Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

drob din maruntaie de miel

Drob din Maruntaie de Miel

Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure.   Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]

Oua umplute in diverse forme

Oua umplute de diverse forme

Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]

Bulgarasi de cartofi- Bulete

Preparatul din imagine il gasiti Aici  Ingrediente: 400 gr cartofi, 1 legatura patrunjel verde, 1 ou, 5 linguri faina, 50 g unt, sare dupa gust,  Preparare: Cartofii curatati, ii punem la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti ii strecuram si zdrobim. Adaugam la ei patrunjelul tocat, 1 ou crud, 50 g unt, […]

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Coronita cu carne

Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]

Papanasi cu branza- Turos gomboc

Papanasi cu branza- Turos gomboc Ingrediente: 200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului), 1/4 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lamaie, 6 linguri gris, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat, Alte ingrediente: 100 g pesmet, 2 linguri unt, 1 praf de sare, Preparare: Branza […]

Omleta din albusuri

Omleta din albusuri de ou

Omleta din albusuri de ou Ingrediente: 5 albusuri de ou, 3 felii sunca presata, 4-5 feliute pastrama porc afumata, 50 g cascaval, 1 lingura smantana, 5-6 linguri mix de legume, patrunjel verde tocat, 1 lingura unt, 1/2 lingura ulei, sare, piper dupa gust Preparare: Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp […]

Omleta taraneasca cu iaurt

Zilele trecute am facut, zic eu o achizitie foarte buna. Mi-am cumparat o tigaie ceramica de care sunt foarte multumita . Daca inca nu aveti asa ceva in casa va recomand din toata inima sa achizitionati neaparat o astfel de tigaie . Eu am cumparat-o la Kaufland la un pret foarte bun (33 Ron). Ingrediente: […]

Ou prajit in smantana

Ou prajit in smantana Ingrediente: 4 oua, 150 g smantana, 50 g unt, sare, piper dupa gust, boia dulce, patrunjel verde,  Preparare: Punem intr-o tigaie la incins untul si peste adaugam smantana. Cand incepe sa dea in clocot spargem ouale in tigaie si lasam pana albusul se incheaga bine si galbenusul ramane putin moale(se poate […]

Icre de stiuca

Acum vre-o doua saptamani am intrat in posesia unei stiuci de 2,5 kg. Cand am curatat-o am avut placuta surpriza sa constat ca e plina de icre. Le-am curatat foarte bine de pelita, le-am amestecat cu sare si le-am pus intr-un borcan in frigider.   Ingrediente 2 lg icre stiuca 200 ml ulei 2 lgt […]

Rulada de ou cu cascaval si cabanos

 Ingrediente : Ptr. blatul ruladei : 4 oua, 150 gr faina, 400 ml lapte, 125 gr margarina sau unt, 1 lingurita sare, Umplutura : 200 gr cascaval razuit, 5 linguri de smantana, 200 g amestec de legume, cateva masline negre, 150 gr ciuperci de la conserva maruntite, patrunjel verde tocat, 2 bucati de cabanos prajite, […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Follow on Instagram