
Concurs- Gatiti cu Bucataresele Vesele !
Bucataresele Vesele pe 17 Martie 2012 implinesc 4 Ani de existenta. Cu aceasta ocazie am convenit sa organizam un mic concurs pe bloguletul nostru sponsorizat de 3 sponsori minunati Sarah Pop, Sun Food si Afaf. Va vom oferi 7 premii atractive. Tot ce trebuie sa faceti pentru a obtine unul din premii e sa preparati la alegere […]

Papanasi cu branza- Turos gomboc
Papanasi cu branza- Turos gomboc Ingrediente: 200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului), 1/4 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lamaie, 60 g gris ( am folosit grisul Peles) 60 g ou ( 2 mici sau unul mare) 1 varf de cutit bicarbonat, Alte ingrediente: […]

Friptura de gaina a bunicii
Ingrediente: 1 buc gaina fiarta, untura sau ulei ptr. prajit(150 ml), sare, piper macinat, boia, Garnitura : 800 g cartofi, 1 ceapa, 100 ml ulei, 1 lingurita boia, 1/4 legatura patrunjel verde, Preparare : Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce). Se scot bucatile de gaina […]

Clatite umplute de post
Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 10 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, 50 ml apa calduta, 400 ml apa minerala, 50 ml ulei, Ingrediente umplutura: 10 linguri soia granule, 200 g ciuperci, 1 bucata ceapa, 6 linguri pasta de ardei(sau 1 ardei gras si 1 rosie), 2-3 linguri ulei, 1/2 legatura patrunjel verde, Ingrediente ptr. […]

Ciorba de morcovi cu crutoane
Ingrediente: 500 gr morcovi 2-3 cartofi medii 3 catei usturoi 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica) 1 varf de cutit de chimen macinat 2 linguri ulei sare, piper alb macinat ardei iute la servit (facultativ) patrunjel verde, Preparare: Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert […]

Mamaliga cu jumari si cas
Ingrediente mamaliga: 1 l apa, 2 cani faina porumb, 1 lingurita sare, Alte ingrediente: 500 g jumari de porc, 500 g cas de oaie sau vaca, 4-5 linguri untura, sare, smantana pentru servit, Preparare mamaliga frecata : Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in […]

Ciorba de perisoare din soia
Ingrediente perisoare: 100 g granule soia, 50 ml ulei, 1 ceapa mica, 5 linguri faina, 1/4 legatura patrunjel verde, sare, piper, Alte ingrediente: 2 morcovi de marime mijlocie, 1 radacina patrunjel, 1/4 radacina telina, 1 ceapa mica, 1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic), 1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu […]

Banane caramel cu inghetata
Ingrediente 3 banane 4 lg zahar un cub de unt 25 ml whiskey inghetata de vanilie Decor caramel cu vanilie (Rasnita Kotanyi) Se topeste zaharul intr-o cratita dupa care adaugam untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele taiatae pe jumatate sau felii mai mari si le sotam un […]

Inimioare umplute
Ingrediente aluat Inimioare umplute: 600 g faina, 1 1/2 lingurite sare, 1 ou, 100 g iaurt, 300 ml lapte, 1 lingura zahar, 30 g drojdie proaspata, 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura Inimioare umplute: 150 g unt, 1 lingurita sare, 1 ou, 100 g branza topita, 100 g cascaval, sunca, pastrama, kaizer,carnati,… puteti adauga […]

Tort cu crema de vanilie si portocale
Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), coaja rasa de la o portocala, 400 ml […]

Omleta din albusuri de ou
Omleta din albusuri de ou Ingrediente: 5 albusuri de ou, 3 felii sunca presata, 4-5 feliute pastrama porc afumata, 50 g cascaval, 1 lingura smantana, 5-6 linguri mix de legume, patrunjel verde tocat, 1 lingura unt, 1/2 lingura ulei, sare, piper dupa gust Preparare: Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp […]

Minciunele- Csorege Fank
Ingrediente: 500 g faina, 100 g unt(sau 50 g untura), 4 linguri zahar, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte, 100 g smantana, 4 galbenusuri ou, 20 g drojdie proaspata, Preparare: Incalzim laptele si dizolvam in el 1 lingura zahar si praful de sare. Tot la lapte adaugam si drojdia. Faina […]

Terina de pui
Ingrediente un piept de pui (400 gr) 150 gr cascaval 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 3 oua usturoi patrunjel 50 gr unt ulei sare piper 200 gr fasii de bacon Mod de preparare Pieptul de pui se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt . Se pune la calit ceapa in putin ulei si […]

Supa dulce din gaina de casa
Ingrediente : Supa dulce din gaina de casa 1 bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa, 7 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 1/4 de varza creata, 1 gulie de marime mijlocie, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 3 buc. ienibahar, sare dupa […]

Plachie bucovineana
Fiind moldoveanca get- beget nu am vrut sa ratez aceasta provocare in a gati ceva bun cum numai pe la noi se face. Dupa lungi deliberari m-am oprit asupra acestei retete ce vine din inima Bucovinei si care cu mare drag o impartasesc si voua. Aceasta plachie se mananca in special in Bucovina iar reteta […]