
Mucenici muntenesti
In sfarsit am reusit sa fac mucenici muntenesti. La noi in Moldova dupa cum bine stiti, mucenicii se fac din aluat dospit. De mult timp vroiam sa incerc si reteta de mucenici muntenesti, asa ca anul acesta nu am mai stat pe ganduri cand am gasit forma speciala de decupat mucenici. Nu imi suradea ideea sa […]

Rulouri cu crema de branza si cascaval
Rulouri cu crema de branza si cascaval, un aperitiv ce se prepara foarte usor si totodata este si apsectuos si gustos. Din pacate, cojile de rulou nu am avut timp sa le prepar deoarece eram in criza de timp si musafirii mei erau porniti deja spre mine, asa ca le-am cumparat. Dar daca aveti timp […]

Rulada Lacrimi
Reteta Rulada Lacrimi, sau Prajitura Lacrima de Elefant, o am de la o fosta vecina. Este printre primele rulade incercate de mine. Azi mi-am adus aminte de Rulada Lacrimi si am refacut reteta in varianta mea. Reteta originala contine mai multe oua, unt in cantitati mai mari decat cele date de mine in reteta de […]

Branza Camembert in smoking
Branza Camembert in smoking Branza Camembert se preteaza bine alaturi de legume datorita continutului mare de grasime. Este cremoasa si da o savoare aparte acestui fel de mancare. Combinatia de dulce si iute ii scoate in evidenta clasa si eleganta… Se serveste alaturi vin rosu sec bine racit. Incercati si varianta de Branza Camembert in […]

Prajitura cu Mascarpone si Portocale Rosii
Prajitura cu mascarpone si portocale rosii. O prajitura cremoasa si parfumata cu aroma portocalelor rosii. Daca va plac portocalele rosii si crema de mascarpone, va recomand sa incercati si aceasta reteta. Alte retete de prajituri cu crema de mascarpone pe care vi le recomand- Prajitura cu mascarpone si zmeura, tort cu mascarpone si caise Prajitura cu Mascarpone […]

Taietei cu branza-Turos Csusza
Taietei cu branza-Turos Csusza Turos Csusza este un preparat cu specific maghiar ce se gateste in mai toate bucatariile din Ardeal. Reteta originala are ca ingredient principal branza de vaca, dar de-a lungul anilor a fost imbogatita si inobilata cu branzeturi cum doar la noi gasim adica cu branza telemea. Putem folosi telemea de vaca, […]

Gogosi rapide
De dimineata am fost anuntata de familie ca ar dori sa manance gogosi. Am decis sa le pregatesc Gogosi rapide. Am fost de acord cu ei si le-am promis ca voi face pe cand se intorc de pe la scoli, joburi, doar ca nu am luat in considerare ca voi sta mai mult timp la […]

Friptura de porc in folie
Am pregatit aceasta Friptura de porc in folie avand in vedere ca am si garnitura gata odata cu friptura. Pot sa spun ca am impuscat doi iepuri deodata. Mi-a ramas doar sa pun alaturi muraturi asortate in saramura si am servit masa. Va recomand sa incercati si Pulpele de pui in folie, sau Pulpele coapte […]

Tagliatelle cu trufe si sos de branza brie si camembert
Tagliatelle cu trufe si sos de branza brie si camembert Tagliatelle cu trufe, bucatelele din piept de pui, aroma baconului rumenit toate imbracate intr-un sos cremos, fin si aromat de branza brie si camembert, fac ca acest preparat savuros sa fie o incantare pentru un apetit sanatos si pentru gurmanzi. Tagliatelle cu trufe si sos de branza […]

Ciorba cu varza de Bruxelles
Ciorba cu varza de Bruxelles Nu demult am prezentat o alta reteta cu Varza de Bruxelles cu nucsoara si unt. Iata si o alta ciorba , tot cu varza , dar varza este creata Ciorba cu varza creata si pui care este pe placul familiei mele si sper sa fie si pe placul vostru. Mai […]

Turnulete de Vinete si Mozzarella
Turnulete de Vinete si Mozzarella, o gustare – aperitiv ce se prepara usor si rapid. Mozzarella pur si simplu iubeste legumele. O poti folosi si in alte combinatii la paste, la pizza, sendvisuri, Cartofi noi cu ciuperci, Mozzarella pane … te las pe tine sa imi spui la ce ai mai folosi acest delicios Mozzarella !!! […]

Cartofi Dauphinoise
Cartofi Dauphinoise – Retete culinare mancaruri Acesti cartofi cu smantana mai sunt cunoscuti sub numele de cartofi Dauphinoise, o combinatie reusita intre cartofi, smantana si gust subtil de usturoi, cu o crusta aurie de cascaval. Ii recomand, pot fi serviti ca fel principal sau ca si garnitura. Ingrediente-Cartofi cu smantana- Cartofi Dauphinoise 1kg cartofi 500 ml […]

Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata
Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata este o prajitura ce se prepara foarte usor si rapid. Este potrivita atat pentru zilele de post cat si pentru sarbatori in fuctie de ce ingrediente folositi la glazura. Chiar daca vi se anunta musafiri neasteptati aceasta prajitura se prepara repede pentru a servi cu ceva dulce […]

Fondue cu legume si fructe
Fondue cu legume si fructe Un produs de exceptie este acest Fondue Emmentaler de la Delaco. Pregatirea lui este foarte simpla fata de reteta clasica de fondue. Branza fondue se prepara usor, este distractiv de facut, exista o multime de retete si rezultatul este absolut delicios. Acest produs contine si alcool 1,5% .Adaosul de alcool in […]

Gem de sfecla rosie
Gem de sfecla rosie – Retete conserve si muraturi De cand am vazut aceasta reteta de gem de sfecla rosie, mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc si eu. Imi place mult sfecla rosie, o mananc coapta in cuptor, dar am facut din ea si conserve pentru iarna. O alta reteta pe placul meu este […]