Cozonac cu fructe
Va recomandam acest Cozonac cu fructe, pentru Craciun sau de ce nu, si pentru sarbatorile Pascale sa il incercati. La umplutura se poate folosi o parte de fructe proaspete si o parte de fructe deshidratate, dar merge si varianta cu fructe deshidratate. De data aceasta am ales combinatia de banane si merisoare deshidratate. Cozonacul cu […]
Stufat de miel
Stufat de miel Nu este an ca de sfintele Sarbatori Pascale sa nu prepar acest Stufat de miel, dar nu stiu cum s-a facut ca am omis de fiecare data sa trag in chip acest preparat atat de cunoscut. Totusi eu tin sa scriu exact cum il prepar eu pentru a ramane copiilor mei aceasta […]
Cum albim un ou cu coaja maro
Cum albim un ou cu coaja maro Vedeti o metoda deosebita de a vopsi ouale la Oua Vopsite in coji de ceapa Update 10.04.2015 – Oua vopsite cu aceasta metoda in 2015. In continuare va postesc Metoda de albire …. Cum albim un ou cu coaja maro S-ar putea sa credeti ca nu-s „citova” la […]
Cozonac cu glazura caramel
Cozonac cu glazura caramel este o varianta a Cozonacului cu scortisoara si nuca putin mai altfel, tocmai bun de pregatit de sarbatori. Pe langa faptul ca arata bine pe masa este si deosebit de bun. Asa ca va invit sa incercati acest Cozonac cu glazura caramel. Ingrediente Cozonac cu glazura caramel : 500 g faina […]
Cozonac cu bule de branza
Va prezentam in cele ce urmeaza un Cozonac cu bule de branza foarte bun. Nu doar la gustari poti folosi crema de branza Ceva fin cremos de la Delaco . Acum poti sa prepari celor dragi si cozonaci deliciosi umpluti cu aceasta crema de branza!! Incearca si tu sa vezi cat de savuros este acest cozonac […]
Cozonac felii cu scortisoara si unt
Imi era pofta de o felie de cozonac , dar fiindca la ora la care m-am apucat sa-l fac nu mai aveam de unde lua nuci am hotatrat sa-l fac cozonac felii cu scorisoara A iesit pufos, aromat, mi-a intrecut orice asteptare. Daca ii dadeam pe deasupra si cu o glazura din sos de caramel […]
Pasca cu orez
Hristos a Inviat! Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, fie ca e pregatita cu branza dulce, cu orez, cu ciocolata, cu sau fara aluat de cozonac. Anul acesta am ales sa fac pentru prima data pasca cu orez si branza dulce. E o pasca foarte buna, aromata si cu un gust […]
Pasca cu branza si fructe confiate
In fiecare an de Pasti pe langa cozonaci si alte bunatati pregatesc si pasca cu branza dulce de vaci. Anul acesta nu am folosit doar stafide in umplutura asa cum faceam de obicei ci am adaugat un amestec de fructe confiate ce ia dat o savoare deosebita. Ingrediente 300 g aluat de cozonac 300 g […]
Colacei cu unt si scortisoara
Colaceii cu unt si scortisoara ii puteti pregati asa cum am facut eu din aluat de cozonac dar puteti foarte bine sa faceti un aluat cu mai putine ingrediente decat cel de cozonac. Untul si scortisoara le da o savoare aparte, iar daca le mai turnati pe deasupra cat sunt calzi o glazura de caramel si […]
Cozonac Coronita cu Migdale
Imi plac mult cozonacii! Oare exista cineva caruia sa nu ii placa? Ma indoiesc!! Coronita cu migdale e de fapt tot un cozonac cu o umplutura de migdale dar intr-o altfel de prezentare. Ai mei au fost foarte incantati atunci cand l-am facut, asa ca s-a mancat pana la ultima bucatica!! Aluat 1kg faina […]
Cozonac Floare de Mac
Un cozonac pe cat de aratos pe ata de delcios este acest Cozonac Floare de Mac. Se poate realiza umplutura si cu nuca si cu branza dupa placul inimii …. Miresmele acestui cozonac cand s-a copt mi-a adus aminte de vremurile copilariei cum pandeam cuptorul bunicii cand cocea paine. De fiecare data in cuptor era […]
Placinta taraneasca
Ingrediente aluat Placinta taraneasca : 200 ml lapte 75 gr rama 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata ) 3 linguri fulgi de cartofi 375 gr faina 1 lingurita rozmarin macinat 10 gr sare Umplutura Placinta taraneasca : 4 cartofi 50 g margarina(sau unt) 300 g varza murata 50 ml ulei 300 g […]
Iepurasi de Pasti
Iepurasi de Pasti din aluata de cozonac!! Stau tare bine pe masa de Pasti alaturi de cozonac, pasca, oua rosii si alte bunatati. Nu mai spun ca incanta privirea si papilele gustative atat celor mari cat si celor mici. Ai mei copii nu mai sunt chiar atat de mici 🙂 dar cand i-au vazut au fost […]
Beigli cu Mac
Beigli cu Mac este un cozonac traditional unguresc .Nu se poate sa lipseasca in ajunul sarbatorilor. Se coace mai mult in perioada sarbatorilor de iarna, dar eu il prepar si de Pasti atat varianta cu mac cat si varianta cu nuca. In popor se spune ca daca mananci mac atunci vei avea buna stare, iar […]
Cozonac cu cacao
Un Cozonac cu cacao, pufos este mereu cel mai mare deliciu pentru familia noastra. Chiar daca nu sarbatorim Sfintele Pasti , sau Craciunul odata la doua saptamani trebuie sa pregatesc un cozonac, sau doua sucituri de cozonac, umplute cu cacao ori cu o crema ca la acest Cozonac pufos. Pentru cei mari va recomand sa […]