Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Conserve si muraturi

Retete de conserve si muraturi pe gustul tuturor. Avem retete cu saramura, otet dar si combinatii de dulce acrisor. Tot aici gasiti retete de dulceata si siropuri de fructe, lichioruri de fructe si nectar.

Dulceata de dovleac cu ghimbir

INGREDIENTE: 2 kg dovlecel, 1 kg zahar, 2 lamai, 1 lingurita ghimbir proaspat, PREPARARE: Dovleaceii se curata si se taie in doua pe lungime pentru a se indeparta semintele. Astfel pregatit dovleaceii se vor taia cubulete. Se aseaza cubuletele intr-un vas ,adaugam deasupra 1 kg zahar, coaja razuita de la cele 2 lamai ,zeama de […]

Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika

Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika

Acesti  Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika, sunt preferatii nostri. In fiecare an sunt nelipsiti din camara. Sunt putin iuti iar felul in care ii pun la conservat le confera un gust usor dulce si picatnt. Siropul de pe acesti ardei ii folosesc si la Ciorba de burta, sau chiar la acrirea altor […]

Dulceata de zarzare

Dulceata de zarzare In sfarsit a sosit vremea zarzarelor !!! pentru cei ce nu stiu ce sunt zarzarele va pot spune ca sunt un fel de caise mai mici cu un gust mai acrisor .Numai bune pentru o dulceata delicioasa!! Dulceata de zarzare INGREDIENTE 1 kg zarzare 1kg zahar cu pectina MOD DE PREPARARE: Zarzarele […]

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni Sper ca nu e prea tarziu sa vin si eu cu reteta mea de dulceata de capsuni. La noi abia acum se gasesc adevaratii capsuni de gradina.Asa ca am profitat si anul acesta am facut doua tipuri de dulceata de capsuni .Unul clasic cum il facea mama acasa si anume la un […]

dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri pregatita in casa. Cea mai buna dulceata din petale de trandafiri. Cum se face dulceata din petale de tandafiri. Dulceata de trandafiri-INGREDIENTE 250 gr petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1 l apa, 2 plicuri sare de lamaie, Dulceata de trandafiri-MOD DE PREPARARE Petalele de trandafiri se freaca cu sarea de lamaie […]

Melcisori cu nuca de cocos-Kokuszcsiga

Ingrediente aluat: 500 g biscuti petit beurre, 150 g margarina, 150 g zahar praf, 50 g nuca cocos, 4 linguri cacao, 100 ml cafea 100 ml rom 5-6 linguri dulceata de caise sau piersici Ingrediente umplutura : 4 linguri faina, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g margarina (cub), 200 g zahar praf, […]

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

ARDEI IUTI IN OTET- reteta fara fierbere. Cum pregatim ardeii iuti pentru a-i conserva in otet. Cei mai buni ardei iuti in otet . Ardei iuti feliati, conservati in otet cu zahar .  Anul acesta am pus altfel ardeii iuti in otet. De obicei ii puneam intregi si faceam o solutie de otet, apa, sare, […]

zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe- Zarzavat pentru ciorbe-Ingrediente (ptr 18 borcane de 800gr) 6 kg rosii 4 kg ardei gras galbeni si rosii 2 kg morcov 2 radacini telina 500 gr pastarnac 5 leg de patrunjel 3 legaturi telina 3 legaturi leustean 10 lingura sare grunjoasa neiodata 1 lingura salicil sau conservant (optional * vezi nota de […]

Dulceata de prune cu nuca

Dulceata de prune cu nuca Ingrediente 1kg prune fara sambure 800 gr zahar cu pectina 150 gr miez de nuca prajit     Dulceata de prune cu nuca Mod de preparare Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune […]

Pasta de pere

PASTA DE PERE Pasta de pere Ingrediente 1,2 kg pere curatate 600 gr zahar cu pectina 1/2 fiola esenta vanilie     Pasta de pere Mod de preparare Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele […]

Marmelada de coarne

  Maemelada de coarne  Ingrediente 1 kg coarne 300 gr zahar alb 300 gr zahar cu pectina o lamaie   Marmelada de coarne Mod de preparare Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste . Se aseaza intr-o […]

Lichior de Portocale

Ingrediente : 10 bucati portocale mari cu coaja groasa 1 l vodka (eu am folosit vodka de 21%) 500 ml apa 500 gr zahar Preparare : Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala ) si cojile le punem intr-un […]

Lichior de Ciocolata Alba

Ingrediente : 800 ml frisca Megle (sau Hulala) 200 gr zahar pudra 2 fiole esenta vanilie 200 gr praf pentru ciocolata alba fierbinte de la Festa (in pliculete ) 500 ml Vodka Preparare : Cei 200 gr zahar pudra , 200 gr praf ciocolata alba la Festa , impreuna cu cele 2 fiole de esenta […]

Lichior de Cafea-Kavelikor

Lichior de Cafea-Kavelikor

Daca tot am inceput seria de bauturi, hai sa prezint azi si acest delicios Lichior de Cafea-Kavelikor, usor de preparat in casa. Se potriveste foarte bine servit in combinatie cu Lichior de Lamaie, dar este foarte bun si servit singur pentru cei carora le plac bauturile dulci. Va recomandam sa incercati sa preparati si alte […]

Lichior de Oua-Tojaslikor

Lichior de Oua-Tojaslikor

Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati  de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos.   Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor: 6 galbenusuri de ou 500 […]

Urmareste-ne si pe Instagram