
Ardei si rosii la borcan pentru mancaruri
Ani la rand am facut zarzavat la borcan, o conserva ce era nelipsita din camara parintilor mei dar si a mea. In ultimii ani nu am mai facut acest zarzavat , parca nu imi mai placea gustul ciorbelor facute cu el. Acu sa va spun drept nici nu sunt mare ciorbareasa, daca fac de doua […]

Branza framantata sau branza iute
Cand am ajuns nora in BN, la mama soacra am vazut pentru prima oara cum pregateste aceasta Branza framantata sau branza iute. In familia mea branza telemea era cea mai apreciata, casul nu il mancam decat cu chiu cu vai, branza de burduf nici atat.Dar odata cu varsta si gusturile se schimba. Imi place casul, […]

Rosii uscate in ulei de masline
Imi place cand merg la piata sa fiu singura si sa nu fiu pe graba. Asa ca trec pe la fiecare taraba in parte si ma uit pe indelete la ce produse au, in special in partea producatorilor. De multe ori am avut placuta surpriza sa gasesc legume, fructe, ierburi deosebite, de calitate la preturi […]

Zama de pastai cu afumatura
Apoi dragii mei daca faceti aceasta Zama de pastai cu afumatura ( supa de fasole verde cu afumatura) nu mai trebuie sa pregatiti si felul doi caci acest fel tine de foame nu gluma!Soacra mea, Dumnezeu sa ii dea sanatate pregateste astfel aceasta zama ( supa). Am tinut sa scriu aceasta reteta deoarece este un […]

Varza covasita, sau murata la soare
Nu doar castravetii se pot mura la soare sau covasi ci puteti pregati si o delicioasa Varza covasita, sau murata la soare in maxim 5 zile. Este perfecta ca si garnitura alaturi de diverse fripturi, de snitelelanga papricas, sau alte mancaruri. Gasiti mai jos si doua metode de a mura castraveti, una din metode fiind […]

Pasta de gogosari dulce picanta
Azi, in prima zi de toamna calendaristica va aduc o reteta nou nouta de conserva de casa – Pasta de gogosari dulce picanta. Pietele sunt pline de legume si de mai bine de o saptamana tot fac conserve pentru iarna. Azi a venit randul acestei conserve delicioase ce o folosesc in foarte multe mancaruri. Pasta […]

Vinete felii in ulei la borcan
Zilele trecute am gasit in piata vinete subtiri numai bune de pregatit bunatati din ele. Aveam in plan sa pun pentru iarna vinete felii in ulei, la borcan, asa ca nu am stat pe ganduri si am cumparat 2 kg cat sa umplu doua borcanele destul de marisoare. Pregatirea acestei retete este relativ usoara, vinetele […]

Risotto cu rosii uscate si pui
Risotto cu rosii uscate si pui- poate fi o cina usoara din timpul saptamanii ce contine pulpe de pui dezosate dar la fel de bine pot fi folosite si resturi de pui de la un pui la rotisor sau la gratar. Este o mancare reconfortanta, preparata cu orez arborio si imbunatatita cu rosii uscate si […]

Salata de varza
Azi rasfoind fisierele cu retete salvate in calculator unele publicate, altele nu, am dat peste salata de varza asa cum o prepara mama cand eram copil.Interesant este faptul ca am publicat filmuletul pe canalul nostru YouToube, dar am omis sa postez si in blog.Astfel de retete sigur mai gasesc daca stau bine si caut.Va atasez […]

Sirop de mure reteta clasica
Am mai pregatit sirop de mure, dar la rece. Am incercat si aceasta reteta de Sirop de mure reteta clasica asa cum il pregatea mama mea, doar ca eu am simplificat procesul. Mama zdrobea murele, le punea la fiert cu putina apa apoi o trecea printr-o sita deasa ca sa indeparteze semintele.Eu am folosit un […]

Pulpa de curcan la Air Fryer
Nimic mai simplu de preparat decat aceasta Pulpa de curcan la Air Fryer. Cu aceasta friteuza dubla cu aer cald HAFO-M11BK1700 am preparat in 25 de minute si friptura si garnitura fara sa incalzesc bucataria,fara sa umplu de miros casa. Si cum alaturi de o friptura buna merge intotdeauna un vin bun eu va recomand […]

Gem de afine cu suc de mere
Pretul fructelor de anul acesta m-a facut sa renunt a mai pregati gemuri sau dulceturi cum faceam altadata. Pretul afinelor se pare ca a ramas pe loc, nu ca ar fi iefitne dar nu sunt mai scumpeIn camara mai avem un singur borcanel de dulceata de afine, asa ca am zis sa incerc o reteta […]

Churros copti in aparatul de vafe
Cu totii stim ca churros este un desert spaniol pregatit din aluat oparit(ca de eclere) ce este turnat cu ajutorul unui pos cu sprit, in mici bastonase, direct in ulei incins si tavalite apoi prin zahar amestecat cu scortisoara. Acest desert se mananca asa, simplu sau cu sos de ciocolata sau caramel, dupa cum pofteste […]

Salata de vinete coapte si naut
Daca iubiti vinetele si v-ati saturat de clasica salata de vinete cu maioneza, eu va recomand aceasta salata de vinete coapte si naut, o salata consistenta si bogata in proteine. Ea contine ingrediente simple si sanatoase, vinete coapte fragede, ardeii capia dulci , usturoi copt cu aroma bogata si fina, naut ce da consistenta si […]

Razatura de lamaie pentru prajituri
De cand cu caldurile acestea fac foarte des limonada de lamaie. Cum lamaile sunt bio nu arunc cojile ci imi pregatesc aceasta razatura de lamaie pentru prajituri pe care o folosesc la diferite prajituri, sau la umlputura de branza pentru clatite, cozonaci si chiar la unele bauturi. Ar fi pacat sa le arunc la cat […]