hulala) 200 gr zahar pudra 2 fiole esenta vanilie 200 gr praf pentru ciocolata alba fierbinte de la Festa (in pliculete ) 500 ml Vodka Preparare : Cei 200 gr zahar pudra , 200 gr praf ciocolata alba la Festa , impreuna cu cele 2 fiole de esenta […]

Lichior de Cafea-Kavelikor
Daca tot am inceput seria de bauturi, hai sa prezint azi si acest delicios Lichior de Cafea-Kavelikor, usor de preparat in casa. Se potriveste foarte bine servit in combinatie cu Lichior de Lamaie, dar este foarte bun si servit singur pentru cei carora le plac bauturile dulci. Va recomandam sa incercati sa preparati si alte […]

Lichior de Oua-Tojaslikor
Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos. Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor: 6 galbenusuri de ou 500 […]

Tuica cu Menta si Miere
Tuica cu Menta si Miere o pregatesc de ani de zile si mereu am o sticluta de 500 ml in camara. Bunicii spuneau ca este medicament curat! Poate va intereseaza si alte retete cu bauturi interesante pe care vi le recomandam cu drag! Clic pe titlul din imagini pentru reteta! Nu era pranz ca ei […]

Compot de gutui-Birsalma Befott
Compot de gutui-Birsalma Befott este un compot deosebit de aromat mai ales cu ingredientele folosite in reteta de fata. Va recomandam sa incercati dulceata de gutui si gemul de gutui. Clic pe titlul din imagini pentru retete. Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie la prepararea acestui compot. Compot de gutui-Birsalma Befott […]

Gutui Murate-Ecetes Birsalma
Ingrediente : 3 kg gutui curatate si feliate 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod ) 2 l apa 10 linguri zahar 200 ml otet de 9 grade cate 2 foi dafin in fiecare borcan cate 4 cuisoare in fiecare borcan cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan cate 1 varf […]

Rosii Murate
Ingrediente : 2 kg rosii cherry coapte 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de vita de vie circa 10 frunze de visin 2 linguri sare grunjoasa(fara iod) 400 ml otet alimentar de 9 grade boabe de piper negru 2 litri apa salicil (praf conservant) 6 linguri zahar Preparare : Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele […]