Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Focaccia

Ingrediente aluat faina neagra 500 gr drojdie 25 gr apa calduta 250 ml 50 ml ulei masline sare 1/2 lingurita zahar 1 lg umplutura si decor masline fara samburi 100 gr ceapa rosie 2 buc cascaval ras 150gr rozmarin 2 crengute 50 ml ulei masline rosii cherry Aceasta reteta nu am luat-o de undeva anume…m-am […]

Tort Lory

Tort Lory Blat 7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 400ml apa esenta rom Glazura 300 gr ciocolata amaruie 200ml frisca lichida 50gr unt […]

Cremes Clasic

Ingrediente crema: 4 linguri mari de faina 4 cani de lapte(1L) 5 plicuri de zahar vanilat 1 cana de zahar 6 oua Avem nevoie ptr.foi : Prima compozitie (1): 200 gr faina 3 galbenusuri smantana(1-2 linguri) putina sare A doua compozitie (2): 150 gr margarina 150 gr faina Compozitia 1 se imparte in doua bucati […]

Cremes Rapid

Un dulce rapid ce se prepara foarte usor , e pe placul copiilor si al celor care il prepara :)) Ingrediente : 500 gr biscuiti ( dar cantitatea poate sa fie mai mare in functie de tava folosita ) 2 pachete crema Cremsnit de la Dr. Oetker 1.5 l lapte rece Preparare: Punem praful de […]

Mere la Gratar

Si cum am inceput sezonul gratarelor m-am gandit la un dulce rapid ,si anume la mere coapte pe gratar . Ingrediente : 4 mere 7-8 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1-2 linguri nuca macinata frisca Preparare: Curatam merele. Le taiem in doua si scoatem partea cu samburii (ideal ar fi sa taiem merele in felii […]

Gratare Marinate

Ingrediente : 1 kg ceafa porc 5-6 catei usturoi 200 ml ulei 3 linguri sare 1 lingura delikat 2 lingurite piper macinat ¼lingurita rozmarin (optional)   Preparare : Punem intr-un vas circa 200 ml ulei , adaugam sarea , piperul ,delikatul , usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina )si ¼ lingurita rozmarin . Amestecam […]

Cum dezosam pulpa de pui ?

Cum Dezosam pulpa de pui? Foarte simplu! In filmuletul de mai jos va prezentam metoda noastra pe care o folosim de ceva vreme. Facem o incizie circulara la baza osului de la pulpa inferioara in asa fel incat sa sectionam pielea si tendoanele existente. Miscam energic osul in stanga, dreapta pana simtim ca s-a dislocat […]

Banane la Gratar

Ingrediente : 4 banane, 3 linguri zahar, 4 lingurite Metaxa, 3 linguri nuca macinata (sau alune macinate) Preparare: Spalam bananele, si le stergem cu un prosop uscat. Le asezam pe gratar si le prajim pana coaja devine maronie. Fiecare banana se curata de o fasie groasa de coaja in partea superioara . Pulpa fierbinte se […]

Prajitura din Iaurt

Ingrediente : 1.6 kg iaurt (4 cutii a cate 400 gr fiecare ) 24 linguri zahar 400 gr biscuiti patrati 1 borcan compot piersici(sau caise) 4 plicuri zahar vanilat 3 plicuri nes sau 4 lingurite 3 plicuri gelatina fina maruntita 150 ml apa rece 2 tavi de chec folie alimentara Preparare : In doua vase […]

Frigarui la Gratar

Ingrediente : 5-6 pulpe pui partea superioara 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc) 2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti) 5-6 bucati ceapa slanina afumata sare. piper macinat, delikat (optional) ulei tepuse de lemn pentru carne Preparare : Pulpele de pui trebuie sa fie […]

prajitura capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica, desert fara coacere. Prajituri rapide fara coacere. Prajituri cu capsuni. Prajituri cu frisca. Cele mai bune prajituri de casa. Prajitura Capsunica-Ingrediente piscoturi de sampanie frisca- 500ml oua 3 buc zahar 300 g gelatina 10 g crema de branza 500 g esenta vanilie capsuni 500 g Sirop zahar 300 g 300ml apa Prajitura Capsunica-Preparare Ouale […]

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie […]

Rulouri de Carne Umplute, in Sos

Ingrediente : circa 800 gr carne ( sa iasa aproximativ 7-8 felii mai grosute ) 4 oua 3-4 feliute de sunca afumata (costita , kaizer ,… ) ½ legatura patrunjel verde 1 lingurita mica piper macinat 1 lingura boia dulce sare 100-120 ml ulei 1 morcov 1-2 rosii 2-3 catei usturoi 3-4 linguri smantana Preparare […]

Chec cu Vin Rosu

Ingrediente : 4 oua 100 ml vin rosu 250 gr margarina 250 gr zahar 250 gr faina 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 ciocolata Preparare: Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 […]

HRISTOS A INVIAT !!!

Celor care ne trec pragul le dorim un PASTE FERICIT ! plin de bucurii alaturi de cei dragi. HRISTOS A INVIAT!!!

Urmareste-ne si pe Instagram