Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Conserve si muraturi

Retete de conserve si muraturi pe gustul tuturor. Avem retete cu saramura, otet dar si combinatii de dulce acrisor. Tot aici gasiti retete de dulceata si siropuri de fructe, lichioruri de fructe si nectar.

Rosii la borcan

Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si  iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice .  Iata  varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de […]

Gogosari dulci acrisori in sos de mustar

Gogosari dulci acrisori in sos de mustar Ingrediente: 4 kg gogosari, 400 g mustar dulce, 2 cani ulei, 2 cani zahar, 2 cani otet, 3 linguri sare, piper boabe, foi de dafin, Preparare: Gogosarii se curata de cotor si seminte si se spala. Ii taiem fasii de 2 cm. Intr-o oala mai mare punem la […]

Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan

Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan

Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan in fiecare an se pun la noi cu kilogramele. Acum coc si pun in borcane cate 5 kg ardei, peste 3-4 zile nici urma de ei. Aceeasi poveste in fiecare an. Anul acesta am pus peste 30 kg de ardei capia ca sa avem. Initial ii puneam […]

Ghiveci cu orez la borcan

Aceasta reteta de Ghiveci cu orez la borcan  este unul din retetele noastre preferate. In zilele de post este perfect mai ales cand esti in impas si nu ai idee ce sa mai gatesti. Mai avem o reteta cu Ghiveci, dar aceasta este fara orez, foarte buna si aceasta daca nu sunteti fan orez. Ingrediente […]

Nectar de piersici

Nectar din piersici

Ingrediente: 5 kg piersici fara samburi, 1 kg zahar, 4 l apa, 1 lingura salicil ( sau praf conservant), vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat), Preparare: Spalam piersicile si le indepartam samburii. Piersicile se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa […]

Nectar de caise

Ingrediente: 5 kg caise fara samburi, 1 kg zahar, 4 l apa, 1 lingura salicil ( sau praf conservant), vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat), Preparare: Spalam caisele si le indepartam samburii. Cantarim 5 kilograme.  Caisele se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la […]

Lichior de cirese amare

Lichior de cirese amare- Ciresata

Ingrediente: 5 kg cirese amare, 5 plicuri zahar vanilat, 2 kg zahar, 1 l alcool dublu rafinat, 1 l rachiu alb(vodka), 100 ml rom (optional), Preparare: Intr-o damigeana de 10 l punem  4 kg cirese intregi si 1 kg de cirese din care am indepartat samburii. In damigeana adaugam si samburii zdrobiti de la kilogramul […]

Frappe

Cafea Frappe

Ingrediente: 3 pliculete de ness (sau 3 lingurite) 2 lingurite zahar (se pot folosi si mai multe lingurite daca va place mai dulce ) 6 cuburi gheata 1 lingura apa rece 300 ml lapte rece 1 shaker Preparare: Punem nessul cu zaharul,gheata si apa in shaker .Scuturam shakerul pana observam ca se formeaza spuma. Turnam […]

Smoothie de visine

Smoothie de visine

Smoothie-ul este o bautura din iaurt si fructe ce se serveste rece.Reteta smoothie de fructe. Smoothie cu iaurt si visine. Incepem saptamana cu o reteta simpla dar binevenita pe caldurile astea- Smoothie de visine!! Daca vrei sa iti astamperi setea va recomand sa incercati o bautura de vara haranitoare si gustoasa pregatita din fructe proaspete, iaurt […]

Dulceata din piersici si caise

Dulceata din piersici si caise

Dulceata din piersici si caise Mie imi place foarte mult dulceata asa ca in fiecare an imi fac provizii serioase ! Printre preferatele mele se numara dulceata de afine dar si dulceata de prune cu nuca. Anul acesta este pentru prima data cand fac aceasta dulceata si sunt mai mult decat incantata de rezultat …asa […]

gem de cirese

Gem de cirese

Gem de cirese, reteta de gem pregatit in casa. Cum se face gemul de cirese. Dulceata de cirese, dulceata de fructe. Cel mai bun gem de cirese. Dulceata. Gem de cirese-Ingrediente 2,5 kg cirese fara samburi 1,250kg zahar 1 plic sare lamaie(8gr) 4-5 fire menta verde Gem de cirese-Mod de preparare Spalam bine ciresele si […]

Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri Una din delicatetele de sezon este si siropul de trandafiri , facut dor din petale de randafir frumos parfumate si zahar, siropul de randafiri pregatit in casa are un parfum si o culoare deosebita . Acest sirop se pregatsete dor dintr-o anumita specie de trandafiri Rosa Damascena sunt extrem de parfumati si au […]

Lichior din Coarne- Cornata

 Ingrediente : 2.5 kg coarne, 2.5 kg zahar, 250 ml Rom, 250 ml vodca, 2 l alcool dublu rafinat,  Preparare: Spalam coarnele in mai multe ape si indepartam eventualele codite ramase. Intr-un vas de plastic asezam coarnele spalate si peste el adaugam zaharul. Le amestecam bine si le punem la loc caldut acoperit cu un […]

Varza la butoi

INGREDIENTE: varza, boabe de porumb(circa 3 maini bune), hrean, morcovi, gutui, piper boabe, sare la vrac (neiodata), crengute de marar si cimbru uscat, butoias de lemn sau de plastic , PREPARARE: O parte din varza o taiem fideluta,cealalta parte o lasam intreaga si indepartam frumos cotorul in locul caruia vom pune 1 lingurita boabe de […]

Salata asortata la borcan

INGREDIENTE: 3 kg gogosari (sau ardei grasi), 3 kg varza , 3 kg castraveti, 2 kg conopida, 2 kg ceapa, 4 lingurite salicil (sau praf conservant), 200 g sare la vrac (pentru muraturi), 2 kg zahar, 1 l otet, 4 l apa, 2 lingurite borken(sulfit de vin), PREPARARE: Gogosarii ii curatam de seminte si ii […]

Urmareste-ne si pe Instagram