Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Aperitive de Pasti

In acest post va prezentam o selectie de Aperitive pentru Pasti , Aperitive Festive ce se preteaza a fi pregatite la orice sarbatoare nu numai de Paste, Craciun sau Revelion. Incercam sa va facem o selectie de aperitive festive ce arata bine si sunt usor de preparat. Musafirii vor fi impresionati de aceste aperitive cu care ii veti surprinde placut. In aceste recomandari de aperitive de Pasti veti gasi diferite forme de oua umplute cat si droburi de miel preparate in doua zone diferite ale tarii, Ardeal si Moldova.

Rulada de omleta cu cascaval

Rulada de omleta cu cascaval

Un alt aperitiv foarte bun si usor de preparat va prezentam azi in speranta ca aceasta reteta sa va fie de folos. Speram sa incercati si aceasta rulada si sa va fie pe plac ca si restul de rulade prezentate de noi. Iata si cateva recomandari de rulade aperitiv  ce ati putea prepara pentru noaptea […]

Rulada de ou aperitiv

Rulada de ou aperitiv

Azi va prezentam o rulada de ou aperitiv deosebita. La umplutura ei puteti folosi si alte ingrediente dupa gustul vostru. Rulada de ou este potrivita sa o serviti la ocazii speciale , la sarbatori…. Are un aspect placut si te imbie sa gusti cat mai repede din ea. Odata ce ai preparat rulada de ou […]

Terina de pui cu prune

Terina de pui cu prune uscate

 Daca vreti ca pe masa de Craciun sa aveti  un aperitiv mai deosebit, va sfatuiesc sa incercati aceasta terina de pui cu prune uscate . Desi la inceput am fost sceptica in privinta combinatiei alese carne si prune, s-a dovedit o alegere potrivita!! Si fiindca a treia zi de Craciun sarbatorim Sfantul Stefan , cel […]

Rulouri umplute cu branza de capra LaColline

Zilele trecute am primit un colet plin cu produse din lapte de capra…de la lapte de capra integral pana la branza de capra cu piper, cu trufe, cu ierburi provance, clasica , cu carbune, iaurt si chefir . Toate aceste produse de o calitate ireprosabila  ne-au fost oferite spre testare de catre prietenii nostrii  LaColline. […]

Volovan cu ciuperci si piept de pui

Astazi va prezint un aperitiv cu un nume mai aparte si anume volovan sau vol-au-vent cum il stiu multi dintre voi. Este un preparat pe baza de aluat foietaj,  originar din Franta, in traducere libera inseamna „zbor-in-vant”, denumirea fiind data de faptul ca, cosuletele obtinute sunt foarte usoare. Eu am ales sa le umplu cu […]

Oua umplute murate in zeama de sfecla

Oua umplute murate in zeama de sfecla Ingrediente: 5 oua fierte, 2 oua crude, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 300 ml smantana, 125 g branza topita cu verdeturi, sare, piper alb dupa gust, 2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime), zahar, otet,  Preparare: Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 […]

drob din maruntaie de miel

Drob din Maruntaie de Miel

Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure.   Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]

Oua umplute in diverse forme

Oua umplute de diverse forme

Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Coronita cu carne

Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]

Gat de gasca umplut

Gat de gasca umplut

Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Oua umplute tip puisori

Oua umplute tip puisori Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata, 3-4 castraveciori murati, ulei ptr. maioneza, Preparare : Ouale se curata si tau pe jumatate. Pentru a le da o forma mai interesanta […]

Urmareste-ne si pe Instagram