Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Tort Printesa Barbie

INGREDIENTE BLAT: 15 oua, 15 linguri faina, 15 linguri zahar, 2 plicuri praf de copt, INGREDIENTE CREMA: 600 ml frisca Megle (Hulala) 400 gr ciocolata menaj INGREDIENTE FONDANT MARSHMALLOW : 450 gr marshmallow alb, 2 linguri apa, 2 fiole esenta vanilie, 900 gr zahar pudra, rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit, […]

Friptura de Pui cu Maghiran

INGREDIENTE: 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare), sare, delikat, piper, 6-7 catei usturoi, 1 lingura maghiran, 100 ml vin alb de preferat sec, 150 ml ulei, PREPARARE: Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si prajim bucatile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml vin […]

Ciorba greceasca

Ciorba greceasca

INGREDIENTE: Ciorba greceasca 400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ), 300 g smantana, 2 galbenuse ou, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, patrunjel verde, 40 g orez, 50 g unt , 1 lingura ulei, (din cantitatile descrise mai sus am […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Salata asortata la borcan

INGREDIENTE: 3 kg gogosari (sau ardei grasi), 3 kg varza , 3 kg castraveti, 2 kg conopida, 2 kg ceapa, 4 lingurite salicil (sau praf conservant), 200 g sare la vrac (pentru muraturi), 2 kg zahar, 1 l otet, 4 l apa, 2 lingurite borken(sulfit de vin), PREPARARE: Gogosarii ii curatam de seminte si ii […]

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece). Reteta gogosari umpluti cu struguri (la rece). Cum se face conserva de gogosari umpluti cu struguri (la rece) Gogosari umpluti cu struguri (la rece)-Ingrediente 3 kg gogosari 500 gr zahar 400 ml otet 3 lg sare neiodata foi de dafin boabe de mustar piper boabe 1 kg struguri negri […]

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Ingrediente Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza : 2 capatani varza dulce (aproximativ 2.5 kg), 400 g.slanina afumata, 1 kg faina alba, 30 g drojdie, sare, piper, apa, 1 ou , Preparare Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza: Umplutura: Varza se taie fidea. Slanina afumata se taie bastonase dupa care se pune la prajit. […]

Zacusca cu fasole boabe

Zacusca cu fasole

  Zacusca cu fasole INGREDIENTE: 2 kg ceapa, 3 kg gogosari, 2 kg fasole boabe alba, 1 l ulei, 750 ml bulion, sare grunjoasa, piper , 2 foi de dafin, PREPARARE: Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece la inmuiat. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In […]

Gutui trase in ciocolata

INGREDIENTE o gutuie, 50 gr ciocolata, 25 ml frisca, 10 gr unt, miez de nuca, 1/2 esenta vanilie (fiola) MOD DE PREPARARE Se pune gutuia curatata de coaja intr-o tavita si se introduce in cuptorul incins.Se lasa la foc potrivit pana se patrunde cam (40 min) Intre timp amestecam ciocolata cu frisca si untul intr-o […]

Clatite cu Faina de Malai

Clatite cu Faina de Malai INGREDIENTE: 4 lg.faina alba, 14 lg.faina malai, 4 oua, 4 lg.zahar, 1/4 lg-ta sare, 1 lg-ta mica bicarbonat de sodiu, lapte , 50 ml ulei, PREPARARE: Punem intr-un vas faina alba, faina de malai adaugam ouale ,sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Incepem sa amestecam adaugand treptat si laptele rece […]

Prajitura cu Mere cu aluat fraged

Prajitura cu Mere

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g untura, 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si de faina folosita), 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de lamaie, INGREDIENTE UMPLUTURA: […]

Supa de Fazan

INGREDIENTE : 1 buc fazan, 6 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 1-2 buc. ienibahar, sare dupa gust PREPARARE : Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la […]

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale. Cele mai bune compoturi pregatite in casa. Cum sa pregatesti conserve sanatoase din fructe fara conservanti.In sectiunea Conserve si Muraturi gasiti atat dulceturi, compoturi, sosuri si multe alte retete de conserve pregatite in casa. Compot de prune cu migdale- Ingrediente prunezaharapascortisoara batoncuisoarevaniliesamburi de migdale Compot de prune cu migdale- Mod […]

Urmareste-ne si pe Instagram