Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Deserturi rapide

Pe cat de repede le prepari pe atat de repede dispar ….
Retete de inghetata de casa, retete dulciuri rapide, prajituri rapide

bautura-cu-iaurt-si-piersici

Iaurt cu piersici

Pentru aceasta bautura foarte racoroasa am folosit urmatoarele ingrediente: iaurt de casa(facut de mine din lapte de vaca ),piersici foarte coapte,miere de albine de salcam.Cantitatile sunt variabile in functie de gust si nr de persoane. Am curatat piersicile(3 buc) de pielita si samburi am adaugat mierea de albine (2 lingurite)si la sfarsit un pahar mare […]

Pere Trase In Ciocolata

Un dulce usor de preparat in zilele toride de vara Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie . 4 bucati pere nu prea coapte cu codite 3 linguri miere de albine 100 gr ciocolata menaj neagra 100 gr cicolata menaj alba 50 ml lapte 50 gr fructe confiate Cum preparam ? Nimic mai simplu ! […]

Spuma de Zmeura- Malna Hab

Ingrediente : 2 albusuri ou 350 gr zahar 350 gr zmeura(capsune) zeama de la o jumatate de lamaie Preparare : Spalam bine zmeura apoi le amestecam cu 175 gr zahar .Lasam zmeura la macerat. Cele 2 albusuri cu 1 praf de sare le batem spuma adaugand restul de zahar ramas treptat.Cand e batut bine adaugam […]

Inghetata asortata

      Inghetata asortata Ingrediente Inghetata de visine 300ml frisca lichida 3 lg dulceata de visine obtinuta prin prepararea cu Gel fix Inghetata caramel 750 ml lapte 300gr zahar 1/2lingurita bicarbonat 300ml frisca lichida  Inghetata asortata Mod de preparare Prepararea inghetatei de visine este simpla am batut frisca foarte bine si am amestecat-o usor […]

Zambetul Negresei- Neger Mosoly

Este un dulce usor de preparat si nu necesita coacere. Se fierbe doar ! INGREDIENTE : 250 gr rama, 250 gr zahar praf, 5 linguri faina, 1 ou, 200 gr nuca taiata, 100 gr stafide, 50 gr cacao, piscot de sampanie, esenta de rom pentru a stropi piscoturile, PREPARARE: Rama il punem la topit pe […]

Inghetata caramel

Pentru prepararea acestei inghetate eu am folosit urmatoarele ingrediente: 350 ml frisca vegetala 350 ml smantana 250 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 150gr zahar pentru caramel 100ml lapte ptr caramel Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este […]

Placinte Domnesti- Vekony Palacsinta

Bunica mea ,sa-i fie tarana usoara ,de cate ori mergeam la ea in vizita se punea sa ne faca aceste Placinte Domnesti(cunoscute la oras sub numele de clatite),si le cocea pe o plita unsa cu un pic de slanina. Aveau o savoare deosebita.Oricat ne-am stradui noi sa obtinem aceea savoare al placintelor facute pe soba […]

c

Coliva

Reteta coliva din arpacas de grau.Cum se pregateste, cat timp fierbem arpacasul pentru coliva. In cat lichid se fierbe arpacasul . Ce ingrediente folosim. Coliva din arpacas de grau -Ingrediente 1 kg arpacas de grau 4,2 l apa 500gr zahar(sau dupa gust) 100g biscuiti(optional) nuca macinata/maruntita nuca de cocos(optional) esenta de rom esenta de vanilie […]

Inghetata Cremoasa- Izlandi Fagylalt

Aceasta inghetata este foarte cremoasa.Chiar dupa zile intregi de stat in congelator ramane la fel consistenta ei. Am laudat-o destul acum urmeaza …… Sa fac un inventar cu cele trebuincioase : pentru o jumatate de portie avem nevoie de 2 oua, 100 gr zahar si 250 ml frisca.Sa fie mai interesanta putem folosi cacao, esenta […]

Inghetata „Creme Jogo”

Ingrediente Inghetata „Creme Jogo” : 2 plicuri Creme Jogo de la Dr. Oetker 400 ml lapte 300 ml iaurt Preparare Inghetata „Creme Jogo”: Se pune praful in vas si se toarna peste el 200 ml lapte fiert si racit . Se bate cu mixerul la viteza mica apoi se continua la viteza mare timp de 3 […]

Papanasi cu branza de vaci

Papanasi cu branza de vaci, reteta culinara. Cei mai buni papanasi.Papanasi prajiti cu smantana si dulceata. Reteta de papanasi. Papanasi cu branza de vaci– o reteta traditionala ce se pregateste indeosebi in Moldova. Ei se servesc cu multa smantana si dulceata dupa gustul fiecaruia.  Papanasi cu branza de vaci-Ingrediente 4 portii 400g branza de vaci (bine […]

Urmareste-ne si pe Instagram