Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

An: 2009

Foietaj cu nuca si gem de caise

Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun. Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet aluat foietaj(800gr) umplutura de nuca 150gr nuca macinata 50gr ciocolata 25gr unt(margarina) esenta rom umplututa de gem gem de caise(sau de care doriti) 5 lg 2 […]

Cartofi Umpluti cu Orez

Ingrediente : 8 cartofi mai marisori 2 buc ceapa 1 ceasca orez 50 ml ulei 1 legatura marar verde ( eu am folosit uscat) sare, piper dupa gust 100 ml bulion Preparare : Curatam cartofii , ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam , apoi o taiem marunt si o […]

Costite de porc invelite in frunze de varza murata- Csurdongolos

Ingrediente : 6 costite de porc 6 frunze de varza murata mai mari (sau 12 buc frunze murate) 150 gr ceapa 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cimbru piper macinat 1 cub supa de carne ( sau delikat 1 lingura ) sare untura circa 2 linguri 150 gr slanina afumata Preparare : Costitele le portionam […]

Tiramisu

Tiramisu

  Ingrediente Tiramisu: 7 galbenusuri 200 g zahar 500 g Mascarpone 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit) 500 ml frisca Megle 4 linguri smantana aproximativ 48 bucati piscot o tava de circa 35 cm x 25 cm Sirop pentru piscoturi: 200 ml cafea neagra 200 ml apa […]

Cum umplem sarmalele

Cum umplem Sarmalele

Cum umplem Sarmalele ? Prin acest filmulet doresc sa impartasesc metoda prin care umplu foile de varza cu umplutura de sarmale. La inceputurile in ale gatitului nu prea stiam sa infasor sarmale, dar am avut o „profesoara” foarte buna care m-a invatat sa le umplu. Acest filmulet il dedic acestei prietene.Pe vremuri astfel de sarmale […]

Tort de ciocolata

      Blat 6 oua 6 lg zahar 5 lg faina 1 lg cacao esenta vanilie crema 1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom sirop 250gr zahar 250 ml apa esenta rom glazura 200 gr ciocolata 100 gr frisca lichida 50 gr […]

Supa ” Gulyas Pastoresc ” – Gulyasleves Pasztor Modra

Ingrediente : 1 lingura untura 300 gr pulpa porc 150 gr muschi afumat 150 gr carnat afumat 2 buc ceapa rosie 2 buc rosie 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 3-4 catei usturoi 2 morcovi de marime medie 1 patrunjel radacina 1 ardei gras rosu ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat […]

File de pangasius cu legume

In sfarsit azi am incercat stemerul care l-am primit ca premiu la concursul de pe Ardei-iute .Va multumesc fiindca chiar aveam nevoie de el!! ingrediente file de pangasius legume congelate sare lamaie Puteti condimenta pestele …dar eu am folosit doar sare si va pot spune ca a fost delicios …. procedeul e foarte simplu asezi […]

Ou Panirat cu Sos Tartar- Bundaban Sult Toltott Tojas

Ingrediente : 4 buc oua fierte 100 gr ton maruntit (fie in ulei ,fie in apa cu sare) 1/2 legatura patrunjel verde 30 gr unt (margarina) 1 lamaie sare,piper dupa gust pesmet, faina 1 ou crud ulei pentru prajit Preparare: Ouale fierte le taiem pe lungime si intr-un vas punem galbenusurile la care adaugam 100 […]

Urmareste-ne si pe Instagram