Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Mancaruri de Craciun si Revelion

Fiindca in prajma sarbatorilor de iarna toata lumea cauta retete pentru masa de Craciun si Revelion ne-am gandit sa va venim in ajutor, asa ca am facut o selectie de retete Mancaruri de Craciun si Revelion.
Aici veti gasi fripturi , mancaruri, supe si ciorbe dar si retete traditionale din carne de porc ce se pregatesc pentru masa de Craciun si Revelion.
Pentru a citi aceste retete de Craciun si Revelion, nu trebuie decat sa dati clic pe poza retetei care va intereseaza.
Va dorim mult spor la bucatarit si inspiratie maxima!!

Ciolan de porc in sos dulce acrisor

Ciolan de porc in sos dulce picant

Ciolan de porc in sos dulce picant Imi place foarte mult sa gatesc ciolan de porc. De data aceasta am ales sa marinez ciolanul intr-o marinata mai deosebita. Daca ciolanul marinat este prajit si la gratar rezultatul este net superior din toate punctele de vedere. Va recomand si alte retete cu ciolan daca sunteti interesati […]

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci o reteta usor de pregatit, o combinatie buna intre muschi de porc file, spanac, ciuperci si cascaval. Fasiile de bacon cu care am invelit rulourile fac ca, carnea sa nu se usuce la prajit dar si sa dea o aroma deosebita preparatului. Eu zic ca se merita a […]

Branza Camembert in smoking

Branza Camembert in smokingBranza Camembert se preteaza bine alaturi de legume datorita continutului mare de grasime.  Este cremoasa si da o savoare aparte acestui fel de mancare. Combinatia de dulce si iute ii scoate in evidenta  clasa si eleganta…  Se serveste alaturi  vin rosu sec bine racit. Incercati si varianta de Branza Camembert in crusta […]

Ciorba cu varza de Bruxelles

Ciorba cu varza de Bruxelles

 Ciorba cu varza de Bruxelles Nu demult am prezentat o alta reteta cu Varza de Bruxelles cu nucsoara si unt. Iata si o alta ciorba , tot cu varza , dar varza este creata  Ciorba cu varza creata si pui  care este pe placul familiei mele si sper sa fie si pe placul vostru. Mai […]

Carnati de porc

Carnati de porc

Carnati de porc De obicei carnatii de porc pregatiti in casa se fac in preajma sarbatorilor de iarna, cand tot romanul pregateste tot felul de „porcarii”pentru masa de sarbatori. Stiu ca acum cand va scriu reteta nu mai sunt la mare cautare aceste retete, totusi va prezint si voua aceasta reteta traditionala de carnati din […]

Cotlet umplut cu Omleta

Cotlet umplut cu Omleta

Cotlet umplut cu Omleta De multe stam pe ganduri ce sa mai gatim. Tot asa intr-o zi fiind in cumpana am zis sa incerc sa gatesc altceva decat rulourile clasice de Cordon Bleu sau alte feluri mai cunoscute de preparate din cotlet de porc. Astfel a luat nastere acest fel de Cotlet umplut cu Omleta. […]

Piftie de Porc-Racitura de Porc

Piftie de Porc-Racitura de Porc

Piftie de Porc-Racitura de Porc, mare controversa… Piftie, Racitura, Aitura ???? Care este denumirea corecta? Sincer nici eu  nu stiu! In zona mea , mai exact in Bihor unii ii spun racitura altii, cocioane de la cuvantul maghiar imprumutat de la vecinii nostri , kocsonya… Indiferent de denumire cel mai important lucru este ca ne […]

kubai szelet - rulouri cubaneze

Rulouri Cubaneze

Rulouri Cubaneze Vrei un fel de mancare cu care sa iti impresionezi musafirii ? Ei da! Cu acest preparat  sigur ii vei da gata si pe cei mai pretentiosi gurmanzi ! Cascavalul Sofia in combinatie cu ananasul si ardeiul picant va da o savoare aparte preparatului tau!  Cum se prepara Rulourile Cubaneze? Iata reteta lor mai […]

Rulouri din Cotlet

Rulouri din Cotlet

Rulouri din Cotlet Aceste Rulouri din Cotlet  le-am pregatit intr-o zi cand nu mai stiam ce sa gatesc. Am pornit de la reteta de baza al Cordonului Bleu si de la Rulourile de Ardei copti. Astfel combinate cele doua retete au luat aceasta forma finala de Rulouri din Cotlet. Combinatia este una deosebita asa ca […]

Sarmale

Sarmale cu Varza Dulce

Sarmale cu Varza Dulce Stiati ca in partile noastre la Sarmale  li se mai spun  boaste ori galuste…. Sunt pregatite cu carne tocata, cu scrobi, cu pasat dar in cele din urma rezultatul final sunt niste sarmale ca la mama acasa. Printre sarmale avem obiceiul bun, de a pune si cateva bucati de afumatura si […]

Chiftele Umplute

Chiftele Umplute

Chiftele Umplute sunt o varianta a ruladei de carne, dar in forma individuala. Aceste chiftele se prepara repede si nici timpul de coacere nu este atat de mare ca si la o rulada clasica. Chiftelele Umplute se pot servi calde cu garnitura de piure de cartofi sau reci cu un sos de rosii picant asezonat […]

Cotlet de Porc in Sos de Arpagic

Daca vreti sa pregatiti ceva bun si fara sa munciti prea mult, va recomand aceasta reteta de cotlet in sos de arpagic. In jumatate de ora veti pune pe masa o mancare delicioasa ce va fi savurata cu mare placere de toata familia. Poate fi pregatita cu succes si atunci cand aveti invitati la masa. […]

Cotlete de porc in sos barbecue

Sosul barbecue, cu gustul sau dulce acrisor, este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid. Alaturi de un pilaf de legume, carnea cu sos este exact ceea ce trebuie pentru o cina satioasa sau un pranz intr-o zi de sarbatoare. Daca aveti de sarbatorit pe cineva din familie de Sfantul […]

Medalioane de caprioara in crusta de migdale

Medalioanele de caprioara in crusta de migdale, servit alaturi de un Pinoit Noir – La Cetate de la Crama Oprisor, iti va face acest fel de mancare de neuitat .Acest vin lasa loc mai intai unor arome exotice, de rom si miez uscat de cocos, apoi se apropie de discursul carnal micotic al vinurilor clasice […]

pui in punga la cuptor

Pui in punga la cuptor

O reteta foarte simpla de a pregati un Pui in punga la cuptor. Este o metoda rapida de a prepara un pui la cuptor in cateva miscari cu ingrediente putine. Chiar daca reteta in sine nu este sofisticata si nu este elaborioasa, poate va prinde bine cuiva! Va propun sa serviti alaturi de acest pui, […]

Follow on Instagram