Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Mancaruri de Craciun si Revelion

Fiindca in prajma sarbatorilor de iarna toata lumea cauta retete pentru masa de Craciun si Revelion ne-am gandit sa va venim in ajutor, asa ca am facut o selectie de retete Mancaruri de Craciun si Revelion.
Aici veti gasi fripturi , mancaruri, supe si ciorbe dar si retete traditionale din carne de porc ce se pregatesc pentru masa de Craciun si Revelion.
Pentru a citi aceste retete de Craciun si Revelion, nu trebuie decat sa dati clic pe poza retetei care va intereseaza.
Va dorim mult spor la bucatarit si inspiratie maxima!!

Rulouri cu Branza si Rodie

Rulouri cu Branza si Rodie

Rulouri cu Branza si Rodie Branza Pufoasa cu Ciuperci o folosesc de multe ori in prepararea acestor rulouri delicioase de carne combinata cu rodie si la care servesc dulceata de ardei iute si otet balsamic. Se pot adauga pe farfurie alaturi de rulouri sparanghel sau alte legume sotate care va sunt pe plac. Rasfoiti si  […]

Rulouri cu Branza Pufoasa

Rulouri cu Branza Pufoasa

Rulouri cu Branza Pufoasa De multe ori esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti. Asa am fost si eu zilele trecute. Am avut noroc cu Branza Pufoasa cu verdeata de la prietenii nostri Delaco caci de cum am zarit-o mi-a si venit ideea ce sa gatesc. Pot sa spun ca […]

Pulpe de Pui Umplute

Pulpe de Pui Umplute, reteta culinara. Reteta cu pulpe de pui.Pulpe de pui umplute cu ciuperci si cascaval. Reteta cu carne de pui. Dupa cum stiti, carnea de pui poate fi gatita in fel si chip. Azi, am ales sa pregatesc pulpe umplute cu o umplutura incropita din ce aveam la indemana, alaturi de un piure […]

pui kiev

Pui Kiev

Pui Kiev, reteta culinara. Piept de pui in crusta de pesmet. Retete cu carne de pui. Piept de pui umplut. De foarte mult timp aveam in plan sa pregatesc Puiul Kiev. Imi pare rau ca nu l-am testat pana acum, fiindca s-a dovedit a fi grozav!! Daca inca nu l-ati pregatit, vi-l recomand cu toata increderea!! […]

Medalioane de vita cu sos de gorgonzola

Medalioane de vita cu sos de gorgonzola

Medalioane de vita cu sos de gorgonzola In urma cu ceva timp va povesteam de competitia culinara Arena Bucatarilor ce se tine pe 10 septembrie la Bucuresti in Piata George Enescu incepand cu ora 11:30. Ar fi pacat sa nu luati parte la acest eveniment daca sunteti prin Bucuresti la aceasta data. Nici noi bloggerii nu […]

piftie din cap de porc

Piftie din cap de porc

Piftie din cap de porc De obicei piftia din carne de porc se pregateste in lunile de iarna cu precadere in preajma sarbatorilor de iarna. Dar asta nu e o regula, te mai apuca pofta si in plina vara asa ca musai sa faci cateva portii. De data asta am ales sa o pregatesc din […]

Ciorba Taraneasca

Ciorba Taraneasca

Ciorba Taraneasca este una din preferatele mele. Mereu cand mergeam cu tata prin tara aveam locurile noastre unde opream sa mancam o ciorba buna. Pe Valea Oltului in Valcea inainte de localitatea Cozia era pe vremea copilariei mele o parcare in care era un restaurant unde se servea o ciorba taraneasca foarte buna. De aici […]

ciorba din carne de vitel

Ciorba din carne de vitel

Ciorba din carne de vitel, reteta ciorba. Ciorba de vita. Reteta ciorba cu carne de vita. Reteta ciorba. Retete cu carne de vitel. Reteta ciorba de vitel. Cum preparam ciorba din carne de vitel.  Trebuie sa recunosc ca nu gatesc prea des ciorba din carne de vitel, mie imi place foarte mult dar ai mei […]

Ciolan de porc in sos dulce acrisor

Ciolan de porc in sos dulce picant

Ciolan de porc in sos dulce picant Imi place foarte mult sa gatesc ciolan de porc. De data aceasta am ales sa marinez ciolanul intr-o marinata mai deosebita. Daca ciolanul marinat este prajit si la gratar rezultatul este net superior din toate punctele de vedere. Va recomand si alte retete cu ciolan daca sunteti interesati […]

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci o reteta usor de pregatit, o combinatie buna intre muschi de porc file, spanac, ciuperci si cascaval. Fasiile de bacon cu care am invelit rulourile fac ca, carnea sa nu se usuce la prajit dar si sa dea o aroma deosebita preparatului. Eu zic ca se merita a […]

Branza Camembert in smoking

Branza Camembert in smoking Branza Camembert se preteaza bine alaturi de legume datorita continutului mare de grasime.  Este cremoasa si da o savoare aparte acestui fel de mancare. Combinatia de dulce si iute ii scoate in evidenta  clasa si eleganta…  Se serveste alaturi  vin rosu sec bine racit. Incercati si varianta de Branza Camembert in […]

Ciorba cu varza de Bruxelles

Ciorba cu varza de Bruxelles

 Ciorba cu varza de Bruxelles Nu demult am prezentat o alta reteta cu Varza de Bruxelles cu nucsoara si unt. Iata si o alta ciorba , tot cu varza , dar varza este creata  Ciorba cu varza creata si pui  care este pe placul familiei mele si sper sa fie si pe placul vostru. Mai […]

Carnati de porc

Carnati de porc

Carnati de porc De obicei carnatii de porc pregatiti in casa se fac in preajma sarbatorilor de iarna, cand tot romanul pregateste tot felul de „porcarii”pentru masa de sarbatori. Stiu ca acum cand va scriu reteta nu mai sunt la mare cautare aceste retete, totusi va prezint si voua aceasta reteta traditionala de carnati din […]

Cotlet umplut cu Omleta

Cotlet umplut cu Omleta

Cotlet umplut cu Omleta De multe stam pe ganduri ce sa mai gatim. Tot asa intr-o zi fiind in cumpana am zis sa incerc sa gatesc altceva decat rulourile clasice de Cordon Bleu sau alte feluri mai cunoscute de preparate din cotlet de porc. Astfel a luat nastere acest fel de Cotlet umplut cu Omleta. […]

Piftie de Porc-Racitura de Porc

Piftie de Porc-Racitura de Porc

Piftie de Porc-Racitura de Porc, mare controversa… Piftie, Racitura, Aitura ???? Care este denumirea corecta? Sincer nici eu  nu stiu! In zona mea , mai exact in Bihor unii ii spun racitura altii, cocioane de la cuvantul maghiar imprumutat de la vecinii nostri , kocsonya… Indiferent de denumire cel mai important lucru este ca ne […]

Urmareste-ne si pe Instagram