Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Cum impletim Mucenicii

Cum impletim Mucenicii

Cum impletim Mucenicii Am realizat acest filmulet pentru a va prezenta cum se impletesc Mucenicii. Initial mi-a fost greu sa inteleg si eu tehnica lor caci nu am facut niciodata Mucenici. M-a impins curiozitatea sa ii pregatesc  si mi-am zis  sa filmez procesul de impletire a Mucenicilor. Poate cuiva ii va fi util. Poate va […]

Tocana de caprioara

Tocana de caprioara

Tocana de caprioara este un fel simplu de pregatit si deloc pretentios. Se poate prepara acest fel de mancare si din carne de vita sau carne vitel. Legumele folosite ii dau o savoare aparte, sosul ce se formeaza la final fiind extrem de gustos. Se poate servi cu cartofi, mamaliga, galuste de faina chiar si […]

Medalioane de caprioara cu cirese amare

Medalioane de caprioara cu cirese amare

Azi va prezentam reteta Medalioane de caprioara cu cirese amare .Carnea de vanat este foarte asemanatoare cu carnea de vita, dar are o textura mai moale, este mai usor de digerat si este mult mai sanatoasa. Daca consortul meu nu ar avea indeletniciri atat de ciudate (a se intelege ciudate pentru mine ) cum ar […]

tarta cu praz ciuperci si emmentaler

Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler

Desi nu le gatesc prea des, imi plac  foarte mult tartele fie ele sarate sau dulci. Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler a fost  pe gustul meu !! Saptamana trecuta la finala Blog Chef am gustat o tarta cu praz si mi-a ramas in minte .Asa ca azi am facut-o in varianta mea, bineinteles ca […]

Finala Blog Chef !!

Acum aproape o luna eram invitate sa facem parte din juriu concursului “Blog Chef 2013”. Am fost incantate si onorate de aceasta propunere asa ca am acceptat-o pe loc. Concursul Blog Chef organizat de compania Danone brandul Nutriday a fost un concurs dedicat bloggerilor de food si nu numai. 30 de bloggeri curajosi si-au inscris […]

Pui Umplut

Pui umplut

  Acest Pui umplut, este o reteta veche pe care mama mea o gatea mai ales in zilele de sarbatoare. Era si atunci si acum la fel de apreciat si arata intr-un mare fel asezat pe masa plina cu bunatati. Singura modificare ce am adus retetei este ca am uns puiul pe exterior cu o […]

Supa crema de ceapa cu crutoane

Supa crema de ceapa cu crutoane

Supa crema de ceapa cu crutoane este una din supele mele preferate. O sa vedeti si voi de ce daca cititi reteta. Combinatia de ceapa , smantana, vin este una din cele mai reusite combinatii. Gustul de ceapa nu se simte. In momentul in care gusti acesta supa crema de ceapa ai impresia ca esti […]

Retete Aperitive de Pasti

Retete Aperitive de Pasti

Retete Aperitive de Pasti In acest post va prezentam o selectie de Aperitive pentru Pasti , Aperitive Festive ce se preteaza a fi pregatite la orice sarbatoare nu numai de Paste, Craciun sau Revelion. Incercam sa va facem o selectie de aperitive festive ce arata bine si sunt usor de preparat. Musafirii vor fi impresionati […]

Tocanita de pui cu fructe

Tocanita de pui cu fructe

Da ,aceasta Tocanita de pui cu fructe este o ciudatenie pentru multi dintre noi. Dar asa cum stiti in zona Ardealului se fac multe combinatii de carne cu fructe , ba chiar se prepara si supe de fructe care sunt un adevarat deliciu si daca inca nu ati incercat vreodata aceste supe si tocanite cu […]

Chiftelute dietetice la cuptor

Chiftelute dietetice la cuptor

Aceste chiftelute  dietetice si putin exotice sunt usor de pregatit fie din carne de porc, din carne de pasare sau vita  si se pot savura la orice ora ca si o gustare sau un aperitiv deosebit, la o masa festiva alaturi de Crema de branza cu smantana – Ceva Fin de la Delaco. Ingrediente Chiftelute […]

Retete de la prieteni

Retetele noastre in varianta voastra 1

In aceasta postare, Retetele noastre in varianta voastra, vom publica retete  testate de voi, dintre retetele prezentate de noi de-a lungul timpului. Puteti face acest lucru foarte simplu completand un formular ce se deschide automat daca dati click pe iconita cu „Trimite poza aici”  ce se afla la finalul fiecarei retete. Va asteptam  sa impartasiti […]

prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac Daca va place dovleacul cu siguranta va va fi pe plac si aceasta prajitura cu dovleac!! Combinatia de aluat fraged si umplutura de dovleac aromatizata cu vanilie sau scortisoara  fac ca prajitura sa capete o nota aparte. Prajitura cu dovleac Ingrediente aluat 300 g faina 100 g unt 3 linguri smantana 3 […]

Friptura de porc cu capac de smantana

Friptura de porc cu capac de smanta

Friptura de porc cu capac de smantana este o friptura usor de realizat si una din cele mai bune fripturi pe care le-ati preparat vreodata. Carnea sub capacul de smantana se fragezeste de nu iti vine sa crezi. La friptura se poate folosi atat cotletele de porc cat si ceafa de porc sau pulpa de […]

Vargabeles cu aluat fraged

Vargabeles cu aluat fraged

Vargabeles o reteta traditionala ce se prepara in mai toate casele din Ardeal. Acest Vargabeles este de fapt o budinca de taietei cu branza, aromata cu vanilie, lamaie, rom, nuca, stafide…. Simplu de preparat, cu ingrediente nepretenţioase, acest desert este foarte apreciat la noi in familie. Azi va prezint varianta preparata de bunica mea. Cu […]

Aperitive cu crema de branza si somon

Aperitivele cu crema de branza si somon sunt usor de pregatit, ele putand fi o gustare sanatoasa ce o puteti savura la orice ora sau un aperitiv deosebit pe o masa festiva. Ingrediente: 100g crema de branza cu smantana-Delaco 50g cascaval emmentaler o lingura cozi de ceapa verde tocate 2 linguri marar verde tocat 100g […]

Urmareste-ne si pe Instagram