Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Prajitura vanilata

  Foi 8 oua 8 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic zahar vanilat Bourbon Crema 500ml frisca 5 galbenusuri 250gr zahar 1plic gelatina 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon Sirop 200gr zahar 250 ml apa 2 plicuri ciocolata calda 50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa)) Decor cacao Mod […]

Prajitura cu Mere

Aceasta prajitura o dedic Cumnatei mele dragi din Bistrita care sunt sigura ca o va prepara cu mare drag cumnatelului meu si strumfitei mele de nepotica . Ingrediente aluat: 700 gr faina 200 gr untura 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si […]

Tochitura

Ingrediente pulpa de porc 700gr costita 400gr ficat porc 500gr carnati afumati 400gr rosii in bulion 1 borcan de 700gr sare piper usturoi(dupa gust) branza de burduf mamaliguta cantitatile ajung cam pentru 5-6 portii pulpa de porc si costita(fara os) taiate cubulete se pune la prajit in putin ulei.Dupa ce s-a aurit un pic se […]

Cascaval prajit umplut cu orez

Ingrediente: 200 gr cascaval 150 gr orez sare,delikat, piper alb macinat 50 gr unt (margarina) Preparare : Orezul spalat si scurs il prajim pe cei 50 gr unt incins ,pana devine alb sidefiu, apoi punem peste orez apa( luam ca masura o cana pentru orez , asa vom stii ca trebuie sa punem 2 cani […]

Frigarui Spirale- Belszinnyars

Ingrediente: 400 gr pulpa porc (putem folosi si ceafa) felii de slanina afumata circa 200 gr piper alb, piper negru si piper verde sare frigarui de lemn Preparare : Pulpa de porc o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata […]

Pulpa de vita la tava

700 gr pulpa de vitel 500 gr cartofi 250 ml vin alb 2 lg mustar 1 lg faina 2 lg ulei piper sare Preparare: Pulpa se portioneaza se bate un pic se adauga sare si piper apoi se aseaza in tava cu uleiul si doua pahare de apa. Peste tava se pune o folie de […]

Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval

  Ingrediente Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval : 500 g pulpa caprioara ( vita, mistret) 2 -3 linguri unt 200 g cascaval 2 bucati ceapa 50 ml vin alb dulce ½ lamaie 2-3 linguri faina 200 gr ciuperci din conserva ( 300 gr ciperci proaspete) 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana ¼ lingurita […]

pilaf cu urzici

Pilaf cu urzici

In fiecare an abia astept sa vina primavara ca sa ma pot bucura de gustul urzicilor. Pregatesc din ele cel mai bun pilaf cu urzici si il mananc de fiecare data cu mare pofta. Dupa cum stiti, beneficiile urzicilor sunt multiple, ajuta la detoxifierea organismului, contin fier si magneziu, sunt bune in combaterea anemiei, sporeste […]

Aperitive festive

Aperitive festive Pentru petrecerea de majorat a fiului meu am pregatit cateva platouri cu aperitive ce au avut mare succes fiind savurate cu placere de toti invitatii. Fiindca mereu suntem in pana de idei va descriu ce contin platourile cu aperitive, poate va vor fi de ajutor!! Aperitive festive Pe platouri se regasesc  doua tipuri de […]

Mucenici moldovenesti-sfintisori

Mucenici Moldovenesti-Sfintisori, reteta de patiserie. Cum se fac mucenicii.Mucenici impletiti din aluat dospit. Reteta mucenici de post. Mucenici cu miere si nuca. Mucenici reteta video Mucenicii Moldovenesti-Sfintisori –asa cum le zicem noi in Moldova sunt nelipsiti de pe masa, in data de 9 martie, zi in care se sarbatoreste  Sfintii 40 de Mucenici.De obicei acesti mucenici se […]

savarine

Savarine

Acum mai bine de 10 ani am postat in site aceasta reteta de savarine, de atunci parca a trecut o viata de om. La acel moment nu stiam foarte multe, cum si in ce fel sa asezi in pagina o reteta, nici tema blogului nu ne permitea multe lucruri asa ca pur si simplu am […]

Minestrone a la Milanese

Ingrediente: 100 g costita afumata 2 1inguri supa unt sau margarina 1 ceapa 1 morcov 4 fire de ceapa verde 1 dovlecel mic 50 ml vin alb 200 g mazare 200 g fasole alba 1 l supa limpede de carne (supa se pate face si din 2 cubulete Knorr) 200 g rosii decojite 1 lingurita […]

Salam de Biscuiti Umplut- Turos Keksztekercs

Ingrediente : 500 gr biscuiti 200 gr margaina (unt) 2 linguri dulceata piersici 2 linguri cacao 2 albusuri 150 gr zahar Pentru crema : 300 gr branza dulce ( scoaca) 100 gr zahar praf 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o jumatate lamaie 2 galbenusuri 2 linguri margarina (sau unt)(acesta este optional) Preparare: […]

Dulceata din Coji de Portocala

Ingrediente: 1 kg portocale (folosim doar coaja de la ele ) 500 ml apa 500 gr zahar 50 ml zeama lamaie Preparare: Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. […]

Urmareste-ne si pe Instagram