Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Chiftele Surpriza- Rejtelyes Fasirozott

Ingrediente : 800 gr carne tocata 2 – 3 oua 3 catei usturoi 1 lingura boia dulce 2 felii paine sare, piper dupa gust Umplutura : 4-5 oua fierte tare Preparare : Carnea tocata o punem intr-un vas si adaugam la ea 2-3 oua crude, 1 lingura boia dulce, 3 catei usturoi pisati , sare […]

Foietaj cu nuca si gem de caise

Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun. Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet aluat foietaj(800gr) umplutura de nuca 150gr nuca macinata 50gr ciocolata 25gr unt(margarina) esenta rom umplututa de gem gem de caise(sau de care doriti) 5 lg 2 […]

Cartofi Umpluti cu Orez

Ingrediente : 8 cartofi mai marisori 2 buc ceapa 1 ceasca orez 50 ml ulei 1 legatura marar verde ( eu am folosit uscat) sare, piper dupa gust 100 ml bulion Preparare : Curatam cartofii , ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam , apoi o taiem marunt si o […]

Costite de porc invelite in frunze de varza murata- Csurdongolos

Ingrediente : 6 costite de porc 6 frunze de varza murata mai mari (sau 12 buc frunze murate) 150 gr ceapa 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cimbru piper macinat 1 cub supa de carne ( sau delikat 1 lingura ) sare untura circa 2 linguri 150 gr slanina afumata Preparare : Costitele le portionam […]

Tiramisu

Tiramisu

  Ingrediente Tiramisu: 7 galbenusuri 200 g zahar 500 g Mascarpone 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit) 500 ml frisca Megle 4 linguri smantana aproximativ 48 bucati piscot o tava de circa 35 cm x 25 cm Sirop pentru piscoturi: 200 ml cafea neagra 200 ml apa […]

Tort de ciocolata

      Blat 6 oua 6 lg zahar 5 lg faina 1 lg cacao esenta vanilie crema 1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom sirop 250gr zahar 250 ml apa esenta rom glazura 200 gr ciocolata 100 gr frisca lichida 50 gr […]

Supa ” Gulyas Pastoresc ” – Gulyasleves Pasztor Modra

Ingrediente : 1 lingura untura 300 gr pulpa porc 150 gr muschi afumat 150 gr carnat afumat 2 buc ceapa rosie 2 buc rosie 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 3-4 catei usturoi 2 morcovi de marime medie 1 patrunjel radacina 1 ardei gras rosu ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat […]

File de pangasius cu legume

In sfarsit azi am incercat stemerul care l-am primit ca premiu la concursul de pe Ardei-iute .Va multumesc fiindca chiar aveam nevoie de el!! ingrediente file de pangasius legume congelate sare lamaie Puteti condimenta pestele …dar eu am folosit doar sare si va pot spune ca a fost delicios …. procedeul e foarte simplu asezi […]

Ou Panirat cu Sos Tartar- Bundaban Sult Toltott Tojas

Ingrediente : 4 buc oua fierte 100 gr ton maruntit (fie in ulei ,fie in apa cu sare) 1/2 legatura patrunjel verde 30 gr unt (margarina) 1 lamaie sare,piper dupa gust pesmet, faina 1 ou crud ulei pentru prajit Preparare: Ouale fierte le taiem pe lungime si intr-un vas punem galbenusurile la care adaugam 100 […]

Tort ” Bolta Cereasca”

Ingrediente Blat: 8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema : 1 plic praf budinca cu gust de vanilie 300 ml lapte 200 gr zahar 2 galbenusuri ou 250 gr Rama (unt) Ingrediente ornamente : 200 gr zahar 100 gr nuca macinata 100 gr ciocolata menaj Ingrediente pentru insiropat […]

Braduti de Craciun

Ingrediente pentru aluat: 250 gr miere de albine 120 gr zahar 70 gr rama (unt) 60 gr untura 2 linguri lapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara macinata 1 plic praf de copt 500 gr faina 300 gr nuca macinata (sau alune macinate) 1 ou Pt. ornat folosim urmatoarea compozitie: 2 albusuri 320 […]

Curcan cu Bere- Soros Pulyka Far- Turkey with Beer

Ingrediente : 1kg posterior curcan ( putem folosi bucati de pui, rata,curcan) 200 gr morcovi 100 gr patrunjel radacina 4-5 catei usturoi 2-3 buc ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita busuioc 1l bere (sau 1/2l in functie de cata carne aveti) 100 ml ulei sare, piper dupa gust Preparare : Curatam posterioarele de curcan […]

ochi de vrajitoare fursecuri

Ochi de Vrajitoare,Fursecuri

Pot sa spun ca este cea mai simpla si ceruta reteta la noi in casa de fursecuri Ochi de Vrajitoare. Se prepara usor si ies suficiente din cantitatile date. Cele mai populare fursecuri sunt cele din imaginile de mai jos. Erau in voga si in anii ’80, dar si acum inca sunt foarte cautate. Ingrediente […]

Tort „Camasa”

Ingrediente ptr blat : 20 oua 20 linguri faina 20 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema: 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj 100 gr fistic 150 gr alune de pamant Alte ingrediente : cafea, esenta de rom, zahar dupa gust Fondant Marshmallow: 450 gr marshmallow colorat 2 linguri apa […]

Linzer cu gem de prune

unt 100g zahar 100g oua 2 buc faina 280 g bicarbonat 1/2 lingurita vanilina 300g gem de prune – se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul – se adauga treptat ouale – se incorporeaza faina cu compozitia obtinuta – se amesteca repede pentru a nu se incalzi – se lasa la rece pana se intareste. […]

Urmareste-ne si pe Instagram