Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

Aperitiv cu vinete, rosii si branza tofu

Acest aperitiv cu vinete ,rosii si branza tofu este  simplu si usor de preparat. Ingrediente o vanata potrivita 250 gr rosii cherry 150 gr branza tofu ulei de masline 3 catei de usturoi busuioc proaspat sare piper Mod de preparare Rosiile cherry se taie in doua sau in patru, se adauga branza tofu taiata si […]

Minitarte cu rosii si branza

Ingrediente 400 gr aluat foietaj 250 gr branza Delaco (miez de lapte natur) sau 250 gr mozzarella ulei de masline cu busuioc piper sare Mod de preparare Aluatul foietaj decongelat se taie in dreptunghiuri cu latura de 15/10 cm .Se aseaza intr-o tava  tapetata cu hartie de copt  si se traseaza cu rola de taiat […]

Pateu din ficat de rata si iepure

Ingrediente: 400 g ficat rata salbatica(corespunde si ficatul de pui sau alt pasaret), 2 bucati ceapa de marime mijlocie, 8 catei usturoi, 250 g carne iepure(in cazul in care avem… daca nu,putem renunta la el), 3 linguri untura rata(in cazul in care nu aveti se poate folosi si untura de porc), sare,piper, 100 ml vin […]

Bulete de cartofi si cascaval

Bulete de cartofi si cascaval

Bulete de cartofi si cascaval, reteta culinara. Cum pregatim buletele de cartofi. Reteta rapida bulete de cartofi.  Cele mai bune bulete din cartofi si cascaval. Aperitive rapide  din cartofi si cascaval. Bulete. Bulete de cartofi si cascaval-Ingrediente 500 gr cartofi 2 oua 100 gr cascaval 1/2 leg marar piper sare boia dulce nucsoara 1/2 lingurita […]

Oua umplute murate in zeama de sfecla

Oua umplute murate in zeama de sfecla Ingrediente: 5 oua fierte, 2 oua crude, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 300 ml smantana, 125 g branza topita cu verdeturi, sare, piper alb dupa gust, 2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime), zahar, otet,  Preparare: Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 […]

Crema de Avocado cu Alune

Ingrediente: 2 bucati avocado, 1 ceapa mica alba, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri smantana, 3-4 linguri iaurt, 4 linguri alune prajite, 1/2 lamaie, piper verde sau alb macinat, sare dupa gust, 1 lingurita marar verde,  Preparare: Scoatem cu o lingurita  miezul de la avocado si il stropim cu zeama de lamaie. […]

drob din maruntaie de miel

Drob din Maruntaie de Miel

Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure.   Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]

Oua umplute de diverse forme

Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]

Bulgarasi de cartofi- Bulete

Preparatul din imagine il gasiti Aici  Ingrediente: 400 gr cartofi, 1 legatura patrunjel verde, 1 ou, 5 linguri faina, 50 g unt, sare dupa gust,  Preparare: Cartofii curatati, ii punem la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti ii strecuram si zdrobim. Adaugam la ei patrunjelul tocat, 1 ou crud, 50 g unt, […]

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Coronita cu carne

Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]

Papanasi cu branza- Turos gomboc

Papanasi cu branza- Turos gomboc Ingrediente: 200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului), 1/4 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lamaie, 6 linguri gris, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat, Alte ingrediente: 100 g pesmet, 2 linguri unt, 1 praf de sare, Preparare: Branza […]

Follow on Instagram