Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Traditionale de Pasti

Retete traditionale de Pasti cum ar fi Pasca de Pasti,Cozonaci de Pasti, Drob de Miel de Pasti, Friptura de Miel de Pasti, Ciorba de Miel de Pasti si alte retete traditionale de Pasti le reunim in aceasta postare pentru a va usura munca. Va prezentam cateva retetele traditionale de Pasti din Ardeal si Moldova, retete pe care fiecare din noi le preparam cu drag in fiecare an de Pasti si de care nu se poate sa ne lipsim. Printre aceste retete traditionale de Pasti va prezentam si cateva retete mai deosebite dupa parerea noastra, ce fac ca simpla lor prezenta pe masa de Pasti sa dea un aer mai festiv ….

Miel umplut

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa din spate 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert […]

Mielusel Pascal

Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma gris ptr a tapeta forma Ptr. ornat 1 albus de ou se bate bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de lamaie sa nu se intareasca repede 160 gr zahar […]

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Aceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti […]

Cununita cu mac

Aluat faina 500 gr zahar 100gr galbenusuri 4 buc razatura de lamaie razatura de portocala esenta de rom,vanilie 1/2 lingurita de sare lapte 225ml unt 20 gr drojdie proaspata 25 gr ulei 50 ml Crema un plic umplutura de mac 8 linguri de lapte un galbenus pentru uns deasupra Se face o maia din 100gr […]

pasca cu branza si blat de biscuiti

Pasca cu branza si blat de biscuiti

Pasca cu branza si blat de biscuiti. Cum se face pasca cu branza si blat de biscuiti. Pasca cu branza de vaci si stafide. Pasca de casa  Pasca cu branza si blat de biscuiti-Ingrediente  blat de biscuiti 300 gr biscuiti(de preferat digestivi) 100 gr unt Umplutura pentru pasca 600 gr branza de vaci 300 gr […]

cozonac lory

Cozonac Lory

Cozonac Lory – Cozonac cu nuca,alune, cacao, stafide si rahat.Cozonac pufos cu nuca. Cozonac cu multa umplutura. Cozonac cu rahat.Cozonac de casa. Cozonac impletit. Cozonac Lory- Cozonac cu nuca-Ingrediente Aluat cozonac faina tip 000 1kg zahar 200g galbenusuri 7 buc razatura de lamaie razatura de portocala esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 450ml […]

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel- este aperitivul ce nu lipseste de pe nicio masa de Paști a romanilor. Este un aperitiv gustos pregatit din organe de miel la care se adauga verdeata si oua. Se coace in tava, invelit in prapur dar poate fi pregatit si fara prapur, in aluat de foietaj, in foi de clatite sau […]

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II o alta metoda de preparare a acestor Cozonaci unguresti. De aceasta data aluatul din care pregatim Beigli il vom pune la dospit la rece, in frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece suficient il vom umple cu umplutura de mac din abundenta. Sper sa va fie […]

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir Cozonacul Cu Mac si Ghimbir este un cozonac foarte bun cu miez pufos, umplutura aromata. Reteta am gasit-o intr-o revista, Secretele Bucatariei la care aveam abonament si am notat-o in caietul cu retete. Pe atunci nu aveam blogul si toate retetele care imi placeau din reviste le notam sarguincios. L-am […]

Beigli cu Mac si Nuca

Ingrediente pentru 4 sucituri: 1 kg faina 400 gr untura 200 gr zahar 500 ml smantana coaja de la o lamaie 3 oua 1 plic praf de copt 20 gr drojdie 2 oua pentru uns suciturile Ingrediente pentru umplutura : 500 gr nuca 500 gr mac 800 gr zahar 200 ml lapte fierbinte 1 mar […]

Coasta de Miel Umpluta

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga) 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele […]

drob

Drob

Drob-reteta culinara. Cum se prepara drobul.Cea mai buna reteta a drobului de miel. Reteta pregatit in casa. Aperitiv pentru masa de Paste. Drob-Ingrediente maruntaie de la un miel 8 oua o leg ceapa verde 2 leg patrunjel o leg marar 100g unt sare piper Drob-Mod de preparare Se fierb maruntaiele de miel  in apa cu […]

Cozonac

  Ingrediente Aluat faina 1kg zahar 200gr galbenusuri 6 buc razatura de lamaie, esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 400ml o nuca de unt o lg plina de smantana o nuca mai mare de drojdie ulei 100 ml Crema 6 albusuri 25 gr cacao 50 gr nuca de cocos 150 gr zahar esenta […]

Iepurasi si Oute de Paste

Ingrediente: Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele) Ptr. ornat 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de […]

Cozonac ca la Mama

Ptr. 2 corzi de cozonac avem nevoie de : 1 kg faina 8 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra cozonacii) sare cat intra in causul palmei 3 pachete zahar vanilat 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie 2 maini de zahar(cand scriu o […]

Follow on Instagram