Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Legume si fructe

Retetele cu legume si fructe pot fi folosite drept garnitura alaturi de fripturi, dar pot fi si consumate ca fel principal
Retete cu legume, retete cu fructe, retete cu vinete, retete cu conopida, retete cu dovlecei, retete cu rosii, retete cu gogosari, retete cu mere, retete cu pere, retete cu varza, retete diverse, retete cu legume si fructe la cuptor, retete cu imagini explicate pas cu pas!!

Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella

Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella o mancare de sezon, gustoasa si usor de pregatit. Ingrediente 5-6 cartofi noi  potriviti 1 ardei gras/capia rosu 3 fire de ceapa verde 400 gr ciuperci brune 4 linguri ulei 4 oua 6 linguri mozzarella rasa o legatura patrunjel sare piper Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella Mod de […]

Sarmale cu ciuperci in frunze de podbal

Ingrediente 700 gr ciuperci proaspete 2 morcovi 2 legaturi ceapa verde 150 gr orez brun 200 gr scrobi 300 gr bulion de casa o legatura patrunjel o legatura marar un ou sare piper cimbru boia iute 150 ml ulei frunze de podbal 500 ml bors de putina Mod de preparare Spalam bine cu apa calduta […]

Crema de Avocado cu Alune

Ingrediente: 2 bucati avocado, 1 ceapa mica alba, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri smantana, 3-4 linguri iaurt, 4 linguri alune prajite, 1/2 lamaie, piper verde sau alb macinat, sare dupa gust, 1 lingurita marar verde,  Preparare: Scoatem cu o lingurita  miezul de la avocado si il stropim cu zeama de lamaie. […]

Sarmale de post

  Sarmale de post Ingrediente 200 gr orez 100 gr fulgi de ovaz 500 gr ciuperci proaspete 4-5 cepe potrivite 2-3 morcovi o mana faina de malai (sau gris) 200 gr pasta de tomate patrunjel verde ulei sare piper cimbru boia iute si dulce varza proaspata sau murata 0 cana suc de rosii   Sarmale […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

Tocana de legume cu ciuperci

Ingrediente 2 cepe 2 morcovi o vanata o gulie 2 ardei grasi rosii 500 gr ciuperci pleurotus 4-5 rosii 100 ml ulei 2-3 catei de usturoi(optional) sare piper patrunjel verde Mod de preparare Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, […]

Snitele de soia cu sos de visine

Ingrediente: 1 pachet snitele de soia, 1 borcan de visine conservate(un borcan de 370-400 g), 300 ml smantana dulce, 50 ml frisca(optional), 3 linguri faina, piper,sare, 4-5 linguri unt pentru prajit, 2 linguri ulei, Preparare: Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la stors. Le condimentam […]

Orez brun cu legume sote

Ingrediente: Garnitura de orez – 150 gr orez brun cateva fire de sofran sare piper Legume sote – 200 gr amestec mexican de legume congelate cateva ciuperci 1 ceapa mica un dovlecel 2 lg ulei de masline 1/2 lgt praf de ghimbir o lgt sos de soia 3 rosii in bulion un praf de usturoi […]

Soia cu varza calita

Ingrediente: 1 pachet soia cubulete, 1 varza dulce, 3 rosii, 2 bucati ceapa, 150 ml bulion, 50 ml ulei, sare, piper dupa gust, cimbru,marar, Preparare: Cuburile de soia le fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Varza o taiem fideluta. Rosiile le […]

Snitele de soia cu sos de rosii

Ingrediente 150 gr snitele soia 5-6 rosii 1 lg zahar piper cimbru sos de ardei iute(dupa gust) 4 lg ulei de masline 3-4 catei de usturoi sare Mod de preparare Snitelele de soia se fierb in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scot si se pun la scurs. Intr-o forma de graten punem […]

Sarmalute de soia cu varza creata

Ingrediente: 1 pachet soia granule, 2 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 300 g ciuperci champignon, 150 g orez, sare, piper dupa gust, 1 lingurita boia, maghiran(optional), 100 ml ulei, 250 ml bulion(suc de rosii), boabe de piper, 1-2 capatani varza creata, Preparare: Fierbem granulele de soia in apa cu sare. Dupa ce au fiert le […]

Legume la cuptor

Ingrediente: 3 cartofi, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 3 fire de ceapa verde, un buchetel brocoli, un buchetel de conopida, 2 rosii, 5-6 ciuperci, 2-3 catei de usturoi, 4 lg ulei de masline, boia de ardei iute si dulce, ierburi provance, marar verde, 200 ml suc de rosii 250 ml supa de legume sau […]

Chiftele de dovleac turnate

INGREDIENTE: 2 dovlecei de marime potrivita ( sa tot fie cam 1 kg ambii ), 3-4 oua, faina, sare,piper, 3-4 catei usturoi, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam dovleceii ,ii taiem pe jumate pe lungime si curatam semintele . Dupa ce am terminat aceste manevre ne apucam si dam pe razatoarea mare dovleceii. Ii condimentam cu […]

Fasole pastai cu marar si usturoi

Fasole pastai cu marar si usturoi

Fasole pastai cu marar si usturoi, reteta de post. Cum se pregatesc pastaile de fasole. Mancare de fasole pastai cu marar si usturoi. Pastai fragede de fasole. Fasole verde cu marar si usturoi. Fasole pastai cu marar si usturoi-INGREDIENTE 1,5 kg fasole pastai 2 cepe 3 lg ulei masline o capatana usturoi o legatura marar […]

Chiftele marinate din soia

INGREDIENTE CHIFTELE : 300 gr Soia granule, 120 gr faina alba, 1 bucata ceapa, 50 ml apa minerala, 50 ml ulei, sare, piper macinat, INGREDIENTE SOS: 250-300 ml bulion, 150 ml apa, 1 lingura faina, patrunjel verde, 1 bucata ceapa, sare,piper,zahar (optional), Preparare : Punem granulele de soia la fiert in apa cu sare timp […]

Follow on Instagram