Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Mancaruri

Retete simple, specialitati regionale, pentru mese simple alaturi de prieteni.
Mancaruri cu carne si legume, mancaruri traditionale, retete unguresti

Costite de porc invelite in frunze de varza murata- Csurdongolos

Ingrediente : 6 costite de porc 6 frunze de varza murata mai mari (sau 12 buc frunze murate) 150 gr ceapa 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cimbru piper macinat 1 cub supa de carne ( sau delikat 1 lingura ) sare untura circa 2 linguri 150 gr slanina afumata Preparare : Costitele le portionam […]

Ou Panirat cu Sos Tartar- Bundaban Sult Toltott Tojas

Ingrediente : 4 buc oua fierte 100 gr ton maruntit (fie in ulei ,fie in apa cu sare) 1/2 legatura patrunjel verde 30 gr unt (margarina) 1 lamaie sare,piper dupa gust pesmet, faina 1 ou crud ulei pentru prajit Preparare: Ouale fierte le taiem pe lungime si intr-un vas punem galbenusurile la care adaugam 100 […]

Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok

Ingrediente :  Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]

Fasole la oala de lut- Zalai Babos

Ingrediente : 400 gr fasole uscata alba 4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos ) 5-6 catei usturoi 2 buc. ceapa rosie 6 linguri untura de gasca ( sau 150 ml ulei) sare , piper , 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru Preparare : Fasolea o punem de cu seara la inmuiat […]

Omleta cu ciuperci

Ingrediente 3 oua 250gr ciuperci proaspete 1 gogosar sare piper 2lg ulei de masline Ciupercile se curata si se taie in lame subtiri apoi se calesc in ulei de masline pana ce scade tot sosul format .Se adauga si gogosarul taiat rondele si se mai tine pe foc cam 5 min.Peste aceasta compozitie se adauga […]

Mancarica cu Mazare- Zoldborsofozelek

Mancarica cu mazare Foarte simplu de preparat si foarte satios . Ia sa vedem de ce avem nevoie sa putem prepara aceasta mancarica . 300 gr pulpa porc 200 gr rosii 1 lingura pasta gulyas sau pasta de ardei ( 1 lingurita boia dulce) 1 ceapa mare 1 ardei gras sare, piper dupa gust 400 […]

Carne Marinareasca- Matrozhus

Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare rosie 500 gr carne porc 1 lingurita piper macinat 3 linguri maghiran 2 linguri mustar 1 lingura delikat 100 ml frisca ( eu am folosit 6 linguri smantana) Preparare : Ceapa taiata marunt o calim pana devine sticloasa pe cele 2 linguri ulei . Adaugam peste ceapa carnea […]

Musaca de Vinete- Muszaka Csoben

Ingrediente : 3 buc vinete ( mai maricele) 3-4 bucati ceapa 1 conserva mare de carne de por in suc propriu 1 lingurita coriandru macinat 1 frunza dafin 2-3 catei usturoi circa 300 gr rosii ulei sare, piper dupa gust 1 mana orez pentru umplutura 3 galbenusri ou zeama de la 1 lamaie Preparare : […]

Carnati cu Varza si Mamaliguta

Ingrediente : 1 kg varza murata marunta 1 fir carnat de casa afumat portionat 300 gr slanina afumata taiata felii si crestata 1 ceapa taiata marunt sare, piper , 1/4 lingurita cimbru si pasta de gulyas( daca nu aveti folositi boia dulce 1 lingurita) 50 ml bulion 200 ml apa faina de malai Preparare : […]

sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Deja e stiut ca sarmalele sunt printre preferatele romanilor si nu exista masa de sarbatoare pe care sa nu se aseze si vestitele sarmalute in foi de varza. Fiecare le pregateste in felul lui, nu cred ca este o reteta anume de la care nu te poti abate. Asa ca astazi eu va propun una […]

Cocolosi cu Branza- Bulz

Ingrediente : 500 gr faina malai 1 l apa sare 250 gr branza de burduf 200 gr carnat afumat Preparare : Carnatul il prajim . Punem apa la fiert cu un pic de sare . Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert frecam bine faina […]

Balmos

Ingrediente : 3 cupe (1 cupa = 1 litru ) jintuiala de oaie 3 maini faina mamaliga grunjoasa 1 lingurita sare Preparare : Jintuiala o punem intr-un borcan la acrit pentru cel putin 2 zile. Punem jintuiala la fiert cu 1 lingurita sare intr-o oala mai inalta pentru 45 de minute . Amestecam mai des […]

Rosii umplute

Inainte de a scrie reteta fac o precizare…la aceste rosii umplute am folosit un rest de Pilaf de orez cu piept de pui… pe care eu il prepar foarte simplu:carnea de pasare o pun la fiert impreuna cu ceapa tocata fin , morcov rondele,piper o lg de Maggi.Cand este aproape fiarta adaug orezul spalat bine […]

Ficatei cu mamaliguta

Pentru preparare, aveti nevoie de: ficatei de pasare 500gr rosii 3 buc piper sare usturoi 3 catei ulei 2 lg Ficateii spalati bine se pun la sotat impreuna cu uleiul si o canita cu apa .Cand s-au patruns bine se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierbe impreuna pana ce se formeaza un sos […]

Paella cu Piept de Pui si Carnaciori

Ingrediente : 500 gr piept pui(dar putem folosi si pulpe, aripioare) 200 gr carnaciori oltenesti 250 gr orez 300 gr fasole verde si boabe 2 rosii rase 1 litru supa de carne (se poate folosi si apa )sau preparati 1 l de supa din 2 cubulete Knor 100 ml ulei sare, piper, 1/4lingurita sofran ,dafin,1/4 […]

Urmareste-ne si pe Instagram