Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Conserve si muraturi

Retete de conserve si muraturi pe gustul tuturor. Avem retete cu saramura, otet dar si combinatii de dulce acrisor. Tot aici gasiti retete de dulceata si siropuri de fructe, lichioruri de fructe si nectar.

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece). Reteta gogosari umpluti cu struguri (la rece). Cum se face conserva de gogosari umpluti cu struguri (la rece) Gogosari umpluti cu struguri (la rece)-Ingrediente 3 kg gogosari 500 gr zahar 400 ml otet 3 lg sare neiodata foi de dafin boabe de mustar piper boabe 1 kg struguri negri […]

Zacusca cu fasole boabe

Zacusca cu fasole

  Zacusca cu fasole INGREDIENTE: 2 kg ceapa, 3 kg gogosari, 2 kg fasole boabe alba, 1 l ulei, 750 ml bulion, sare grunjoasa, piper , 2 foi de dafin, PREPARARE: Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece la inmuiat. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In […]

Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale. Cele mai bune compoturi pregatite in casa. Cum sa pregatesti conserve sanatoase din fructe fara conservanti.In sectiunea Conserve si Muraturi gasiti atat dulceturi, compoturi, sosuri si multe alte retete de conserve pregatite in casa. Compot de prune cu migdale- Ingrediente prunezaharapascortisoara batoncuisoarevaniliesamburi de migdale Compot de prune cu migdale- Mod […]

Pasta de Gogosari

INGREDIENTE 1 PORTIE: 5 kg gogosari(sau ardei kapia), 3 kg rosii, sare la vrac dupa gust, 1 lingura salicil, PREPARARE: Se spala gogosarii si rosiile. Gogosarii se macina . Rosiile se dau prin masina de rosii . Gogosarii macinati impreuna cu rosiile stoarse se pun la fiert si se adauga sare dupa gust. Se lasa […]

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada, este una din muraturile mele preferate. In ea gasesti mix de legume, varza, ceapa, castraveti, gogosari, morcovi. Este o muratura cu gust dulce acrisor. Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru prepararea acesteia. Salata Olteneasca-Ciolomada – Ingrediente 1.5 kg varza de toamna,1.5 kg castraveti,1.5 kg ardei grasi ( sau gogosari)1/2 kg ceapa, […]

Pasta de Ardei- Paprikakrem

INGREDIENTE: 1 kg ardei gras ( de preferat ar fi ardei kapia ), 500 g rosii, 100 g ceapa rosie, 1 lingurita sare, coaja razuita de la 1 lamaie, 1 lingurita mustar clasic, 1/4 frunza foaie de dafin, 1 – 2 bucati ardei iute rosu (este optionala folosirea ardeiului iute), 1 varf de cutit chimen […]

Tricolor de ardei cu pikant fix

INGREDIENTE: ardei grasi(rosu, galben,verde), 1 pachet Pikant Fix (care varianta o doriti ), piper negru boabe, PREPARARE: Ardeii ii spalam ,taiem in patru ,apoi ii limpezim din nou in apa pentru a indeparta semintele ramase. Asezam ardeii astfel pregatiti in borcane dupa care turnam solutia fierbinte de pikant fix (eu am folosit varianta iute ) […]

Dovlecei la borcan ( bostan, ludaie la borcan)

INGREDIENTE : dovlecei (bostan, ludaie . in zona noastra folosim denumirea de ludaie . Am folosit ludaie tanara ce nu a ajuns la maturitate ) , 1 pachet Picant Fix dulce -acrisor, 1 pachet Picant Fix iute, otet, zahar, piper boabe, PREPARARE : Spalam dovleceii si ii taiem in patru . Asezam feliile rezultate in […]

Salata de vinete la borcan

INGREDIENTE: 3 kg vinete, 15 catei de usturoi, 500 g ardei iuti rosii si verzi, 200 g masline negre fara samburi, 200 g masline verzi fara samburi, foi de dafin, ulei, otet, sare, salicil(sau praf conservant), PREPARARE: Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un […]

ketchup de casa

Ketchup de casa

Pot sa spun cu mana pe inima ca suntem fani Ketchup. Fie dulce, fie picant nu se poate sa nu prepar an de an aceasta reteta de ketchup de casa. Prefer sa prepar ketchup-ul in casa decat sa il cumpar deoarece este mult mai aromat si mai gustos decat cel cumparat. Cred ca sunteti de […]

Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

INGREDIETE : 15 kg vinete, 5 kg gogosari, 2,5 kg ceapa, 1,5 l ulei, sare grunjoasa dupa gust, 1 l bulion, 1 lingura salicil(sau praf conservant), PREPARARE : Curatam ceapa si o macinam.Punem intr-o cratita 1/4 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie. Gogosarii ii curatam de samburi […]

Dulceata de prune- Szilva lekvar

INGREDIENTE: 25 kg prune coapte 500 g zahar PREPARARE: Prunele se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mare , punem prunele pregatite si la foc domol le fierbem timp de 3 ore si jumatate amestecand mereu sa nu se prinda de cratita (nu am pus cratita direct pe foc ci inaite am pus o […]

Sos de rosii cu ghimbir

Sos de rosii cu ghimbir   Sos de rosii cu ghimbir Ingrediente: 4 kg rosii, 4 cepe mari, 4 catei de usturoi, 4 foi dafin, 4 cm radacina de ghimbir 3-4 boabe ienibahar, piper, 400 gr zahar, 250 ml otet 2 lg sare Sos de rosii cu ghimbir Mod de preparare: Rosiile se spala,se curata […]

Bulion aromat

INGREDIENTE : Rosii sare grunjoasa( pentru muraturi), zahar , 5 tije frunze telina, 5 ardei grasi, 4 ardei iuti, 2 linguri salicil sau praf conservant, PREPARARE: Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi […]

Dulceata de caise

Ingrediente Dulceata de Caise : 10 kg caise coapte, 2 kg zahar, OPTIONAL 1 lingurita salicil 3 lamai, Preparare Dulceata de Caise: Caisele le spalam bine in apa rece,scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele fara samburi le punem in cratita pe foc mic […]

Urmareste-ne si pe Instagram