Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Post

Retete de post in imagini. Retete de post cu legume. Dulciuri de post. Prajituri de post. Retete de post dietetice. Gasesti retete de aperitive de post, supe si ciorbe de post ,mancaruri de post si dulciuri de post.

Salata Orientala de Post

Salata Orientala de Post

Salata Orientala de Post o recomandam tuturor celor care tin posturile de peste an. Este o reteta de post simpla, rapida si satioasa. Ea poate fi pregatita si ca reteta de dulce adaugand la ingrediente oua fierte.Ingrediente Salata Orientala de Post : 4-5 cartofi 2 castraveti murati 1 gogosar murat 1 bucata ceapa mijlocie 4 linguri […]

cartofi noi

Cartofi noi

O mancare cu Cartofi noi delicioasa si usor de pregatit, foarte buna si pentru zilele de post . Poate fi o garnitura sau poate fi servita ca fel principal.Ingrediente Cartofi noi: 1 kg cartofi noi 2 buc ceapa 1 legatura patrunjel verde sare, piper, 50 ml ulei 200 ml apa (la nevoie daca cartofii nu […]

Pastai cu usturoi

Pastai cu usturoi

Pastai cu usturoiUna din mancarurile mele preferate de vara –fasolea pastai cu usturoi. Dupa cum stiti sunt foarte multe soiuri de pastai, dar cele mai bune si gustase care se preteaza pentru acest fel de mancare sunt pastaile verzi pestrite . Daca aveti ocazai sa le gasiti in piata sau sa le cultivati in gradina voastra, si […]

Supa de Rosii- Paradicsom Leves

Ingrediente: 1 cana orez 600 ml bulion 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ceapa sare 2 1/2 linguri zahar 50 ml ulei 3 l apa Preparare: Se pune uleiul la incis si orezul se prajeste , se adauga ceapa si legumele si se calesc un pic . Totul se stinge cu 3 l apa, se […]

Varza calita cu Orez

Avem nevoie de : 1 capatana varza dulce 1/2 cana (de 250 ml)orez 2 buc ceapa 1 lingura boia dulce 1/4 lingurita cimbru 1 lingurita chimen macinat sare, piper dupa gust 200 ml bulion 100 ml ulei apa Preparare : Se taie varza fidea ,ceapa se taie marunt si se caleste pe uleiul incins.Se pune […]

Ciuperci pe plita

Avem nevoie de : ciuperci champignon sare o plita sau o tigaie de teflon Cum procedam ? Este o metoda simpla de a gati astfel ciupercile . Am vazut astfel pregatite ciupercile pe plita de la soba cu lemne. Cum nu am soba la dispozitie am facut ciupercile pe tigaia de teflon . Am curatat […]

Supa cu ciuperci

Pentru zilele de post este o supica delicioasa si satioasa. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente : 1/2 kg ciuperci champignon 1 gulie 3 legaturi de morcovi noi 1 legatura petrunjel radacina noi 1 legatura patrunjel verde 1 ceapa medie 50 ml ulei 1 mana orez facultativ sare, delikat dupa gust Preparare : Ciupercile le curatam […]

Ciuperci scazute

O mancare usor de preparat , rapida si foarte gustoasa mai ales in zilele de post . Avem nevoie de urmatoarele : 1kg ciuperci champignon 1 legatura patrunjel verde 3-4 catei usturoi 1 ceapa 100 ml ulei sare, piper delikat dupa gust Cum procedam : Curatam ciupercile si apoi le spalam dupa care le taiem […]

Paste cu varza

Un fel foarte usor de preparat si foarte gustos . Sa vedem de ce avem nevoie ? 1 pachet de paste (taietei lati, spirale, melcisori … fara ou), 1 capatana varza, 100 ml ulei sare, piper Acum trecem la preparare . Fierbem pastele dupa indicatiile dupa pachet . Varza o razuim pe razatoarea cu gauri […]

c

Coliva

Reteta coliva din arpacas de grau.Cum se pregateste, cat timp fierbem arpacasul pentru coliva. In cat lichid se fierbe arpacasul . Ce ingrediente folosim. Coliva din arpacas de grau -Ingrediente 1 kg arpacas de grau 4,2 l apa 500gr zahar(sau dupa gust) 100g biscuiti(optional) nuca macinata/maruntita nuca de cocos(optional) esenta de rom esenta de vanilie […]

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata. Prajitura GeorgianaBlat zahar 200gr faina 500gr nuci macinate 200gr ulei 6 lg apa minerala (suc)400 ml praf de copt 2 pachetele esenta de rom Crema frisca vegetala 600ml gelatina vegetala 20 g zahar 100gr jeleu 1 plic esenta de vanilie Sirop […]

Supa- Zama cu „Cici”

Aceasta supa , ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata, mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste . Si haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa […]

fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta, reteta de post. Reteta cu fasole.Retete mancaruri cu fasole. Mancaruri de post cu fasole Fasole batuta-Ingrediente 300gr fasole uscata 1 morcov 1 pastarnac 4 ceape 2 lg pasta de tomate usturoi sare piper Fasole batuta-Mod de preparare Pentru fasole batuta se foloseste o fasole cu bobul mare si carnos. Se alege fasolea si […]

Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post. Boema de post-Ingrediente Blat 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate O lg rasa de bicarbonat 2 cani fainaCrema […]

Rizibizi

Rizibizi

Rizibi ii spuneam cat timp copilele mele erau mai mici. Aveau o placere aparte sa manance Rizibizi alaturi de orice preparat din carne sau mai ales langa Fripturi. Cu brio facea fata acest Rizibizi si in zilele de post, singura modificare ce o mai fac este sa adaug uneori ciuperci proaspete la aceasta compozitie. Ingrediente […]