Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de pasare

Pastrati un loc special la masa pentru carnea de pasare, fie sub forma de friptura, fie de escalop, sau alte preparate. Retete cu pui, retete cu curcan, retete cu gasca, retete cu pasare, fripturi

Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor

Am hotarat de comun acord cu familia sa incercam si varianta de pui dulce acrisor . La preparate din carne de pui am mai postat si alte retete de acest gen e adevarat nu multe, dar pot spune ca acest pui dulce acrisor este deosebit si o recomand cu draga inima sa il incercati si […]

Piept de pui marinat in iaurt

M-am indragostit de acest Piept de pui marinat in iaurt de cum l-am gustat pentru intaia oara. Intai am fost cam sceptica la citirea retetei, dar la final cand am gustat , pot sa zic pe buna dreptate ca am fost  in al noualea cer … Ingrediente: 2 bucati piept de pui, 200 ml kefir, […]

Mancare de pui cu legume- Gai Pad

Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat, 2-3 ardei iuti, 4 bucati ceapa, 4 catei usturoi, 1 cana supa de carne(putem folosi 1 cub cu supa de pui pe care il pregatim conform prospectului in cazul in care nu avem supa la indemana), 3 linguri ulei, 400 g ciuperci champignon sau pleurotus, 3 morcovi, 1 […]

Pulpe de pui marinate la gratar

Pulpe de pui marinate la gratar

Pulpe de pui marinate la gratar, putem zice ca acest fel se preteaza cel mai bine a fi pregatit in sezonul primavara-toamna cand timpul ne permite a le praji pe gratar, sau de ce nu chiar pe disc. Nu zic ca nu se pot pregati si iarna, in acest caz improvizam si prajim eventual pe […]

Friptura deosebita din pulpe de pui

Ingrediente : 6 pulpe pui, 4 bucati ceapa de marime mijlocie, 4 cuburi de supa (pui, vita ,..), 3 catei usturoi, 100 ml ulei, 150 ml apa, 50 ml vin alb demisec,  Preparare : Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) pulpele de pui .Printre ele asezam asezam ceapa curatata si spalata. Cuburile […]

Rulouri din piept de pui cu garnitura de orez

Ingrediente Rulouri un piept de pui 6 feliute de ceafa afumata 12 feliute de cascaval 12 frunze de spanac 2 oua faina pesmet ulei pentru prajit sare piper Garnitura 200 gr orez 1 l supa de pui 50 gr unt 3 lg ulei masline 50 gr cascaval ras sare piper Mod de preparare Pieptul se […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Piept de curcan in sos picant

Ingrediente 400 gr piept de curcan 1 lingura amidon de porumb 3 lg ulei masline 100 ml vin alb dulce un varf lingurita praf ghimbir un varf lingurita curry madras 450gr rosii taiate in bulion boia ardei iute o ceapa 3 ardei capia copti piper sare un praf usturoi (2 catei de usturoi) cimbru 2 […]

Friptura de gaina a bunicii

Ingrediente: 1 buc gaina fiarta, untura sau ulei ptr. prajit(150 ml), sare, piper macinat, boia, Garnitura : 800 g cartofi, 1 ceapa, 100 ml ulei, 1 lingurita boia, 1/4 legatura patrunjel verde,  Preparare : Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce). Se scot bucatile de gaina […]

Terina de Pui

Terina de pui

Ingrediente un piept de pui (400 gr) 150 gr cascaval 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 3 oua usturoi patrunjel 50 gr unt ulei sare piper 200 gr fasii de bacon Mod de preparare Pieptul de pui se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt . Se pune la calit ceapa in putin ulei si […]

Gat de gasca umplut

Gat de gasca umplut

Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam […]

Aripioare de pui cu ierburi aromate

Esti in criza de timp ? Iti recomandam aceste Aripioare de pui ! Ingrediente: 1 kg aripioare pui, 1 pachet condimente pentru friptura pui cu ierburi aromate de la Knorr, 1 punga magica pentru fripturi, 3 catei usturoi, 1 lingurita sare, 50 ml ulei, 800 g cartofi, ulei pentru prajit, Preparare: Punem aripioarele curatate si […]

Piept de pui cu mandarine

Ingrediente: 3 bucati piept de pui, 1 compot mic de mandarine, 250 ml supa de carne, sau legume, 1/4 lingurita ghimbir macinat, sare, piper, 1 lingura unt, 2 linguri ulei, Preparare: Taiem pieptul de pui fasii.Madarinele le taiem in doua .Punem uleiul la incins impreuna cu untul si calim fasiile de piept de pui pana […]

Cununita cu ficatei de pui

Ingrediente: 1 cana de orez, 500 g ficat pui, 1 legatura patrunjel verde, 1 bucata ceapa de marime mijlocie, sare, piper dupa gust, 3 oua, unt pentru uns forma, pesmet pentru a tapeta forma, Preparare: Orezul il spalam si lasam la scurs. Punem apa la fiert in care punem 1 lingurita sare si cand da […]

Urmareste-ne si pe Instagram