Piept de pui cu mere
Ingrediente: 1 piept de pui, 5 mere, 1 ceapa, 1/2 lamaie, 3 lg sos soia, 1 lg zahar, 50 ml ulei, 1 lg unt, 5-6 lg smantana, sare, piper dupa gust, patrunjel verde, Preparare: Pieptul dezosat il taiem fasii. Punem uleiul si untul la incins si adaugam carnea . Il prajim pana alveste si scade […]
Piftie de cocos (Racitura)
Ingrediente: un cocos de tara(2 kg) 2 cepe 2 morcovi usturoi(dupa gust) sare Mod de preparare Carnea se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece sa acopere carnea cam cu 4 degete deasupra.Dupa ce a dat in fiert se spumeaza bine se adauga legumele intregi si putina sare.Se lasa la […]
Piept de pui cu miere
Ingredient : 500 gr piept de pui, Ingrediente Bait : 1 lingurita piper alb, 1/2 lingura piper negru, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, Ingrediente pentru pane : 1 cana faina(cana de 250 ml), 1/2 cana amidon porumb, 1 lingurita praf de copt, 2 oua, 6 linguri ulei, 4/3 cana apa, 1 […]
Chiftelute dietetice
INGREDIENTE: 500 gr piept de pui tocat, o ceapa, 2 catei usturoi, 1 ou, sare, piper, cimbru, 1 lg ulei, Sos: 5 rosii, 2 catei usturoi, sare, piper, 1 lg ulei, MOD DE PREPARARE: Pieptul tocat se amesteca cu ceapa tocata marunt,oul,usturoiul pisat ,cimbru,piper si sare.Compozitia obtinuta se modeleaza in mici chiftelute pe care le […]
Piept de gasca la cuptor
Piept de gasca la cuptor , o reteta usor de pregatit dar totodata o reteta rafinata si apreciata. Aceasta reteta de piept de gasca la cuptor se poate face din piept de gasca domestica dar si salbatica. V-as recomanda cateva retete cu carne de gasca : rulada din piept de gasca , gasca umpluta cu […]
Copanele umplute
Ingrediente: copanele pui, amestec mexican de legume congelate, cascava ras, carnaciori afumati, 1 lg ulei masline, sare, piper, condimente pentru carne, Metoda de preparare: Se dezoseaza copanelele si se umplu cu legumele fierte la aburi, amestecate cu casaval ras, carnaciori, sare si piper. Se condimenteaza cu condimente se ung cu putin ulei de masline si […]
Dovlecei in straturi
Dovlecei in straturi INGREDIENTE: 2 dovlecei potriviti 1/2 piept de pui 100 gr telemea de vaci 150 gr smantana 50 gr cascaval rosii cherry un ou ulei de masline sare piper usturoi pudra ghimbir pesmet o lg unt moale Dovlecei in straturi Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in fasii mici se […]
Piept de pui exotic cu mandarine
Piept de pui exotic cu mandarine. Daca tot vorbim despre cutitele cu lama ceramica ne-am gandit sa le prezentam in actiune preparand si o reteta de la cap la coada. Nu chiar toate au fost puse la proba pe perioada derularii actiunii filmate deoarece eram si bucatar si regizor in acelasi timp :)))) . Nu […]
Friptura de Pui cu Maghiran
INGREDIENTE: 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare), sare, delikat, piper, 6-7 catei usturoi, 1 lingura maghiran, 100 ml vin alb de preferat sec, 150 ml ulei, PREPARARE: Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si prajim bucatile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml vin […]
Aripioare pane cu nuca de cocos
INGREDIENTE: 700 g aripioare pui, sare,piper boabe, 1 buc morcov, 1 buc patrunjel radacina, 1 catel usturoi, 3-4 oua, faina, 2 pachete nuca cocos, sare,piper macinat, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le putem […]
Aripioare pane cu fulgi de porumb
INGREDIENTE: 700 g aripioare pui, sare,piper boabe, 1 buc morcov, 1 buc patrunjel radacina, 1 catel usturoi, 3-4 oua, faina, 1 pachet fulgi de porumb, sare,piper macinat, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le […]
Bastonase de curcan crocante
Ingrediente : 500 gr carne curcan, 3 linguri zahar, 1- 1/2 lingurita sare; 3 linguri sos Teriyaki de la Fuchs, 1 lingurita sos Worcestershire, 1 lingurita Chili, 3 oua, faina, 1/2 lingurita praf de copt, 200 ml apa minerala, sare, ulei pentru prajit, Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care […]
Rosii umplute
Rosii umplute INGREDIENTE: 4-6 rosii potrivite, 400 gr piept de pui tocat, 100 gr orez basmati brun, o ceapa, codite verzi de ceapa, un ou, patrunjel verde, sare, piper mozaic Kotanyi, boia dulce Kotanyi, o lg pasta de tomate, 2 lg ulei masline, Sos miezul de la rosii, o lgt zahar, sare, piper, boia dulce, […]
Rulouri in aluat fraged- Rulouri Thailandeze Po Pia Thot
INGREDIENTE UMPLUTURA: 500 g carne tocata( pui, porc sau vita la alegere ) 2 morcovi de marime medie, 1 bucata telina, 3 catei usturoi, 1 ardei iute(sau jumatate daca e foarte picant), 1 lingurita zahar, 2-3 linguri ulei pentru calit, sare,piper macinat dupa gust, galbenus pentru a unge rulourile, ulei pentru prajit , aluat fraged […]
Cocosel de casa cu kaizer
INGREDIENTE: 700-800 g kaizer, 1 bucata cocos de casa ( pui de casa , oratanie crescuta la curte ca e mai fibroasa decat cea crescuta la gramada cu concentrate . Dar in lipsa de asa ceva face fata si puiul sau gaina luata de la magazin ) , 1/2 l vin alb dulce , 1 […]