Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Deserturi rapide

Pe cat de repede le prepari pe atat de repede dispar ….
Retete de inghetata de casa, retete dulciuri rapide, prajituri rapide

Terina de caise

In prepararea acestei retete am pornit de la ideea lui Maya.Multumesc! IngredienteJeleul de caise 300 gr caise 150 gr zahar un plic gelatina vegetala 1 lg zeama de lamaie Crema de smantana 350 gr smantana 12%grasime 200 gr zahar fin 1 plic gelatina(10 gr) esenta de vanilie Mod de preparare Caisele curatate de coaja se […]

Inghetata de limeta cu frisca

Ingrediente 1/2 l apa 300 gr zahar coaja de la 2 limete zeama de la 2 limete 200 ml frisca Se fierbe apa cu zaharul pana scade la jumatate si se face o infuzie cu coaja de limeta.Dupa ce s-a racit se adauga si zeama de limeta.Se pune intr-un vas frisca si se toarna peste […]

Inghetata de Banane

Ingrediente : 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 450 gr smantana de 20% 1/2 lamaie 550 ml frisca hulala sau megle 200 gr zahar 3 banane Preparare : Cele 4 oua le mixam cu 200 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma . Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit […]

Aroma Verii

Ingrediente : Stratul 1: 6 oua 2 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar praf 4 linguri cu varf de cacao 100 ml apa rece 2 plicuri gelatina fina Stratul 2: 900 ml smantana 12 linguri zahar praf 2 plicuri gelatina fina 100 ml apa rece 400 gr capsuni (sau alte fructe feliate) Preparare : Stratul […]

Bobite dulci din orez

Bobite dulci din orez

Bobite dulci din orez Aceasta reteta are la baza -Orezul cu lapte. Fiindca mi-a fost mila sa il arunc(ai mei au mancat cat a fost cald )…m-am tot gandit ce pot face cu el ca sa fie pe placul lor. Asa ca astfel a luat nastere urmatoarea reteta. Bobite dulci din orez-Ingrediente O farfurie plina […]

Inghetata cu fructe

Ingrediente : 4 oua intregi 450 gr smantana de 20% 125 ml frisca hulala sau megle 200 gr zahar circa 400 gr fructe + 2 linguri zahar Preparare : Cele 4 oua intregi le mixam cu 200 gr zahar pana devine spuma . Adaugam fructele pasirate (in cazul meu am pus capsuni) si 450 gr […]

deliciu de vara

Deliciu de vara

Deliciu de vara, un desert rapid, la pahar cu o crema de mascarpone, piscoturi si fructe proaspete. Un desert rapid ce poate fi pregatit fara prea mult efort. Desert la pahar cu capsune, desert rapid, desert de vara cu fructe proaspete, cum pregatim un desert rapid la pahar!! Deliciu de vara-Ingrediente 250 gr mascarpone 300 […]

Wafe cu ananas si inghetata

Wafe 125 gr unt 75 gr zahar 2 oua 150 gr faina Zahar vanilat 1 lgt praf de copt 75 ml lapte sare Untul ,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza pana ce se topesc cristalele de zahar.Se adauga pe rand ouale mixand incontinuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Compozitia obtinuta se […]

Clatite in sos de vanilie

Clatite in sos de vanilie

Clatite in sos de vanilie. Cum preparam clatite in sos de vanilie. Clatite umplute cu branza in sos de vanilie. Clatite lugojene. Clatite banatene. Clatite in sos de vanilie -Ingrediente 10 foi de clatiteUmplutura 250 gr branza de vaci 3 galbenusuri 5 lg de zahar 1 plic zahar vanilat bourbon coaja rasa de la o […]

Tort din Iaurt cu Ananas

Ingrediente : 1000 gr iaurt de fructe (am folosit iaurt de caise) 5 linguri zahar pudra 20 gr gelatina fin maruntita de la Dr Oetker 1 cutie compot ananas (rondele ) 1 plic tort gelle alb si 1/4 plic tort gelle rosu 250 ml apa 4 linguri zahar 1 pachet piscoturi sampanie Preparare: Am pus […]

Crema de zahar ars 2

Crema de zahar ars 2

Crema de zahar ars 2 este desertul cel mai pregatit in casele romanilor. Poate fi facut in forme individuale asa cum l-am pregatit eu sau intr-o forma mare. Tot cu crema de zahar ars mai pot fi pregatite si torturi cu blat si combinatie de fructe. Mai jos puteti descoperi retetele de tort cu mere […]

Tort de clatite

Ingrediente ptr.compozitie clatite: -12 linguri faina -15 gr drojdie proaspata -zahar vanilat (2 plicuri) -zahar 4 linguri -3 oua intregi -coaja de la o jumatate de lamaie -aproximativ 50 ml ulei -apa minerala sau lapte Eu dizolv drojdia in 125 ml apa calduta , adaug un praf de sare si o pun in faina sa […]

Tort de Portocale fara Foc

Ingrediente blat : 300 gr biscuiti macinati 150 gr unt topit 2 linguri zahar lapte cat cuprinde   Umplutura : 500 gr branza dulce 400 gr iaurt 100 gr zahar zeama de la 4 portocale 1 portocala pentru ornat 1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker 1 plic tort gelle de la Dr.Oetker […]

Prajitura din Resturi

Prajitura din Resturi de Cozonac

Prajitura din Resturi de Cozonac, este o prajitura dupa cum scrie si in titlu din resturi de cozonac. Bunicile sa nu arunce ramasitele de cozonac pregateau aceasta asa zisa Prajitura. In zona noastra desi erau vremuri grele pe vremea lor se mai gaseau budinci aduse din Ungaria, dar cand era lipsa tin minte ca bunica […]

Prajitura la Metru Rapida

  Prajitura la Metru Rapida INGREDIENTE : un pachet dublu de biscuiti petit beurre, 1 plic de budinca capsuni, 1 plic de budinca cocos (sau vanilie), (putem folosi si alte combinatii de budinca ), 600 ml lapte, 10 linguri zahar, 250 gr Rama (la cub,sau unt), ciocolata menaj pentru glazura, PREPARARE : Fierbem fiecare budinca […]